10 chestii de luni până joi

Redacția | 13 Sep 2015

Săptămână plină cu proiecte prin care documentăm locuirea în București, expoziții foto și ceva filme clasice.

Luni, 14 septembrie
1. Expoziția de fotografie „TATĂL ȘI FIII" - Maria și Francisc Mraz - Fotograful Francisc Mraz, fondatorul școlii de fotografie Fotopoetica expune pentru prima dată împreună cu fiica sa, Maria, fotografii făcute de aceștia în ultimii doi ani. Expoziția are loc la Ceainăria Cărturești (str. Arthur Verona, nr. 13), începând cu ora 19:00.

2. Voi n-ați văzut nimic! - Azi, de la 19:30, la Green Hours, se joacă spectacolul Voi n-ați văzut nimic!, despre moartea lui Dinte, parcagiul mort la Secția de poliție 10 în primăvara anului trecut. Povestea o găsești documentată pe larg de Ștefan Mako de la Casa Jurnalistului. Intrarea este liberă.

3. Ramona... și ceilalți @Grădina cu Filme - Începând cu 20:00, la Grădina cu Filme (Piața Lahovari, nr. 7), veți putea vedea în proiecție specială 3 scurtmetraje regizate de Andrei Crețulescu - Bad Penny, Kowalski și în premieră în București, premiatul-la-Cannes Ramona. Pregătiți-vă pentru o seară sângeroasă!

Marți, 15 septembrie

4. Sezonul 2 The Mark People - The Institute și Grolsch continuă inițiativa The Mark People, dând startul la o a doua serie de documentare video. Primul dintre ele se numește Meet the now generation și spune poveștile a 3 personaje - Nea Sile, tipograf, Nea Costel, electronist, și Doamna Cornelia, activistă. Proiecția are loc începând cu ora 19:00, la cafeneaua The Institute (Str. Știrbei Vodă, nr. 104-106)

5. Seara de film 11 // Eyes Wide Shut - Seara de film de la Grădina Floreasca continuă cu proiecția ultimului film al lui Stanley Kubrick, dubiosul și controversatul Eyes Wide Shut, cu Nicole Kidman și Tom Cruise. Începe la 20:30, iar intrarea e liberă, cu rezervare la 0740 250360. 

6. Serile Housing Stories - Marți, de la 20:00, la Manasia (str. Stelea Spătaru, nr. 13), are loc proiecția în premieră a episodului Blocuri, primul din seria Housing Stories, un proiect de film documentar ce investighează experiența locuirii în Bucureștiul contemporan.

Miercuri, 16 septembrie

7. Deschiderea Galeriei Suprainfinit - Suprainfinit, o nouă galerie de artă cu sediul pe Strada Popa Nan 82 se dechide miercuri, cu expoziția de grup Is it wrong that I enjoy cutting people in Photoshop?, ce își ia inspirația din imaginarul online. Artiștii expuși sunt Alina Anca, Vlad Anghel, Anastasia Manole, Tristan, Anca Știrbacu, Alexandra Terzi și Tăietzel Ticălos.

Joi, 17 septembrie

8. Fațadele sunt ale comunității - Joi, de la ora 20:00, se dă startul proiectului pilot Fațadele sunt ale comunității, care încearcă să repună în circuitul urban vechi case boierești, cu un vernisaj, urmat de un recital de muzică clasică și cu un tur al Casei Costa-Foru (Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 7). Totodată, în perioada 17 septembrie-18 octombrie, de joi până duminică, se pregătesc tot felul de evenimente socio-culturale, așa că stați cu ochii pe ei.

9. Conferință: Ieșirea din sine. O tentație contemporană - Joi, de la 17:30, antropologul David Le Breton va susține o conferință la Institutul Francez, în cadrul unui eveniment aniversar a 15 ani a masterului de antropologie de la SNSPA. Accesul este liber, pe bază de rezervare la andrei.mihail.14@politice.ro.

10. SHADOWS - filmele lunii septembrie - Filmele săptămânale de la Galeria Art Yourself (Str. Clucerului, nr. 88), care în septembrie au fost reunite sub tema Umbre, prezintă joia asta, de la 19:00, Naked al lui Mike Leigh, unde veți putea cunoaște unul dintre cei mai șarmanți (anti-)eroi ai cinemaului recent.
Pin It email