11 (unşpe) recomandări de weekend

Redacția | Paul Alexandru | 17 Oct 2014

Teatru, film, muzici, workshop de fanzine, vernisaje și prima vizită la Depozitul de filme.

București: 

1. Dacă n-ați pus încă piciorul în Lokal, poate e momentul. Azi de la 19.00, în casa de pe Eminescu, puteți descoperi noua colecție a Ioanei Ciolacu supusă timpului în fotografiile lui Alex Negulescu.

2. Pentru cinefili, de la ora 19 la sala de cinema UNATC are loc o proiecție a filmului Q.E.D, în cadrul programului Să Film! Ceea ce înseamnă nu doar că proiecția este liberă ci și că este urmată de o discuție cu echipa filmului. Chestionar cinema Andrei Gruzsniczki

3. De la ora 20 la Carol 53 are loc evenimentul de lansare al platformei de teatru Bucharest inside the Beltway. Evenimentul constră într-o lectură de o oră și jumătate din două piese contemporane, una în engleză și cealaltă în română, ambele în premieră la București: DISTRICTLAND este scrisă de Cristina Bejan - dramaturg american de origine română, iar La nimfomane de Rucsandra Pop, scriitoare româncă. Intrare liberă. 

4. În Produse Domestice, o ingineră filipineză care a venit să lucreze în România ca menajeră joacă rolul principal într-un performance despre muncitoarele domestice imigrante. Într-o țară cunoscută ca exportator al muncii domestice, a angaja ajutoare exotice crește capitalul simbolic al celor care dețin puterea. Piesă de Xandra Popescu, în regia Ioanei Păun, plecând de la documentarea realizată de jurnalista Laura Ștefănuț. Avanpremiera a avut loc ieri, iar astăzi este premiera, la WASP (Ion Minulescu 67 - 93), în cadrul eXplore dance festival #9. 

5. Înregistrat în România a ajuns la ediția a 3-a și se va ține diseară, după 20, în Colectiv. Cu Șuie Paparude, Silent Strike, Golan și Vali Umbră. 35 RON ca să fiți și voi.

6. Tot diseară, o seară chill cu muzică de la Sun Glitters, luxemburghez inspirat de Boards of Canada, Four Tet și Burial, și Casetofoane, în Control. Se intră ușor, se iese mai greu. Pentru că o să vă placă.

7. De la ora 12, la The Can, Collectivul Paper Tag (BG) vă așteaptă la un workshop de o zi despre cum să-ți faci propria fanzină. Colectivul e format din Diana Naneva (a.k.a. Functional Neighbour), Martina Vacheva și Aleksandra Laskova iar învățăceii din care dintre voi se-ncumetă. Intrarea e liberă. 

8. Sâmbătă de la ora 20 la Imbold, Galeria are loc vernisajul celei de-a doua expoziții semnate Victor Fota: Cosmogonie - Realitate prin rațiune, în cadrul ArtWeekEnd București. Interviu cu artistul de 25 de ani

9. Dubstep și dnb sâmbătă seară, la Arenele Romane: Caspa, Jenna G, Brookes Brothers și alți artiști care vă vor ține în mișcare all night. Biletele în avans costă 25 de lei (disponibile la magazinul Boarder's) sau 35, la poarta de intrare.

10. Dacă ați ratat vernisajul neconvențional de joi, duminică pare o zi bună pentru o plimbare în centrul Bucureștiului, cu ochii în vitrinele în care expun mai mult de 10 artiști contemporani români. Detalii despre ART ON DISPLAY.

Cluj: 


11. Prima reușită a campaniei Salvați Marele Ecran se sărbătorește duminica asta la Cluj, când se redeschide Depozitul de filme. De la 12 la 20, cu program variat (teatru, muzică, film și magie), plus ceaiuri și cafele fierbinți și primul vin fiert de anul ăsta. 
Pin It email