10 recomandări de weekend

Redacția | 12 Iul 2013

Expoziție absolvenți UNARTE, weekend Hitchcock, Vama Veche, skatepark nou, Ada Mușat, Casa de pe Chei, Marele Picnic ShortsUP și mai sunt.

1. Talente noi: Alexandra Terzi, Elena Cristina, Ioana Nicoară, Irina Ganda, Ilinca Šeda, Alina Marinescu, Oana Stanciu, Cosmin Ciobanu și Gabriela Mateescu au absolvit Masterul de grafică de la UNARTE și vă invită la vernisajul expoziţiei lor, Master Plan, vineri la ora 19, la galeria Căminul Artei (str. Biserica Enei nr.16). Expoziţia ţine până pe 26 iulie, de luni până sâmbătă, 11-19.

2. Cinefili din Iaşi, daţi iama weekendul ăsta la ArtHouse Central, că e răsfăţ clasic cu Alfred Hitchcock. Vineri, la ora 18, e Rear Window. Sâmbătă avem Vertigo la 16:30 şi The Birds la 19:30, iar duminică, Psycho, la 19. 

3. Vineri seară, după 22, Valeriu Borcoș și Eduard Gabia de la Karpov not Kasparov își expun alter-ego-ul jazz-punk în Londophone, sub numele de Kepler not Kopernikus. Va fi cu voce, chitară și 15 lei lăsați la intrare.

4. Cine e în Vamă bravo lui şi un concert în Goblin, unde se instalează de vinerea asta Local Jam, o iniţiativă ce urmăreşte încurajarea artiştilor locali prin organizare de evenimente. Timp de 6 weekenduri vor urca pe scena din Goblin formaţii româneşti una şi una. Primii la rând: The Mono Jacks, OCS şi DJ Skoo.

5. Skatepark nou în Bucureşti avem, pe strada Traian Popovici 79-9. Fusion Arena primeşte vizite sâmbătă începând cu ora 11, iar noaptea pune de-un un party de inaugurare cu Planet H & DJ Sauce. Intrarea e liberă.

6. Ce mânâncă Ada Mușat și ce muzică ascultă în timp ce desenează aflăm sâmbătă când o urmărim făcând lucrurile astea live la Lente subiectiv, pe Praporgescu.

7. N-ai ajuns încă la Casa de pe Chei? Sâmbătă, începând cu ora 14, dau primul lor party oficial în grădina unde se ascultă toată ziua nicecream.fm. Invitaţie la tolăneală, bere, Heion şi That Couch Funk Collective, pe Splaiul Unirii 195. 

8. Tot pe 13 iulie vedem cele mai de succes scurtmetraje ShortsUP din ultimii patru ani la Grădina Botanică din București. Marele Picnic începe la 20 şi va avea loc în sectorul denumit Grădina Italiană (accesul se face prin Strada Portocalelor, pe lângă Facultatea de Biologie). Se recomandă venirea cu echipament de picnic cinematografic: pături pentru iarbă, poftă de poveste și stare de vacanță.

9. Au fost odată ca niciodată în Detroitul anilor ’80 niște băieți care au inventat technoul. Printre ei, și Jeff Mills ‘The Wizard’, care o să ne arate cum stă treaba cu muzica repetitivă sâmbătă la Arenele Romane, de la 23 până la răsărit, la Out of Space III. Bonus: Pan-pot, Marc Houle și Gescu înconjurați de visualuri realizate de Cote. 35 de lei biletul.

10. După atâta muzică şi filme, merge o vânătoare de comori în curtea de la Dianei 4, unde duminică e Yard Sale de iulie. Haine, pantofi, viniluri, obiecte decorative, cărţi, ilustrate vor aştepta stăpâni noi între 10:30 şi 19. La finalul fiecărei ediţii de yard sale participanţii donează o parte din hainele rămase nevândute unei case de plasament. Intrarea e liberă.
Pin It email