13 (treişpe) recomandări de weekend

Redacția | 07 Apr 2017

Un weekend de primăvară tributar lui Hitchcock.

VINERI

1. Festivalul de arte performative News from Polska continuă: vineri și sâmbătă, de la 19:30, la CNDB nu trebuie să ratezi performance-ul Make Yourself, un experiment creat de Marta Ziółek, care se-ntâmplă într-un spațiu undeva între o sală de fitness, o petrecere techno și o biserică corporatistă înțelegătoare. Duminică, tot de la 19:30, este Pure, un solo al coregrafei Nagabczyńska, urmat de proiecția filmului The Tower (r: Carolina Bregula) ȘI de un concert Exit Promises. Eh? 

2. La Mobius Gallery are loc vernisajul Out of the Blue, o expoziție de grup curatoriată de Ioana Ciocan. Cei 11 artiști vizuali expuși sunt Ana Bănică, Claudia Braileanu, Mihaela Buhaev, Norbert Filep, Andrei Gamart, Bianca Mann, Alina Marinescu, Răzvan Năstase, Vlad Olariu, Lea Rasovszky și Roman Tolici.

3. Muzeul Țăranului organizează și anul ăsta Târgul de Florii, așa că până duminică vei găsi tot felul chestii lucrate de meșteșugari.

4. După lăsatul serii, la Manasia pune muzică chiar Mihai Iordache, care a pregătit o selecție de funk numai bună de început de weekend.

5. După 3 ani de activitate, Golan își lansează primul album - Intro - la Arenele Romane. Vin în ajutorul lor Iamyank din Ungaria, Helen, Otherside, Moonlight Breakfast și The Rabbit King.

6. Travka vin în formulă extinsă la Fratelli (str. Glodeni, nr. 1-3), pentru un concert electro acustic așa cum nu ai mai văzut. Biletele costă 30 de lei în avans și 40 la intrare.

7. Cine e din Brașov are în weekend Zilele Filmului German și Francez, la Cinema Patria și Centrul Cultural German Brașov. Intrarea este liberă.

8. La Cluj se întâmplă FORM Days, live edition - un concert de trei zile și trei nopți cu unele dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ de la noi: Coma, OCS, Theory of Mind, Vița de Vie, Luna Amară și altele. 

9. Și tot la Cluj mai poți prinde până duminică ediția #5 a Cluj International Short Film Festival, unde vor fi proiectate 158 de scurtmetraje din toată lumea. Programul aici.

SÂMBĂTĂ


10. La Grand Hotel du Boulevard, de pe Bld. Regina Elisabeta nr.5, se întâmplă sâmbătă și duminică a 18-a ediție de V for Vintage, care aduce the best of design românesc contemporan, accesorii și bijuterii de autor și vintage autentic.

11. Bounty Fair organizează și ei un târg de Florii și Paște, la Casa Universitarilor, cu creații realizate de artiști români.

12. La Teatrul Apollo 111 (str. Brezoianu, nr. 23-25) are loc premiera Psycho, de Iris Spiridon, spectacol-tribut adus celebrului film al lui Hitchcock. Distribuția e formată din Istvan Teglas, Vlad Bîrzanu, Ioana Marcoiu, Andrei Radu, Ghighi Eftimie, ceea ce ne aduce un motiv în plus pentru a abia aștepta să aruncăm un ochi în motelul Bates. Am tras cu ochiul pe platou și arată într-un fel, după cum vezi (responsabile pentru asta sunt surorile Bianca și Sabina Veșteman, care au făcut scenografia, și ochiul lui Bulboacă).  

DUMINICĂ

13. La Timișoara, Casa Artelor găzduiește o seară poloneză, așa că va fi proiectată o selecție a celor mai bune filme prezentate în cadrul Festivalului Național de Animație Poloneză O!PLA. Începând cu ora 19:00.

...și mai plimbă-te și tu prin parc :) 
Pin It email