12 (doişpe) recomandări de weekend

Redacția | 17 Noi 2017

Program intensiv de weekend pentru toți cititorii de Superscrieri, expoziții, filme și party-uri de tot felul:

VINERI

[expo] Școala feministă de vară, organizată de Vagenta și Black Button Books pune punct și pune la cale un showcase care vorbește despre întreaga experiență. De la ora 18:00, la tranzit.ro (str. Gazelei, nr. 44) putem vedea expoziția care cuprinde creațiile participantelor.

[expo] Calea București este numele primei expoziții personale a fotografului Horațiu Șovăială, care explorează orașul și relația dintre spațiul public și cel privat. Vernisajul începe la ora 19:00, la Galeria Moebius.

[film] Până pe 26 noiembrie avem cele mai noi filme poloneze la Cinema Elvira Popescu, courtesy of Cinepolska. Filmul de deschidere este Spoor (r. Agnieszka Holland), prezentat în competiția ultimei ediții a Berlinalei. Mai multe despre filme și program aici.

[party] De la ora 21:00, suntem invitați la A3 pentru a sărbători finalul de sezon al Her Voice, un proiect despre vocile femeilor din radio, creație sonoră și muzică contemporană. La platane, youtube-uri și tablete: Maria Balabaș și Amber Amber.

[party] Queer act-ul FLUID (Paul Dunca & Alex Bălă) se întoarce live, de data asta la Macaz. Intrarea e liberă, iar de after se ocupă Oyio.

[party] De la italo-disco la rompop și tot felul de hituri, Eugen Rădescu știe ce-i mai bun când vine vorba de plăceri vinovate. După orele 22:00, îl găsim în Control Club, gata să ne pună la dans.

[party] Pentru prima dată, avem Queer Night la Apollo111 Barul, după ora 23:00. De cucerirea noului spațiu se vor ocupa Cher Nobyl, cu un drag show și Admina, JB și Amber Amber, la platane. Dresscode: #drama.

SÂMBĂTĂ

Weekend-ul ăsta, în tot spațiul de la Apollo111 (hol intrare, bar, teatru, sală de repetiții) au loc Zilele Superscrieri, unde vom găsi împreună 20 de redacții, inițiative & ONG-uri de jurnalism din România + super invitați străini. Pentru cei sub 25 recomandăm călduros workshop-urile de Fake News, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent, cel despre constituție și cel despre fact-checking, ținute de Funky Citizens. Plus proiecția specială de la One World și cea cu Ultimul Căldărar și desigur, masterclass-urile cu superjurnaliști.

P.S.: Dacă vrei să afli first hand care sunt textele premiate anul ăsta, înscrie-te aici pentru a participa la Gala Superscrieri, de luni (locuri limitate).

[party] De la ora 21:00, în Club Sims (str. Mihail Moxa, nr. 20) se lansează The Attic Magazine - versiunea 2. De capitolul muzical se ocupă Sașa Liviu Stoianovici (live), Dokia, Somebody’s Daughters, Stimmung, Trio Mercur și The Attic Soundsystem, iar intrarea este liberă.

[party] Nimeni altul decât Ricardo Villalobos pune sâmbăta asta în Kristal, alături de Raresh și Arapu. Intrarea este 90 de lei și se va face doar pe baza de pass-uri nominale, cumpărate în avans.

DUMINICĂ

[film] De duminică până marți, la Cinema Elvira Popescu vedem cele 3 filme aflate în competiția Premiilor LUX, acordate de Parlamentul European. Deschiderea oficială are loc duminică, de la 16:30, cu 120 BPM (r. Robin Campillo), câștigător de Grand Prix la ultima ediție a Festivalului de la Cannes și pe care trebuie neapărat să-l vedeți.

[teatru] De la ora 19:00, la Macaz se joacă Gadjo Dildo, spectacol despre clișeele construite în jurul femeilor rome. Elena Duminică, Mihaela Drăgan și Zita Moldovan sunt câte una dintre formele pe care discriminarea le ia: femeia romă de carieră, femeia romă lesbiană, femeia romă care-și neagă identitatea. Regia îi aparține lui Mihai Lukacs, muzica e asigurată de Ion din Dorobanți și coregrafia de Paul Dunca, iar costumele, de Diana Bobină.
Pin It email