10 chestii de luni până joi

Redacția | 07 Mar 2016

FOMO Alert:

Luni, 7 martie

1. Filmul din mansardă - Who's Afraid of Virginia Woolf? - Liz Taylor (într-unul dintre cele mai bune roluri ale ei) și Richard Burton interpretează personajele principale în Who's Afraid of Virginia Woolf?, o adaptare deja clasicizată a lui Mike Nichols după piesa de teatru a lui Edward Albee. Luni, de la 8, filmul va fi proiectat în mansarda de la Lente (str. Arcului, nr. 8), iar intrarea este liberă. Dacă nu l-ați văzut până acum, nu aveți nicio scuză.

Miercuri, 9 martie

2. Război în afișul polonez - Miercuri, de la ora 14, la Muzeul Național de Istorie, are loc vernisajul expoziției „Războiul în afișul polonez. Colecţia Krzysztof Dydo”, organizată de MNIR și Institutul Polonez. Veți putea vedea afișe realizate de artiști polonezi din diferite generații, care formează așa-numita „Școală de Afiș Polonez”. Expoziția va fi deschisă până pe 22 mai.

3. ACTOPOLIS BUCHAREST // Bucuresti-Sud. Construieste-ti propriul oras! - Actopolis - The Art of Action este un program internațional sub formă de laborator urban care va lansa un program artistic dedicat jumătății de sud a Bucureștiului și locuitorilor acestuia. Acesta are rolul de a ajuta locuitorii zonelor defavorizate să-și ia soarta în propriile mâini. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18 (str. Tudor Arghezi, nr. 8-10) la Institutul Goethe.

4. WarmpUP #OWR9 - One World Romania organizează o retrospectivă a celor mai bune filme de la ediția de anul trecut, ca un warm-up pentru cea care va începe pe 21 martie. Miercuri, de la ora 19, la Librăria Hecate (str. Olari, nr. 8) va fi proiectat documentarul Examen d'état (r: Dieudo Hamadi). Intrarea este liberă.

5. Gadjo Dildo - Tot miercuri se joacă Gadjo Dildo, spectacol cu și despre clișeele construite în jurul femeilor rome. Elena Duminică, Mihaela Drăgan și Zita Moldovan sunt câte una dintre formele pe care discriminarea le ia: femeia romă de carieră, femeia romă lesbiană, femeia romă care-și neagă identitatea. Regia îi aparține lui Mihai Lukacs, muzica e asigurată de Ion din Dorobanți și coregrafia de Paul Dunca, iar costumele, de Diana Bobină.

6. Son of Saul - Miercuri și joi, de la ora 22:15, la Cinema Elvira Popescu veți putea vedea în avanpremieră Son of Saul (r: László Nemes), câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film străin. Actorul Levente Molnár va fi și el prezent la proiecții, pentru o primă întâlnire cu publicul.

Joi, 10 martie

7. Mai jos de intersecția în cruce // Sorin Nainer - O expoziție a fotografului Sorin Nainer la Atelier 35, din a cărei descriere despre intersecții și sensuri giratorii nu am înțeles mai nimic, dar suntem suficient de curioși să trecem peste asta. Aceasta va fi ultima expoziție de la Atelier 35, care s-a deschis în vara lui 2012 tot cu o expoziție de Nainer, Ghidul însoțitorului discret.

8. Mersul Trenurilor. Proiecție, Q&A, afterparty - Adi Bulboacă vine joi, de la ora 20, la Manasia, să vorbească despre luna petrecută pe trenurile patriei, care a dat naștere unui jurnal de călătorie scris și fotografiat, Omul nostru din tren. Intrarea este liberă, iar după Q&A urmează un after-party cu Pantazică.

9. Jos cojocu', party Balkanik cu Mahala Rai Banda - Mai e ceva timp până la Balkanik Festival, dar asta nu înseamnă că organizatorii ne lasă până atunci să amorțim. Joi, după ora 22, se dă startul la un party șukar cu legendara trupă Mahala Rai Banda, care va dura până târziu în noapte. Biletele costă 25 de lei, iar cei care le vor comanda de pe site vor intra în tragerea la sorți pentru 2 invitații duble la ediția Balkanik de anul ăsta.

10. Resurrected, un proiect artistic găzduit de Urania Palace din Cluj-Napoca, are vernisaj la 19:00. Expoziția cuprinde lucrări de pictură, sculptură, grafică și instalație video de la 19 artiști, și se coagulează în jurul conceptului de renaștere / reconfigurare/ resuscitare / resetare. Fundalul sonor e compus special pentru eveniment de Paul Bucovesan. De vizitat până pe 18 martie. 
Pin It email