11 (unşpe) recomandări de weekend

Redacția | Paul Alexandru | 24 Oct 2014

Les Films de Cannes încep, eXplore Dance Festival se termină, și pe lângă astea teatru, mult rock și noroi.

București: 

1. Sperăm că v-ați încercuit bine în agendă ce filme, când și unde vreți să le vedeți, pentru că Les Films de Cannes à Bucarest începe azi și ține doar 6 zile. Noi v-am recomandat 10 (+ 1) filme, dar lista e departe de a fi exhaustivă. Accesul la un film costă 10 RON înainte de ora 18 sau ora 16(în weekend) și 15 RON după. La toate scurtmetrajele, la filmul The Artist, la documentare și workshopuri intrarea este liberă. Programul complet

2. eXplore Dance Festival se încheie weekendul ăsta cu dezbaterea publică Critical Practice: Practicile performative actuale, includerea performerilor non-profesioniști în spectacole și publicul tânăr, la care participă Astrid Kaminski
(DE) — jurnalist de dans, Xandra Popescu — scriitor, artist, autor al spectacolului Produse Domestice, Laura Ștefănuț — jurnalist, Andreea Căpitănescu, curator eXplore dance festival și WASP, sâmbătă de la 17, cu intrare liberă, urmată de spectacolul Produse Domestice, Ioana Păun / Xandra Popescu (RO), de la 19:30. 

3. În seara asta la Teatrul Mignon, se joacă iar Elevator, despre care Teona a zis că „este despre frică, frica aia care odată activată, se întinde peste orice și infectează până lasă fără vlagă. Dar pe lângă frică, este despre curiozitate, acompaniată de chicoteli înfundate în palmă, de săruturi atât de așteptate încât par nepermise, și tachinări prelungite, ca să înăbușească tot ce-i rău și latent, tot ce-i inevitabil și nedrept.” Bd. Hristo Botev nr.1, de la 19:30, bilete la 30 lei, 25 lei pentru studenți. 

4. 24 și 25 octombrie sunt două seri de muzică rock @Turbohalle. Programul este 18 - 1 noaptea și vor concerta 10 trupe, printre care Neutron, I'm The Trip, Krepuskul, Threshold, Open Mind, Dark Tranquillity. Vor fi și sesiuni speciale de întâlniri cu formațiile, al căror program e pe site-ul evenimentului, de unde puteți achiziționa și biletele - 110 lei unul pe o zi, 135 lei cel pe două zile.

5. Diseară e altă seară de Rokolectiv&Control, cu Total Freedom, al treilea artist din familia Fade To Mind care vine la București. Seara continuă cu Liar, Dar Adal și Cos Mir. Intrare: 10 lei până la 01, 15 după. 

6. Diseară e ultimul eveniment Color din acest an, cu Wolf+Lamb, Slow Hands și Nick Monaco, la Palatul Ghica. 30 RON, toată noaptea.

7. Sâmbătă, între 14:30 și 19, la Alandala e rost de obiecte faine care-și caută casă nouă: mobilă, obiecte vechi, haine, accesorii, bijuterii, tablouri, iar din vânzări se strâng bani pentru copii, adolescenți și adulți din centre de plasament din București. 

8. Festivalul !MPRO continuă cu workshopuri de improvizație cu profesioniști, match de impro și lecții de la Mircea Tiberian. Mai multe. 

Prin țară:

9. Sâmbătă e Wild Dirt Party @Brașov. Ziua începe cu Enduro Wild Dirt: de la 10:00 sunt competițiile off-road prin pădure, cu obstacole, trasee cu puncte cheie, 30 de km de traseu de enduro. Programul de seară, upă ce profesioniștii s-au nămolit bine (peste 100 rideri de top din țară și străinatate), include un party în Fabrica Roman din Brașov, cu muzică de la R.O.A., The Basstard și NotSoCommonDJ. 

10. Regizorul Radu Afrim, laureat a mai multor premii UNITER, director artistic al Galei Hop 2014, creator a peste 50 de spectacole de teatru, montează pentru prima oară în carieră un spectacol la Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu (TNRS) - Secţia Germană: Tattoo de Igor Bauersima şi Réjane Desvignes are premiera sâmbătă, 25 octombrie, ora 19:00.

11. Rock'n'Iași - secțiunea alternativă, e weekendul ăsta la Casa de Cultură a Studenților din Iași. În afara concursului de trupe de alternativ, diseară concertează Blindspot, Driftwood, Inside, Quantum Drive, Red Fiction, The Kriptonite Sparks - câștigătorii de anul trecut, sâmbătă line-up-ul se încheie cu Travka, iar duminică The Curls aduc un tribut formației Green Day. 
Pin It email