11 (unşpe) recomandări de weekend

Paul Alexandru | 30 Aug 2014

Ultimul weekend de vară, de petrecut p'afară.

București:
1. Terasa Sun Sensation de la Sun Plaza pregătește un rooftop party pentru diseară. La butoane vor urca Miguel Puente, Nhan Solo, Moonsound, plus alți DJ. Intrarea costă 20 RON pentru toată noaptea și se achită la intrare. Aveți grijă la dress code – trebuie să aveți ceva alb.

2. Tot pe un acoperiș, o formație nou-nouță, Syne, cântă în premieră absolută la Boheme. O chitară (Vali), o voce (Andra) și niște tobe (Iulia), la care s-a alăturat un bass (Mihai) în mai puțin de o lună. Piese proprii cu un twist de cover. Intrare liberă, mergeți după ora 20. 

3. Tot diseară, la Casa Presei, Golan lansează videoclipul piesei Promises, auzită doar în prestațiile live. Vor mixa și băieții de la OK Corral. Biletul este 20 RON.

4. Dacă aveți chef mai de mizerii, The Can (Povernei 35) bagă Rocoteca 2000 și anume un party la care să te simți ca la casa de cultură a unui oraș de provincie transformată pentru o seară în disco. Timpuri noi, SOAD, Nirvana, Pearl Jam sunt pe playlistul din Winamp. Intrare liberă. 

5. Sâmbătă este seară de ShortsUP în parc, de această dată în Herăstrău, la la Teatrul de Vară. Începe la ora 19 și vor fi proiectate cele mai populare filme scurte ale selecțiilor ShortsUP din 2013 – 2014. Bilete se mai pot cumpăra în avans de pe Eventim, până sâmbătă seară, înainte de începere, la prețul de 30 RON, sau 35 la fața locului.

6. Pentru lansare, SONOR organizează pe 30 august un eveniment foarte mișto la Arenele Romane. Vor fi prezente 3 nume mari, care spun deja totul: Subcarpați, CTC și Silent Strike. Se lasă cu after party. Vă mai puteți procura bilete la prețul de 28 de lei de pe Myticket până sâmbătă, la 16. Sau dați 35 RON la ușă.

7. Pentru chilluială, Terasa Chez Elvire împreună cu Librăria Bastilia și Librăria Humanitas din Fundul Curții, o pun de un weekend literar pe Bd. Dacia 77. Proiecții de film, un colț de sales, un raft de bandă desenată, unul de poezie, carte străină și peste 300 de titluri de la Humanitas la prețuri de vară, în două coduri: cod albastru - 7,99,19,99 şi 29,99 şi cod verde - 10 şi 15 lei.

Prin țară:
8. Dor de ducă? Între 29 și 31 august e prima ediție a Festivalului CUCA, contemporan + tradițional, la Cârțișoara (jud. Sibiu). Toate informațiile care să vă convingă să mergeți, aici

9. Sâmbătă, în Cluj, la Boiler Club, vine John Creamer, un veteran al muzicii electronice. A crescut în Philadelphia și s-a lansat în New York - are 20 de ani de experiență și a influențat mulți DJ cunoscuți.  Se intră pe bază de guestlist, cu rezervare aici.

10. La Castelul Bran, timp de 3 zile, se ține Jazz at Bran Castle 2014. Festivalul va reuni nume mari ale muzicii jazz, din zona Europei, sub forma a două concerte per seară. Accesul la un singur concert face 125 de lei sau 300 de lei pentru toate serile de concerte.

11. Prin Vamă, Alexandra Crisbășan are prima ei expoziție foto - Blunt - la Vama Sub Lumini de Oscar. De la ora 20, drop by
Pin It email