10 (zece) recomandări de weekend

Paul Alexandru | 22 Aug 2014

Bucureștiul este tatăl evenimentelor în acest sfârșit de weekend.

1. Între 22 și 24 august vom avea prima ediție a Festivalului internațional de muzică Bucharest GreenSounds Festival, în zona Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău. Programul va fi de la amiază până seara, iar pe scenă vor urca, printre alții, Urma, Subcarpați, Steaua de Mare, Cuantune, Alexandrina, Baba ZuLa, Danaga. La pachet cu diverse activități recreative, un spațiu culinar, ceva escapade artistice, standuri de modă și ce s-o mai găsi. Și nu, accesul la festival nu costă nimic.

2. Vineri, la Casa Presei Libere, vine Dixon, dj-ul german votat numărul 1 pe anul 2013 în topul Resident Advisor și care a rupt acum 2 ani la Rokolectiv. Petrecerea ține cam toată noaptea, începând cu ora 10. Intrarea costă 25 de lei înainte de ora 12 sau 35 de lei după.

3. Andreea Dobrin inaugurează, cu expoziția Ţică! A căzut Ceauşescu!, proiectul După 25 de ani, curatoriat de Ioana Ciocan. Vernisaj sâmbătă, de la ora 19, la Magheru One. Detalii despre expoziție. 

4. Sâmbătă – o nouă petrecere marca Teddy Bear, de această dată în Parcul Tineretului. Muzica o vor asigura Golan, Moonsound și Lovebirds. Biletele sunt 20 RON înainte de miezul nopții sau 30 RON după.

5. Tot sâmbătă are loc Street Heroes, poate cel mai mișto festival de cultură urbană din România. Cea de-a 10-a ediție se sărbătorește la Arenele Romane, prin 24 de ore de distracție non stop. Skating, biking, un vibe pe măsură, artiști locali, plus multe competiții. Accesul, în funcție de oră, costă între 15 și 45 de lei.

6. Nu uitați să treceți și pe la Adfel, singurul eveniment de branded entertainment din țară, ajuns la a noua ediție. O sută de branduri participă în cele 7 zile și vor scoate la tarabă zeci de idei și proiecte proprii, toate spre deliciul publicului. Participarea la eveniment este gratuită. Grăbiți-vă, duminică se încheie.

Prin țară:

7. Vineri, la Oha Beach, Silent Strike își lansezază noul EP – Carousel. Intrarea este liberă.

8. La Ciuc, întreg weekend-ul va fi acaparat de Festivalul Internaţional de Jazz, acolo unde vor performa cele mai bune formaţii (de jazz, desigur), atât din ţară şi din strainatate. Festivalul a avut loc prima dată în 2009 și atrage tot mai mulți turiști. Un abonament pentru cele 3 zile costă 50 de lei, iar un bilet de o zi 20 de lei.

9. La 2 pași de Baia Mare e iar momentul acela din an când se-ntâmplă Durușa SummerHills. Cer înstelat, ateliere de tot felul și multe cântări neaoșe și nu numai. 60 lei pentru cei ce s-au ocupat deja de abonamente, 90 la intrare, cu camparea inclusă. Detalii aici. 

10. La Alexandria, Ideo Ideis este în plină desfășurare. Mai sunt 4 spectacole de teatru invitate, iar de sâmbătă încep spectacolele celor 10 trupe de liceeni din toată țara. Cinemateca târzie îl aduce sâmbătă pe Nae Caranfil cu Closer to the moon. Festivalul se încheie marți, după două masterclassuri cu Vlad Ivanov și Victor Rebengiuc și un concert Pixels
Pin It email