11 (unşpe) recomandări de weekend

Redacția | 28 Mar 2014

PS: Nu uita să stingi lumina.

1. Tot weekendul ăsta stă sub semnul cinemaului, pentru că suntem în plin B-IFF, festival care aduce la filme de nu știm de unde să le apucăm. Noi v-am recomandat 10 aici, dar nu vă sfiiți să vă mutați în sălile de cinema, sunt multe filme pe care aveți doar acum șansa să le vedeți pe ecran mare. La Cinema Studio, Elvira Popescu, NCRR și la Institutul Cervantes. 

2. Hai cu independenţa! Vineri, de la 15:00, se instalează în Dianei 4 Zines of the Zone, o bibliotecă mobilă dedicată albumelor foto publicate independent, revistelor de fotografie și oricăror altor materiale DIY în format print, din zona fotografiei. Din ianuarie până în iulie 2014, francezii care au pus proiectul la cale străbat Europa, oprindu-se în vreo 50 de orașe. Bucureşti e al 20-lea.

3. Piesele de 10 minute sunt haikuul teatrului american. Vineri de la ora 19, la Godot, prindeți Ce poți să faci în 10 minute? - un spectacol de 1h30 regizat de Doina Antohi și compus din piese de câte 10 minute în care joacă 8 tineri actori de teatru de care sigur o să mai auziți. Preț bilet: 30 lei. Văzut, plăcut.

4. Dacă vă era dor de transpirat și rupt podele, vineri, de la 22:30, Fanfara Ciocârlia vine la Palat, adică la Știrbey, adică în Eden. Biletele sunt 35 lei dacă vă grăbiți și 40 de lei, la intrare. I-am văzut pe băieți la Balkanik anul trecut și au votul nostru de încredere.  

5. Până pe 30 martie, la Cinema Victoria din Cluj, se desfăşoară festivalul Cluj Shorts, dedicat filmelor scurte. Pe lângă proiecţii, se mai întâmplă masterclassuri, o expoziţie de fotografie şi petreceri până târziu.

6. Sâmbătă, la A1 din Amzei, se lansează cartea de colecție Serii. Multiplii. Realisme., o serie fotografică de Nicu Ilfoveanu, adunată de prin satele și comunele din România, descifrată de Alexandru Bălășescu, Anda Becuţ, Claude Karnoouh, Gheorghe Negustor, Nikolai Vukov și editată de Alina Șerban. De la ora 17:30, c-un playlist de Octav Avramescu. Designul cărții poartă semnătura lui Radu Manelici, Art Director al Caietelor SUB25. Un preview al cărții se poate vedea aici.

7. Sâmbătă seara, toți fanii The Stone Roses din București au o singură destinație: Club Control, unde se proiectează Made of Stone, mult-așteptatul documentar al regizorului Shane Meadows despre reîntregirea legendarei formații. De la ora 20, intrare 15 lei, în cadrul B-IFF

8. Pe 29 martie, de la 20:30, e Ora Pământului, evenimentul anual menit să atragă atenţia asupra impactului negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și a resurselor naturale. Conceptul e simplu: stingi toate luminile, scoţi totul din priză şi stai o oră pe întuneric. Apoi încerci să fii (dacă nu erai deja), unul din oamenii ăia care nu consumă curentul de pomană.

9. Sâmbătă noaptea, Les Elephants Bizarres îşi lansează al doilea album, Zoologic, cu un concert în Club Colectiv. Concertul nu e oricum, ci cu invitaţi: Deliric, DOC, Cosmin Lupan, echipa Sector 7. 20 de lei în pre-sale de pe myticket.ro şi iabilet.ro şi 30 de lei la intrare.

10. Zilele Filmului Polonez circulă prin ţară şi poposesc, weekendul ăsta, la Galaţi, la Muzeul de Artă Vizuală (27-30 martie), şi la Braşov, la Centrul Multicultural - Universitatea Transilvania (28, 29 martie). Din meniu fac parte patru filme produse în 2011 și 2012, care, prin tematica lor diferită, prezintă noile direcții în cinematografia poloneză.

11. Avem şi dans din Polonia. dans//pl - Ieri. Mâine. Azi. începe la CNDB duminică, cu spectacolul Duete Inexistente, al teatrului Dada von Bzdülöw. Tema Duetelor este întâlnirea dintre bărbat și femeie, cu toate dedesubturile ei: de la contopire, până la conflict, plictiseală, ură, singurătate. Biletul costă 25 de lei (15, redus). Spectacolul începe la 19:30.
Pin It email