13 (treişpe) recomandări de weekend

Ştefania Matache | 04 Mar 2016

Concerte, petreceri și lansări, weekendul obișnuit în oraș.

VINERI

1. Caravana Docuart pornește primăvara asta de la Cinemateca Patria din Brașov. Azi și mâine, vor fi proiectate 7 documentare premiate în cadrul festivalului, printre care și Aliyah DaDa (sâmbătă, 20:00). Intrarea e liberă.
 
2. În Cărturești Carusel (Lipscani 55) poți să vezi, până pe 11 martie, ce-au mai făcut designerii români în materie de obiecte de șezut pe ele. Scaunele pe care ești invitat să nu te așezi sunt semnate Alexe Popescu, Irina Neacșu, Prototip Studio, Șerban Sturdza, Atelier Mustață, Silva Artis, Ruxandra Săcăliș, Ana Neacșa, Foldo, Remesh și 441 Design Studio.
 
3. Se deschide un loc nou, Piua Book Bar se numește, pe Dionisie Lupu 76. Ei dau vinul și cărțile, Burger Van dă haleala, muzica vine de la Cats in the Rain și Alt Om. De la 20:00.
 
4. The Fresh umple spațiul Terra Events Hall (Bd. Lacul Tei 1Bis) cu oameni și muzică. Vin să cânte Moonlight Breakfast, Golan, Mr. Jurjak și Oktopus. De vizual de ocupă Dan Rusănescu. Biletele costă 45 de lei. 
 
5. Party-ul din J'ai Bistrot (Calea Griviței 55) e pe muzica lui MisterX, care promite o vineri noapte cu mister și conștiințe alterate. 13 piese pentru party-ul dinainte de party.
 
6. Elektron Octatrack, Novation Bass Station, Future Retro Revolution (303 clone), Korg MicroKorg, Moog Minitaur, Korg Volca Keys însemnă techno 99% live, la Manasia (Stelea Spătarul 3). Intrare liberă.
 
SÂMBĂTĂ
 
7. La For Friends Bar (Sfinților 12), curățenia de primăvară de prin garderobele de fete înseamnă un talcioc din care să descoperi rochia aia pe care ți-o doreai de mult și să te și împrietenești cu cineva între timp. Între 11:00 și 18:00.
 
8. Tot cu haine, Art Fashion Fair se întâmplă azi și mâine la Maison 13 (Dumbrava Roșie 2), în București. Haine și accesorii de autor, design de textile și ceramică, accesorii home & deco, precum și bunătăți de la Burger Van, Cristine de casă și The Coffee Factory te așteaptă între 12:00 și 20:00. Intrare gratuită.
 
9. Episodul 5 din Șușanele se proiectează în permieră la Atelier 35 (Șelari 13), de la ora 20. Ai ocazia să stai apoi la povești cu Fiastru, mastermind, și cu restul echipei. Ce sunt, dom'le, alea Șușanele? 
 
10. În Manasia se petrece pentru 3 ani de când apare Gazeta de Artă Politică. Pe baza donației de 10 lei, se pregătește cel de-al treisprezecelea număr al gazetei, care are ca temă relația dintre migrație și condițiile de locuire precară. 
 
11. Chef de punkereală? Underworld (Colței 48) împlinește 12 ani și îi sărbătorește cu un concert The Nuggers și Las Poftas. Intrare de 15 lei.
 
12. The Mission face un party de primăvară la World Trade Center (Piața Montreal 10). Vin să mixeze Steve Lawler, Bob Moses, Miguel Campbell, Rosario Internullo și Victor Stancov. Biletele în avans costă 40 de lei, iar la intrare, 60.
 
DUMINICĂ
 
13. O plimbare urbană de duminică începe la 11:00, la Piața Spaniei, pe Bulevardul Dacia. Discuții despre arhitectură, urbanism, cu planuri, schițe și imagini de epocă din zonă.

BONUS: Recomandări de party în Cluj, în primul nostru Chestionar Cluj Napoca
Pin It email