11 chestii de luni până joi

Redacția | 04 Iul 2016

Teatru, Phillip Glass meets Dracula, expoziții tari și party la piscină. Summer is on!

Luni, 4 iulie

1. A treia ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru începe azi, la Teatrul „Matei Vișniec" din Suceava. Pe lângă cele mai importante școli de teatru din România, sunt invitate și școli europene de profil: Universitatea de Teatru şi Televiziune din Lodz, Academia de Artă Teatrală din Bratislava, Universitatea de Arte din Belgrad, Facultatea de Artă Dramatică din Sofia, și Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău. 

2. Regizoarea Anca Marian Colțeanu a montat la Teatrul Luni de la Green Hours un performance susținut de actorul Alex Buescu, după Opiniile unui clovn de Heinrich Böll, care vorbește despre ipocrizie și alienare, așa cum sunt văzute de un artist decăzut. Biletele costă 20 de lei în avans și 25 de lei în seara spectacolului.

Marți, 5 iulie


3. Phillip Glass, tata lor când vine vorba de compozitori contemporani, autorul operei Einstein on the Beach, dar probabil mai cunoscut pentru coloanele sonore compuse pentru filme ca The Hours, Truman Show sau Notes on a Scandal, vine la București, unde va interpreta live, alături de Kronos Quartet, coloana sonoră compusă de acesta în 1998 pentru filmul clasic Dracula, din 1931. Cine-concertul a tot făcut înconjurul lumii, iar la noi îl veți putea vedea & asculta da la 21:30, la Teatrul de Vară Herăstrău. Biletele încep de la 170 de lei și le găsiți pe Eventim.

Miercuri, 6 iulie

4. Expoziția Space is the final frontier, care are vernisajul miercuri, de la ora 19:00, la Tipografia Universul (str. Ion Brezoianu, nr. 23-25) marcheaza implinirea a 5 ani de expozitii generate de programul Open Call al Salonului de Proiecte, lansat in 2011. Lucrările din această expoziție au fost selectate de Nedko Solakov și combină o multitudine de medii artistice: film, video, instalație, obiect. Artiștii expuși sunt Luminița Apostu, Maria Baroncea & Allison Peacock, Lucian Bran, Larisa David, Ivana Mladenovic și Ioana Păun.

5. De la ora 20:00, în Club Control se va juca ultima reprezentație a spectacolului Refracție. O perspectivă asupra autismului, cu Nicoleta Lefter, Silvia Călin și Andrei Ostrowski. Ideea acestuia a pornit de la volumul „Mâini cuminți. Copilul meu autist” de Ana Dragu. Biletele costă 25 de lei.

6. La Manasia Hub (str. Stelea Spătaru, nr. 13) se va proiecta de la ora 21:00, Actorul și sălbaticii (r: Manole Marcus), un film cult, cu un Toma Caragiu la turație maximă. Indiferent dacă știi pe de rost replici din el sau dacă buletinul tău e proaspăt făcut și nu ai auzit de el, ar fi cazul să îl (re)vezi.

7. A 16-a ediție Jazz in the Grass îl aduce pe artistul Lucas Molina la Grădina Floreasca (str. Mircea Eliade, nr. 16) pentru un show în care jazz-ul și stilul flamenco se vor întrepătrunde. Începe la 19:30, iar intrarea este liberă. 

Joi, 7 iulie

8. Azi începe la Cluj Street Food Festival, o nebunie de gusturi deopotrivă autohtone și din lumea largă, vinuri și bere rece, întinse toate pe Aleea Stadionului până pe 10 iulie. Pe lângă mâncare, se anunță workshopuri, muzică live și chiar cinema în aer liber.

9. Cum ar arăta lumea dacă persoanele cu dizabilități ar fi majoritare, nu o minoritate pe care de cele mai multe ori alegem s-o ignorăm? – este întrebarea cu care ne confruntă expoziția „Normalitate, ce cuvânt brutal!", curatoriată de Cristian Neagoe și care începe joia asta la MNAC. Expoziția explorează modalitățile în care arta vizuală poate deveni accesibilă celor care nu văd, iar dansul posibil celor ce nu se pot mișca în voie, inducându-ne o experiență imersivă în lumea celor privați de simțuri sau de anumite abilități. Veți găsi în cadrul ei lucrări noi de artă vizuală de Ivanei Mladenović, Mihai Barabancea și Mircea Topoleanu și performance-uri de Cosmin Manolescu, Monotremu, Paul Dunca & Virginia Lupu, toți artiști cu o experiență îndelungată de colaborare cu persoane marginalizate social. Puteți testa perspectiva mai multor tipuri de privare în cadrul tururilor ghidate, organizate în parteneriat cu Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială, iar întreaga expoziție este accesibilizată pentru persoanele cu dizabilități motorii, senzoriale sau psihice.

10. Începând cu ora 14:00, în grădina Casei Universitarilor (str. Dionisie Lupu, nr. 23) continuă seria de concerte Backyard Acoustic Sessions. De data asta, invitați sunt Grimus și Sophisticated Lemons. După ora 22:00 va fi proiectat documentarul lui Andrei Dăscălescu, Constantin și Elena. Biletele costă 30 de lei în pre-sale, 40 de lei în ziua evenimentului și 50 la fața locului.

11. Băieții de la Discotecă pregătesc joi, la Grădina Floreasca, un party tropical la buza piscinei. Începe la ora 19:00 și ține până la miezul nopții, iar numele de cod este #Tropicana.
Pin It email