10 chestii de luni până joi

Redacția | 26 Oct 2015

Săptămâna asta aveți două dintre cele mai mișto evenimente de teatru, respectiv film, între care să faceți naveta. Bonus: doi dintre cei mai tari DJ din Cehia.

Luni, 26 octombrie

1. FNT continuă toată săptămâna în București. Nu ratăm Iluziile lui Vyrypaev, regizate de Bobi Pricop la Craiova, Frontul, o producție a teatrului Thalia din Hamburg în regia lui Luk Perceval, care oferă patru perspective diferite asupra Primului Război Mondial, Antisocialul lui Bogdan Georgescu, spectacol pornit de la cazul elevilor sancționați pentru că se amuzau pe seama profesorilor pe un grup de Facebook, nici Vertij, dans despre demență via Turda, în regia lui Mihai Măniuțiu.

2. După un weekend cu săli de cinema pline, Les Films de Cannes a Bucarest continuă săptămâna asta cu cele mai tari filme care au fost prezentate anul ăsta la cel mai important festival de film din lume. Printre altele, o să puteți vedea Louder Than Bombs al lui Joachim Trier, cel cu Reprise și Oslo, 31 August, trilogia Arabian Nights al lui Miguel Gomes, Mountains May Depart (r: Jia Zhang-ke) și multe altele, pentru care ar fi cazul să consultați programul.

3. Tema Poveștilor la Replika de săptămâna asta este Povești Cotidiene, în cadrul căreia se va juca spectacolul S-a întâmplat într-o joi de Elise Wilk, se va prezenta cartea Întâmplări și personaje de Florin Lăzărescu și se vor proiecta scurtmetrajele Acasă (r: Paul Negoescu), Lampa cu căciulă (r: Radu Jude), Chefu (r: Adrian Sitaru) și Duminică (r: Sînziana Nicola). Intrarea este liberă, cu rezervare la centrulreplika@gmail.com.

4. You are safe with me - Artiștii Xandra Popescu și Adrian Knuppertz au stat de vorbă cu mai mulți agenți de securitate și pază, pe care i-au fotografiat și filmat pentru proiectul Cu mine ești în siguranță, care va fi prezentat luni, de la ora 19, la Cinemateca Union (Str. Ion Câmpineanu nr. 21). Prezentarea lucrării va fi urmată de o discuție între Larisa Crunțeanu (producătoare și curatoare a proiectului), Ion Dumitrescu (artist și speculator) și Mihai Fulger (jurnalist și critic de film).

5. How to Change the World / DOCUMENTARY MONDAYS - How to Change the World (r: Jerry Rothwell) este un documentar despre un grup de prieteni activiști care în 1971 au protestat navigând într-o zonă de teste nucleare, mai târziu aceștia devenind membrii fondatori Greenpeace. Filmul face parte din seria Documentary Mondays, organizată în fiecare luni, de la ora 20, la Centrul Ceh (Str. Ion Ghica, nr. 11). Intrarea este liberă, iar berea Staropramen este din partea casei.

Miercuri, 28 octombrie

6. Soundczech #4 - Cea de-a patra ediție Soundczech, care aduce cei mai tari muzicieni contemporani cehi are loc miercuri, de la ora 21, la Centrul Ceh. Din line-up fac parte Aid Kid, un dj cu apetențe spre chillwave, post-dubstep și electro, care va avea un live set, Ventolin, care preferă mai mult zona acid house și techno, dar și duo-ul autohton Plurabelle. Soundczech va continua pe 28 octombrie în Brașov, la Hot Cafe, după care va trece granița spre Republica Moldova, unde se va desfășura pe 30 în Chișinău și pe 31 în Tiraspol. Mai multe detalii pe pagina Centrului Ceh.

7. Lansare Film Menu - Miercuri se lansează cu surle și trâmbiție numărul 25 al revistei Film Menu, care are ca temă filmul-jurnal. Petrecerea începe de la ora 21 în Ota (Str. Doctor Staicovici, nr. 26), iar playlist-ul va fi exclusiv francofil.

8. Diploma - De miercuri și până duminică, la Palatul Camerei de Comerț (Str. Ion Ghica, nr. 4) are loc ce-a de-a doua ediție Diploma, un proiect care adună lucrările absolvenților de facultăți creative, unde veți putea vedea tot felul de chestii, de la filme și spectacole de teatru la expoziții cu lucrări de arhitectură, design grafic, pictură sau sculptură. Accesul la vernisajul expoziției de pe 28 octombrie se face pe bază de invitație. Expoziția poate fi vizitată între 29 octombrie și 1 noiembrie, între orele 11.00 și 22.00.

9. AUTOR Jewel Party - Vrei să ieși în oraș cu cele mai tari bling-bling-uri pe care le ai în casă? Dacă vrei să vii la AUTOR Jewel Party, trimite un mail la news@dautor.ro, pentru a primi invitația și adresa.

Joi, 29 octombrie

10. Seara de Film „Sacrul şi Profanul în Filmele lui Tarkovski” - Fanii Tarkovski sunt așteptați de la ora 18, la Facultatea de Filosofie (Splaiul Independenței, nr. 104), unde va avea loc o discuție despre regizor cu Daniel Nica și Cristian Tudor Popescu, care va avea ca punct de pornire filmele Călăuza și Nostalgia. Intrarea este liberă.
Pin It email