13 chestii de luni până joi

Redacția | 10 Oct 2016

Săptămână plină de Anim'est, Creative Est, DIPLOMA, 8 ani de Club Control sărbătoriți cu concerte și pregătiri pentru The Power of Storytelling.

Luni, 10 octombrie

1. Anim'est continuă pisiceala toată săptămâna cu animații multipremiate, masterclass-uri și concerte. Miercuri nu ratați halucinantul Nuts! (r: Penny Lane), a cărui poveste (culmea, adevărată) despre un doctor din Kansas care descoperă în 1917 că poate să vindece impotența transplantând testicule de la țapi la bărbați câștigă destule puncte la capitolul fucked up.

2. De la ora 19:00 dați o fugă la ODD (str. Șelari, nr. 13) pentru a vedea rezultatul celor două luni și jumătate de Hot Streets, un proiect care s-a desfășurat vara asta pe străzile Bucureștiului și din care a reieșit un material filmat care include performance, interviuri, monolog, storytelling și acțiuni ale unor personaje din oraș. 

3. Est-Vest Cinema revine lunea asta în Control de la ora 19:00, iar tema este Regimul controlului între est și vest. Filmul care va fi proiectat este Die Beunruhigung / Înțelegere (r: Lothar Warneke), un film RDG-ist din 1982. Intrarea este liberă.

4. De la 18:00, Clubul Cinefililor din Iași propune proiecția filmului Straw Dogs, în regia lui Sam Peckinpah, la Casa de Cultură Mihai Ursachi. Dustin Hoffman este la 4 ani de The Graduate și joacă rolul unui scenarist care se-ntoarce cu soția în satul ei natal pentru ceea ce spera el a fi o oază de liniște care să-i permită să-și termine scenariul. Lucrurile nu stau însă deloc așa, pentru că se confruntă din prima cu agresivitatea unei comunități patriarhale în care bărbații nu sunt niște pămpălăi care stau închiși în casă să scrie. Cum reușește pămpălăul să le țină piept, să își apere viața și să recupereze și respectul soției este de-a dreptul exhilarating.

5. De la 21:00, la cinema Victoria din Cluj are loc o proiecție specială Mustang, film pe care ne încăpățânăm să-l recomandăm la fiecare proiecție. Mai ales că cea de azi va fi urmată de un live simultan în 29 de orașe cu Deniz Gamze Ergüven, regizoarea filmului, la care poți participa cu mesaje sau întrebări transmise prin Twitter, cu #LuxPrize.

Marți, 11 octombrie

6. De la ora 19:00, galeria AnnArt ne invită la o expoziţie-eveniment a unuia dintre cei mai mișto pictori contemporani, Francisc Chiuariu. Privire de sus este al treilea solo-show la AnnArt al artistului şi reuneşte 58 de lucrări în ulei pe pânză și o mapă de schiţe de pictură. Accesul public la expoziţie este gratuit, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 11:00 – 19:00.

7. Club Control împlinește 8 ani de existență, așa că va sărbători în stil mare, de marți până duminică. Până în weekend avem așa: marți, ziua 0 - concert Omelette și Kepler not Kopernicus, miercuri - Thurston Moore Band și The KVB, iar joi concert Hidden Orchestra și un DJ set Hot Chip.

Miercuri, 12 octombrie


8. Miercuri și joi, începând cu ora 11:00, studenții de la Design Grafic și Arhitectură vor putea afla de la profesioniști și seniori ai domeniului cum trebuie să îți pregătești un portofoliu, ce ar trebui să conțină acesta și de ce să țină cont pentru a fi bine pregătiți pentru sesiunea de Portfolio Reviews care va avea loc la DIPLOMA 2016, pe 23 Octombrie. Asta se-ntâmplă la UNArte, în cadrul Creative Est, iar accesul la conferință este gratuit, în limita locurilor disponibile.

9. De la 17:30, la ArCuB Gabroveni, Sala Arcelor. 4 tipi care se ocupă cu VR-ul și AR-ul (realitate virtuală, respectiv augmentată) – Cip Făcăeru de la Augmented Space Agency & George Crețu – CGartefact, videourile 360 - Alexandru Dohotaru de la RVR 360 și scanarea 3D - Călin Costin de la 3DSelfie.ro vin să vorbească despre cum arată viitorul digital. Bilete: 25 de lei. Un workshop din cadrul Creative Est, numai bun de făcut plinul de info înainte de următorul sezon de Black Mirror.

10. Chef de o discuție pasionantă despre cinema și viață? Cristi Puiu vine de la ora 19:00 la cafeneaua libăriei Cărturești Verona, pentru o întâlnire cu publicul, moderată de Ileana Bîrsan. (citește și o discuție în 3 despre Sieranevada, ultimul său film)

11. Poetrip își iau zborul spre un turneu în Europa, așa că mai au o ultima oprire în București: un concert la Centru (Calea Victoriei, nr. 48-50, Pasajul Victoriei). Fii pregătit pentru orice!

Joi, 13 octombrie

12. De la 19:00, la Teatrul Nottara e premiera spectacolului Iarna al lui Mihai Măniuțiu, după textul lui Jon Fosse. „O oră de privit pe scenă cu nod în gât” zice despre el Adi Bulboacă, iar dacă e să ne uităm numai la scenografia creată de Adrian Damian putem înțelege ușor de ce.

13. Ne pregătim de The Power of Storytelling, așa că joia asta mergem de la 19:30 la Cinema Muzeul Țăranului să vedem filmul Wild (regizat de canadianul Jean-Marc Vallée, care a făcut și C.R.A.Z.Y) și să o cunoaștem pe Cheryl Strayed, autoarea cărții autobiografice pe care se bazează filmul. Cartea a fost 7 săptămâni pe locul 1 în The New York Times Best Seller list. Just sayin'. Bilete aici.
Pin It email