12 (doişpe) recomandări de weekend

Redacția | 04 Aug 2017

De la Gellu Naum la world music, ilustratori șmecheri și party-uri în ciuda caniculei.

VINERI

[documentar] Aristoteles Workshop s-a încheiat de puțină vreme, iar 5 documentare produse acolo sunt deja gata de arătat lumii. Proiecția are loc la Cinema Arta din Arad, de la 18:30 și vor fi prezenți cei 12 participanți, producătorii atelierului (Dan Nuțu și Cristina Hoffman), juriul internațional și întreaga echipă de producție.

[poezie] Muzeul Național al Literaturii organizează a doua ediție a Festivalului Gellu Naum - vineri e seară de jazz și poezie, după ora 19:30, în curtea muzeului, iar sâmbătă, începând cu ora 14:00, la Pensiunea Bujorul din Comana se organizează o serie de lecturi de poezie, la care vor participa scriitori ca Angela Marinescu, Emil Brumaru sau Nora Iuga.

[documentar] One World România la Școală vine în vizită la MNAC, unde va proiecta Pixadores (r: Amir Escandari), documentarul câștigător la ediția din 2015 a festivalului, care spune povestea unui grup de tineri marginali din São Paulo, care ajung să-și prezinte arta la Bienala de Artă Contemporană de la Berlin și să-l oripileze pe curator. Filmul începe la 21:00, dar dacă vrei să vizitezi și muzeul, vino mai devreme, pentru că programul de vizitare se încheie la ora 20:00.

[concert] Beat Bar Umanist se mută în casă nouă, pe str. Vasile Lascăr, nr. 29 și cu ocazia asta au pregătit un concert de jazz cu A.C. Leonte, Tavi Scurtu, Michael Acker și Albert Tajti, după ora 20:00.

[party] După o serie de workshop-uri și masterclass-uri ultrașmechere, Visual Playground a ajuns la final, care cere și un afterparty. De el se vor ocupa Paula și Călin, la Expirat.

[party] Vineri seara, la Macaz se lasă cu muzică de dans cum numai Rekabu și Sillyconductor știu să pună.

SÂMBĂTĂ

[food & music] Outernational pune de un al doilea eveniment la Lente (str. Arcului, nr.8) - de la ora 17:00 te poți delecta cu tot felul de bucate de prin Egipt, Liban sau Siria, iar după 20:00 începe un DJ set cu world music.

Și tot la Lente, dar la cel de pe Dionisie Lupu, o dată la două săptămâni, un artist își impune stilul personal într-una dintre camere. De data asta, e rândul lui Kitra.

Artiștii Birgit Auf der Lauer și Caspar Pauli pornesc de la întrebarea „Ce tip de activități ai organiza tu în muzeu, dacă ai avea posibilitatea să o faci?” și organizează o plimbare de seară de la Piața de Flori spre MNAC care va prezenta ideile culese de la locuitorii cartierului învecinat, Rahova. Oricine e binevenit, iar ora de întâlnire e 20:30.

[filme & concert] Weekend-ul ăsta sunt ultimele zile ale Festivalului De Film și Istorii Râșnov, așa că merită să dai o fugă până acolo pentru niște superfilme și un concert Travka pe seară.

[party] Chlorys și Cosima se folosesc de ritmuri dansante pentru a combate canicula la Apollo 111. Intrarea este liberă.

DUMINICĂ

[târg] Hot Lagoon - Fair #2 înseamnă o întâlnire cu cei mai tari ilustratori, designeri și artiști autohtoni, la Atelier 030202 (str. Sfânta Vineri, nr. 11). Creațiile lor se vor regăsi pe printuri, fanzine-uri, tricouri, piese de ceramică, stickere, cărti poștale, genți, sacoșe, cărti de autor și altele. Printre aceștia: Sorina Vazelina, Livia Fălcaru, Matei Branea sau Loreta Isac.
Pin It email