11 chestii de luni până joi

Redacția | 07 Sep 2015

Săptămâna asta vă așteaptă cu multe expoziții și concerte, dar și cu un protest de la care nu trebuie să lipsiți.

Luni, 7 septembrie

1. Filmul din mansardă - Wings of Desire - De la ora 20:30, în mansarda de la Lente de pe Strada Arcului nr. 8, o să fie proiectat Wings of Desire, unul dintre cele mai importante filme ale lui Wim Wenders. După film puteți schimba impresii.

2. Paravan. Două telefoane. - Paravan. Două telefoane este o comedie plină de actori tineri foarte buni, care prezintă ultima repetiție a unei piese de teatru și premiera ei. Spectacolul se joacă la Godot Cafe (Str. Blănari, nr. 14), de la ora 8, iar prețul unui bilet este 30 de lei.

3. Povești la Replika este un proiect de artă educațională care timp de două luni va prezenta la Centrul de Teatru Educațional, de pe Strada Lânăriei 93-95, spectacole de teatru, cărți și filme înrudite tematic. Lunea asta programul e în felul următor: de la ora 19 va avea loc spectacolul Familia Offline de Mihaela Michailov și regizat de Radu Apostol, care vorbește despre copiii care rămân singuri după ce părinții lor pleacă la muncă în străinătate, de la ora 20:30 va fi prezentat romanul lui Dan Lungu, Fetița care se juca de-a Dumnezeu, iar de la 21:30 va rula documentarul Aici..adică acolo, al Laurei Căpățână Jueller, care abordează de asemenea, problema copiilor care cresc în absența părinților. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, cu rezervare la centrulreplika@gmail.com sau 0732101860.

4. Vernisaj Alex Gâlmeanu: Images of Nostalgia | EBienale#3 - La Galeria AnnArt de pe Strada Paris nr. 39, aveți de la ora 19 vernisajul expoziției lui Alex GâlmeanuImagini Nostalgie, curatoriată de Ioana Sisea și care prezintă o latură mai experimentală a cunoscutului fotograf.

5. #FreeKhadija - După ce a scris ani de zile despre corupția guvernului din Azerbaijan, jurnalista Khadija Ismayilova a fost condamnată la 7 ani și 6 luni de închisoare. Vino și tu să prostezi în fața ambasadei Azerbaidjanului (Str. Grigore Gafencu, nr. 10), pentru a-ți arăta solidaritatea.

Marți, 8 septembrie

6. (vernisaj) Minorități. Sorin Onișor și Bogdan Comănescu - De la ora 18, la F64 (Bl. Unirii, nr. 45) va avea loc vernisajul expoziției foto Minorități a fotografilor Sorin Onișor și Bogdan Comănescu, dedicată comunității rrome din România. Expoziția va putea fi vizitată până pe 14 septembrie.

Miercuri, 9 septembrie

7. Nu parcați. Fragmente dintr-un dicționar de obiecte și mesaje bucureștene. - Invitata Intersecțiilor de miercuri de la Hanul Gabroveni, este artista poloneză Maja Demska, care va vorbi despre Bucureștiul văzut prin ochii ei. Discuția pe care aceasta o va avea cu Silviu Dancu începând cu ora 19 este o avanpremieră la expoziția Nu parcați, care va avea vernisajul joi, 10 septembrie, de la ora 18, la Hanul Gabroveni.

8. Expoziție de pictură Loc și Vis, Constantin Flondor - De la ora 19, la Galeria Galateca (Str. C.A. Rosetti, nr. 2-4) aveți vernisajul expoziției de pictură a lui Constantin Flondor, curatoriată de Mihai Sârbulescu și Maria Pașc, care va ține până pe 10 octombrie.

9. Finisaj. Pisica Pătrată - Work In Progress - Tot miercuri, de la ora 19, puteți merge și la Galeria H'Art, pentru a-l vedea pe Ciubi aka Pisica Pătrată performând pe viu și eventual, să jucați și un ping-pong.

Joi, 10 septembrie

10. Dacă dintr-un motiv sau altul n-ați putut ajunge la vreun concert al Festivalului Enescu, acum chiar nu aveți nicio scuză, pentru că în Piața Festivalului va avea loc un concert cu acces liber al Orchestrei Naționale Radio, care va interpreta bucăți de Verdi, Donizetii, Puccini, Ceaikovski și alții.

11. URBAN RESORT#6 - The Personal Ideals Day @ Fabrica & B52 - Dacă Verdi nu e de voi, puteți să dați o fugă până în curte la Fabrica (Str. 11 iunie nr.), unde începând cu ora 18 este program de bere, pizza, dulciuri vegane și concerte Blazzaj, Nightlosers și Urma, care vor performa în variantă simfonică.
Pin It email