10 chestii de luni până joi

Redacția | 23 Ian 2017

Liber la teatru, filme și petreceri:

Luni, 23 ianuarie

1. Începând cu ora 16:00, la Cinemateca Union vor avea loc mai multe proiecții organizate de „Viitorul Memoriei”, o platformă de comemorare a Holocaustului prin artă și media: documentarele L'enfant (r: Yonathan Levy), Transnistria: Iadul (r: Zoltan Terner), Mamaliga Blues (r: Cassio Tolpolar) și Valea Plângerii (r: Mihai Andrei Leaha, Iulia Hossu, Andrei Crişan). Programul îl găsiți aici. Intrarea este liberă.

2. Ca în fiecare luni, în mansarda de la Lente (Arcului) e seară de film. Săptămâna asta, de la ora 20:30 ai How to Get Ahead in Advertising (r: Bruce Robinson), o comedie neagră britanică care nu te va învăța ce promite în titlu, dar cu siguranță te va face să râzi.

3. Dacă tot avem liber (majoritatea) a doua zi (pentru că Mica Unire), nu ar strica un mic party care să ne dea un feeling de weekend prelungit. Scoro vine la Manasia (str. Stelea Spătaru, nr. 13) începând cu orele 21, unde va face un supermix de jazz și hip-hop.

Marți, 24 ianuarie

4. Tot în cadrul platformei „Viitorul Memoriei”, va exista un program de 4 filme și la Macaz: Son of Saul (r: László Nemes), Inimi Cicatrizate (r: Radu Jude), Jenő Jenovics, un Pathé maghiar (r: Bálint Zágoni) și Natan (r: Paul Duane, David Cairns).

5. Cine nu a văzut până acum Frica mănâncă sufletul, spectacolul lui Radu Jude după filmul lui Fassbinder, care a deschis Teatrul Apollo 111 (str. Ion Brezoianu, nr. 23-25), ar face bine să se grăbească. Ultimele reprezentații vor avea loc săptămâna asta, marți, miercuri și sâmbătă. Bilete aici.

Miercuri, 25 ianuarie

6. Artists Talk, ultimul spectacol al Gianinei Cărbunariu, este inspirat de discuțiile pe care artiștii le au cu publicul și vorbește despre cum etica rămâne de multe ori în afara subiectului, chiar dacă este parte a discursului. De neratat, miercuri și joi, de la ora 20:00, la ArCub (str. Lipscani, nr. 84-90).

7. Dacă băgați tot felul de muzici experimentale pe pâine, miercurea asta în Control e prima ediție de Noisessions, unde duo-ul de noise/drone/ambient Nava Spațială are trei invitați speciali: Nihilist Waves, Praying for Oblivion și TorentE. 

8. Altfel, dacă aveți chef de o seară de minimal, aflați că Herodot și Luger vor pune la Kran de seară până dis-de-dimineață. Intrare: 20 de lei.

Joi, 26 ianurie

9. Deșteptarea primăverii de Frank Wedekind e un text care vorbește despre conflictele interioare adolescentine și conflictul dintre generații, pe care Vlad Cristache l-a montat la Teatrul Mic, tranformându-l într-un „poem teatral rock” împreună cu băieții de la trupa Firma, care asigură muzica live. Se joacă în fiecare zi de pe 26 până pe 29 ianuarie, de la ora 19:00.

10. Silent Strike și Dan Basu vin joi în Energiea să pună cap la cap coloana audio-vizuală a lunii ianuarie. De la 21:30, cu intrare liberă.
Pin It email