12 chestii de luni până joi

Redacția | 08 Mai 2017

Niște Twin Peaks la Brașov, Perjovschi, festival de filme de fashion, bandă desenată, concerte.

Luni, 8 mai

1. Super, festivalul de filme făcute de adolescenți, organizează de la ora 16:00, la ICR (Aleea Alexandru, nr. 38) un warm-up la cea de-a 5-a ediție: o proiecție a The Other Side of Hope, ultimul film al finlandezului Aki Kaurismäki (prezentat în cadrul Festivalului Filmului European), urmat de o dezbatere.

2. Festivalul Filmului European continuă până joi. O listă de recomandări am scris aici.

3. Numărăm zilele până la revival-ul Twin Peaks, la 25 de ani de la lansare, așa că dacă vrei să te pregăteși cum trebuie, dă o fugă până la Brașov, unde la Cinemateca Patria (Bulevardul 15 noiembrie, nr. 50) vor rula primele 2 sezoane ale serialului cult, de pe 8 până pe 14 mai.

4. Înaintea erei noastre este un nou spectacol al trupei Frilensăr, care de data asta renunță la remixarea tradițiilor și vorbește despre cei născuți după 1989. La Green Hours, de la 19:30.

5. Marc Ribot e unul dintre cei mai tari chitariști ever, cu o carieră de peste 35 de ani și 20 de albume înregistrate, în care explorează de la la jazz la post rock sau punk. Acesta vine în concert în Control, de la ora 20:00, iar un bilet costă 50 de lei.

Marți, 9 mai

6. La Rezidența Scena9 începe marți  ediția #5 a Salonului European de Bandă Desenată, a cărui temă de anul ăsta este „Respect”. În deschidere, un performance al Bonnage Horreur, din Austria, cu muzică și live drawing, iar până pe 22 mai mai ai tot felul de discuții, expoziții și evenimente pe care nu trebuie să le ratezi.

7. Dacă ai impresia că știi cum ar trebui să sune un pian, think again și du-te la concertul Haushka, de la Cinema Elvira Popescu (care trebuia inițial să aibă loc pe 15 decembrie anul trecut la Sala Radio și a fost reprogramat), de la ora 19:00.

Miercuri, 10 mai

8. „Arta la zid” este numele conferinței pe care Dan Perjovschi o va susține de la ora 20:00, la Rezidența Scena 9, în cadrul noii serii a Intersecțiilor de miercuri.

9. Miercuri și joi, la CNDB se joacă examenele de licență a trei studenți ai secției Coregrafie de la UNATC. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar programul reprezentațiilor îl găsești aici.

10. La Iași are loc până duminică festivalul Serile Filmului Românesc, iar invitat special este Cristian Mungiu. În program, unele dintre cele mai interesante filme românești din ultimii 10 ani, dar și chestii mai vintage, cum ar fi o retrospectivă Elisabeta Bostan.

Joi, 11 mai

11. Și pentru un bonus de Dan Perjovschi, acesta va avea și un vernisaj la Sandwich, un nou spațiu expozițional la Combinatul Fondului Plastic, de pe strada Băiculești, nr. 29. Pentru expoziția World Attractions, Perjovschi le-a cerut unor artiști, curatori și instituții de artă din toată lumea, să contribuie cu tot felul de obiecte simbolice, 

12. Sugar and spice and everything nice / Fashion and film and everything in between - cam despre asta e vorba în prima ediție a Bucharest Fashion Film Festival, care se întâmplă weekend-ul ăsta. Până atunci, joi are loc un party de warm-up la The Institute (str. Știrbei Vodă, nr. 104-106), cu vibe disco (de care se ocupă Dan Stănescu) și desigur, șampanie.
Pin It email