10 (zece) recomandări de weekend

Redacția | 26 Apr 2013

Filme (foarte) scurte, Why Democracy @Copou, Norzeatic, Gudrun Gut, Darkness in Bucharest, Hedda Gabler, FM Belfast, Bița Color.

1. Festival Très Courts: scurtmetraje foarte scurte la Elvira Popescu de la ora 17. Întâi 2 ore jumate de foartescurte străine, și de la 19:45 scurtmetrajele românești în competiție. Intrarea 10 lei pentru ambele.

2. La Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Parcul Copou va fi tot weekendul festivalul Why Democracy?, cu filme documentare de o oră şi scurtmetraje despre demersuri şi dileme democratice. Filmele sunt în engleză şi nu au subtitrare. Intrarea e gratuită.

3. Tot în Iaşi, Norzeatic cântă vinerea asta în Underground Pub, precedat de Sunet Sacru, Boala şi Spasme. Biletul costă 15 lei, iar intrarea se face de pe la 20:30.

4. În București, vineri e Gudrun Gut în Modern, 20 lei. Demență de Berlin și Einstürzende Neubauten. 'nuff said.

5. Weekendul ăsta e Darkness in Bucharest, o serie de evenimente goth cu intrare gratuită şi dresscode fucked up. Începe chiar de vineri noaptea, cu Lux Noctis Party în Panic!, de la 10. În meniu: post-punk, gothic, deathrock, indie, 80's, coldwave, batcave.

6. Sâmbătă dimineaţa ducem bicicletele la consultaţie şi mici reglări în parcul Izvor. Spring Fix, un eveniment copt de Portocala Mecanică, începe la 11. Plata pentru servicii se face cu portocale. 

7. Dacă eşti prin Timişoara, nu cumva să nu treci pe la festivalul de film Timishort, care rulează la Cinema Timiș, Aula BCUT și în Club Setup. 

8. Sâmbătă, de la 19, se joacă Hedda Gabler a lui Andrei Şerban la Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj. Un spectacol cu supratitrare în română. 

9. Tot sâmbătă, FM Belfast în Control, 20 ron. Pentru că, după cum bine spunea un comentariu pe YouTube (la altă trupă, dar se aplică și aici) - Iceland needs to chill the fuck out with all its musical talent.

10. Duminică revenim în parc Izvor. Biţa Color face 1 an şi-l va sărbători în iarbă, de la ora 13. Caută copacul pe care e legat bannerul Biţa, pune-te în iarbă şi leneveşte lângă nişte super-biciclişti. 

Clujul intră-n Zilele Filmului Românesc cu Domestic al lui Adrian Sitaru. De văzut la Cinema Victoria, la 15 şi la 20.
Pin It email