10 chestii de luni până joi

Redacția | 20 Iul 2015

Proiecții de filme și discuții, tocmai bune de ignorat canicula, în așteptarea celor două festivaluri în natură.

Luni, 20 iulie

1. Mother & Son - Relația părinte-copil este explorată de pictorița Florentina Voichi în pânzele ce vor fi expuse în expoziția Mother & Son, de la Galeria Simeza (Bulevardul Magheru, nr. 20). În cadrul vernisajului care va începe după ora 19, va avea loc și o discuție cu scriitoarele Svetlana Cârstean, Ioana Nicolaie și Adina Rosetti, care vor citi din ultimele lor volume, în care fiecare dintre ele vorbește, într-o anumită măsură, despre relația cu copiii proprii.

Marți, 21 iulie

2. KineDok - Proiecție COMEBACK/RECIDIVA @ J'ai Bistrot București - Filmul KineDok de săptămâna asta se numește Comeback (r: Miro Remo) și va avea loc la J'ai Bistrot, la ora 21. Documentarul spune povestea a doi criminali recidiviști dintr-o închisoare de maximă securitate din Slovacia, care reflectă la trecut și viitor, acum că momentul eliberării lor se apropie.

3. Seara de film 02 / The Royal Tenenbaums - Cei cărora le-a plăcut filmul probabil vor veni oricum, iar cei care n-au auzit de familia Tenenbaum ar face bine să se deplaseze la Grădina Floreasca (Bulevardul Mircea Eliade, nr. 16), după ora 21:30, pentru a deveni fani irecuperabili Wes Anderson. Intrarea este liberă.

Miercuri, 22 iulie

4. TEDxBucharestSalon - Open Skies, Open Minds - Pe acoperișul de la DESCHIS Gastrobar va avea loc primul eveniment TEDxBucharestSalon, la care veți putea vedea, după lăsatul serii, o selecție de conferințe TED și TEDx și să cunoașteți noi oameni, cu care să purtați discuții și să nașteți idei.

5. Cum se vede orașul prin ochii străinului | Intersecțiile de miercuri - Miercurea asta, discuția de la Hanul Gabroveni va avea ca punct de pornire cartea București al lui Paul Morand, iar Întâlnirea moderată de Svetlana Cârstean îi va avea ca invitați pe Dan C. Mihăilescu, Andreea Răsuceanu și Alina Pavelescu.

Joi, 23 iulie

6. Galeria Art Yourself organizează din februarie un cineclub săptămânal, în care prezintă filme cât mai diverse, unite printr-o temă. În luna iulie, tema sunt călătoriile, așa că după Morven Callar, Persepolis și Barry Lyndon, joia asta va fi proiectat Badlands, filmul clasic al lui Terrence Mallick, în care Sissy Spacek și Martin Sheen sunt un cuplu nu foarte copt ce ajunge să facă tot felul de fărădelegi.

7. Ioana Nicolaie își lansează volumul de poeme Lomografii de la ora 19, la librăria Humanitas Cișmigiu. La eveniment vor participa scriitorii Angelo Mitchievici și Marius Chivu și directoarea editurii Humanitas, Lidia Bodea.

8. Deschidere oficiala Mesteshukar ButiQ - Pe strada Edgar Quinet nr. 7 își deschide porțile magazinul concept Mesteshukar ButiQ, unde veți putea găsi colecții de haine, accesorii, bijuterii sau obiecte de decor create cu aceeași grijă și migală a meșteșugului tradițional. Dacă vreți să fiți printre primii care îl vizitează, sunteți așteptați după ora 18.

9. Waha Festival 2015 - De joi până duminică, fanii deep, psy, trance, goa, dar și cei care vor pur și simplu să aibă parte de o superexperiență în natură, sunt așteptați la cea de-a patra ediție a festivalului Waha, care anul ăsta va avea loc într-o pădure de lângă comuna Micfalău, județul Covasna. Mai multe detalii aici.

10. Padina Fest 2015 - Tot de joi până duminică, dar de data asta pe platoul Padina din Munții Bucegi, are loc pentru a șasea oară Padina Fest, un festival de muzică la o altitudine de 1500 de metri. Dacă te ține, există și destule activități sportive de încercat. Aruncă un ochi aici.
Pin It email