Teona likes: Select şi sclipici transcendental

Teona Galgoţiu | 24 Iun 2013

Dacă Hello Kitty și-ar da jos fundița și salopeta roz, ar scotoci după haine pixelate și colorate cu pufuleți și mitraliere pe fundal.

Ro Select e un magazin online de haine vintage aduse din flea marketurile din California. Părinții proiectului sunt Anca Știrbacu (Hipdiebattery) și Edie Etem, un fotograf din Los Angeles. De machiajul modelelor se ocupă Diana Ionescu, iar de colaje și videouri de promovare tot Anca. 

Look-ul vostru aduce mult a trendul cyberpunk de pe tumblr în care centru de interes sunt tot felul de obiecte atât de kitsch încât devin cool. Adică mult plastic, sclipici, unicorni și grafică de Nintendo. De ce ai ales stilul ăsta?

Mi-am propus să promovez un look fresh pe piața locală, cât mai jucăuș sau eye candy prin compozițiile îndrăznețe. Totul a pornit de la ideea de a avea un concept store virtual care să încorporeze elemente de digital art, audio, fashion sau arta interactivă. 

Am absolvit secția Foto/Video la UNArte și am studiat la Interface Culture în Linz, fiind implicată în proiecte cu HBK Saar, RoArchive, Spazi Aperti, Time's Up Linz, Atelier 35, Spațiul Platforma, Rokolectiv și Easterndaze. Mai am un proiect, Hipdiebattery, care reflectă experimentele mele audio, mixând lofi, noise, trance, pop, rnb și manelo-ghetto hip hop. Printre interesele mele se numară new media, grafica 3D, arta generativă, fashionable technologies, circuit bending și instalațiile audio interactive, ceea ce constituie o sursă de inspirație pentru Ro Select. 

Cum ai descrie hainele Ro Select?

Hainele au fost atent selectate dintr-o listă specifică de vintage shop-uri și flea markets din Los Angeles pentru un public cât mai tânăr, îmbinând articole bohemian, retro, hip, exotic, classy, casual, sporty. Shopul conține atât piese unicat, custom-made, cât și haine designer ca Missoni sau Moschino.

3 exemple de tumblere cyberpunk care te inspiră. 

shop.timefly-exist.com/tumblr
yard666sale.tumblr.com/
mymermaidteaparty.tumblr.com/

Ro Select
Pin It email