11 chestii de luni până joi

Redacția | 31 Iul 2016

Jazz, film experimental, caravană de scurtmetraje, Unteatru, concerte și etică gastronomică.

Luni, 1 august

1. Concertul de jazz Old Devil Moon  din seara asta în Green Hours omagiază primii pași făcuți de Neil Armstrong pe lună, cu Mircea Tiberian la pian, Cristian Soleanu la sax și George Dumitriu la vioară & ghitară. Intrare: 30 lei. 

2. Piua Book Bar (str. Dionisie Lupu, nr. 76) a pus de un festival: American Avant-garde Experimental Film ShortFest se întâmplă săptămâna asta, de luni până miercuri, de la ora 20:00. Dacă nume ca Norman McLaren, Maya Deren, Kenneth Anger sau Stan Brakhage îți sună cunoscut, probabil că ți-ai rezervat deja locul pe pagina lor de Facebook (capacitatea maximă este de 60 de locuri/zi). Biletele le găsești la bar și costă 30 de lei/zi, sau 80 de lei pentru toate cele 3 zile, respectiv 20 de lei/zi, 50 de lei abonamentul, dacă ești student sau elev. În prețul biletului intră și un pahar de vin, o bere, o apă sau o limonadă, în fiecare zi. Programul e aici.

3. Din 1 august până pe la finele lunii septembrie, Piața Sfatului din Brașov devine cinematograf. În fiecare seară de luni, după lăsarea întunericului, brașovenii pot vedea filme documentare oferite de Asociația Artburg și de programul KineDok powered by One World Romania. Azi se dă Australia (r: Claudiu Mitcu), povestea echipei naționale de fotbal a persoanelor fără adăpost (homeless) din România și a participării acesteia la Homeless World Cup Melbourne din decembrie 2008. Accesul e gratuit. 

4. Azi și mâine, echipa Scrie Despre Tine se-ntoarce pe Griviței 55, la J'ai Bistrot, pentru spectacolul imersiv În Grivița, parte din proiectul Oameni Invizibili. La prima reprezentație, cea de ieri, a venit poliția, la apelul unui bătrân pe care l-a supărat „gălăgia” și care a avut grijă mai târziu să și ude actorii cu furtunul prin gard. Spectacolul are autorizație de la primărie să se desfășoare, așadar ne vedem în seara asta și mâine de la ora 19:00 pentru noi aventuri pe Griviței. 

Marți, 2 august

5. A doua oprire pentru Caravana NexT este Iași. Timp de 2 zile (marți și miercuri) vor rula două dintre programele de scurtmetraje ale festivalului: Out In Space și Best of NexT. Filmele se servesc la iarbă verde, la picnic, pe pături sau chiar în hamace, iar intrarea este liberă.

6. În cadrul micro-festivalului de teatru Zilele UNTEATRU, marți, miercuri și joi, de la ora 20:00 se joacă spectacolul We should have seen the lights already, un colaj după piese de Matei Vișniec, regizat de Jonathan K. Moesser și avându-i în distribuție pe Vasile Flutur și Aaron Novak. Detalii și bilete online.

7. Ca în fiecare marți, MACAZ - Bar Teatru Coop (Calea Moșilor, nr. 106) ne dă porția de cinema politic: Concerning Violence (r: Göran Olsson) este bazat pe materiale de arhivă recent descoperite despre lupta de eliberare a mai multor țări africane în anii '60 și '70. De la 21:00, cu intrare liberă.

Miercuri, 3 august

8. În fiecare miercuri, Asociația Română de Filosofie Practică organizează la Manasia Hub (str. Stelea Spătaru, nr. 13) Manasia Filo Café, o serie de discuții filosofice relaxate și fără ifose pornind de la teme simple, dar foarte prezente. Săptămâna asta, tema este Mănânc deci exist. Despre etică și gastronomie, iar pentru înscrieri, trimiteți un mail la cernea.mihai@gmail.com cu numele, prenumele și numărul de telefon. Număr maxim de persoane: 15.

Joi, 4 august

9. Julio César Rivera și Raúl Balkazar sunt doi artiști mexicani rezidenți în București, care au joia asta, la Gallery (str. Leonida, nr. 9-11), de la ora 19:00, vernisajul expoziției Miradas de México - tehnici diferite, mai ales colaje. 

10. Joi începe la Cluj festivalul Untold: 4 zile de muzică la turație maximă. În prima zi, line-up-ul variază de la Rodion la Nerub și Tomma Alistar și de la Faithless la Borgore și chiar Inna. Pentru programul complet, intră aici.

11. Nostalgicii care rămân în București pot băga niște Vița de Vie, care vor avea un concert acustic, cu piese reorchestrate până în zona de clasic sau jazz, la Casa Universitarilor, începând cu ora 19:00. În deschidere cântă trupa Domino, iar biletul costă 30 de lei.
Pin It email