10 chestii de luni până joi

Redacția | 12 Iul 2015

Chiar dacă nu sunteți (încă) la mare, aveți destule de făcut prin oraș și săptămâna asta.

Luni, 13 iulie

1. Lansarea Moving Matters Travelling Workshop 2015 - Pentru toate spiritele nomade, de la 19, la Victoria Art Center, se lansează Moving Matters Travelling Workshop 2015. Va fi prezentă și Susan Ossman, autoarea cărții Moving Matters, Paths of Serial Migration, cât și câțiva artiști/manageri culturali români și străini care vor vorbi despre experiențele lor de migratori în serie. Poate povestea unei vieți să fie spusă în mai multe limbi? Oamenii care se mută dintr-o țară într-alta mai păstrează vreun sentiment de apartenență? 

2. TRIP TALK #7: Singura in Valea Mortii. 3 luni in SUA | cu jurnalista Manuela Boghian - În toamna lui 2014, Manuela Boghian, jurnalistă și absolventă de științe politice și antropologie culturală, și-a luat concediu și a plecat să cutreiere America dintr-un capăt în celălalt, Motivele care au determinat-o să facă asta: o despărțire, o carte și prietena ei Bridget, care făcuse același lucru în Europa, cu un an înainte. Ea va veni să vorbească despre experiența ei la Journey Pub, după ora 19:30, într-un eveniment cu intrare liberă.

3. Proiecțile Docuart: Circul Vesel@Cinema Muzeul Țăranului - Regizorul și producătorul Claudiu Mitcu va veni la Muzeul Țăranului, pentru a răspunde la întrebări în cadrul Q&A-ului de după proiecția filmului său Circul vesel. Documentarul spune povestea uneia dintre cele mai vechi familii de artiști de circ din România, descendenți ai fondatorului circului Globus.

Marți 14 iulie

4. NexT à la française - De ziua națională a Franței, NexT se mută la Bistro Chez Elvire, în grădina Institutului Francez, pentru o seară de proiecții de scurtmetraje franțuzești de la ultimele două ediții ale festivalului. După filme, vin și muzică din Hexagon. Intrarea liberă.

5. Cei de la Grădina Viitorului îl aduc pe jurnalistul Vlad Odobescu, pentru a-l trage de limbă despre cum au fost ultimele 10 luni, pe care acesta le-a petrecut în America, unde a studiat oportunități pentru jurnalismul independent ca bursier al Hubert H. Humphrey Fellow. Vor fi două ore de discuții într-o atmosferă de picnic și puteți afla tot ce aveți nevoie despre programul Hubert H. Humphrey.

6. Seara de film 01 / Aferim! - Grădina Floreasca dă startul unor seri de film, iar primul film proiectat va fi Aferim!, al lui Radu Jude. Cum adică, care Aferim!?

Miercuri, 15 iulie

7. Poezie beat cu beatnik: Silent Strike şi Marius Chivu îl remixează pe Bacovia - (Re)descoperiți-l pe Bacovia în antologia 111 cele mai frumoase poezii, realizată de Marius Chivu și apărută recent la Editura Nemira. Lansarea va avea loc după ora 19, la M60, cu Silent Strike la butoane.

8. KineDok la Acuarela: documentare din Europa Centrală și de Est - Tot de la ora 19 începe și programul KineDok la Acuarela cu documentarul Happily ever after, în care regizoarea Tatjana Božić îi caută pe foștii ei iubiți, pentru a-și da seama ce este în neregulă cu ea.

Joi 16 iulie 

9. Redeschiderea Muzeului Universității din București - După un an de renovări, Muzeul Universității din București (Bulevardul Mihail Kogălniceanu nr. 36-46, aripa stângă a Facultății de Drept) se redeschide, pentru a sărbători 151 de ani de la înființare. Aici puteți găsi, printre altele, manuscrise, cărți vechi, fotografii, picturi, sculpturi, piese de mobilier, dar și diploma Doctor Honoris Causa acordată lui Ceaușescu în 1973. Accesul va fi liber pentru vizitatori, începând cu ora 11.

10. optimistic party no.2 by urban monkey pres. GOLAN & Soundopamine - Grădina Floreasca (Bulevardul Mircea Eliade nr. 16) e deschisă pentru optimism după ora 19, când muzicile celor de la Golan și Soundopamine vor intra în simbioză cu smoothie-urile și cocktail-urile raw powered by urban monkey. De servit pe marginea piscinei.
Pin It email