15 (cinşpe) recomandări de weekend

Redacția | 15 Iun 2017

Încep weekendurile alea luuungi.

VINERI

[street delivery] După un weekend de #grădiniposibile pe Arthur Verona, evenimentul-manifest Street Delivery redă strada oamenilor la Iași (a 5-a ediție, strada Vasile Pogor), Cluj (Someș Delivery, între podul Garibaldi și podul Zburător) și Timișoara (strada și Piața Țarcului). 

[loc nou] La București se deschide galeria Labirint, shop urban care o să mixeze cafea din aia bună, miam-miam de la Switch.eat și artă contemporană, toate astea într-un spațiu cu curte, pe splai. Sâmbăta asta prezintă și ultima colecția Krack. Detalii și adresă. 

[expo] Rebirth can happen for you on 6.17.2017. The bureaucracy of your identity will be washed in the river Lethe. Așa sună call-ul expoziției The Hierophant, care se deschide la 18:00 la Galeria Nicodim. 

[film] Cei care și-au plâns în pumni că nu au putut ajunge anul ăsta la TIFF au un motiv de bucurie: o parte din filme vin într-o retrospectivă la Cinema Elvira Popescu. Noi nu am rata Heartstone (r: Guðmundur Arnar Guðmundsson) și My Happy Family (r: Nana Ekvtimishvili, Simon Gross), care au câștigat Premiul Publicului, respectiv Trofeul Transilvania + Austerlitz, documentarul lui Serghei Loznitsa, All These Sleepless Nights (r: Michal Marczak) și A Fantastic Woman (r: Sebastián Lelio). Programul complet aici.

Bonus:
Un interviu cu Oana Giurgiu, director executiv TIFF.

[teatru] Vineri și sâmbătă, de la ora 19:00, la Centrul Replika e premiera albastru / portocaliu, o nouă producție a companiei de teatru Giuvlipen, în regia lui Mihai Lukasz și cu muzică originală Poetrip. Despre ce e vorba? „Ce simți când ești victima propriei tale minți, captivă într-un sistem medical care în loc să te ajute, îți spune că problema ta medicală e de fapt una culturală? Sau că problema ta e specifică etniei din care faci parte? Ce simți când doctorii se luptă pentru principii, iar tu lupți pentru supraviețuire?”. Intrare: 25 lei, 20 pentru studenți. 

[party] Baraka, terasă în Herăstrău since 1999 își sărbătorește weekend-ul ăsta majoratul, cu muzică de la alde Ufe, Zicu, Kosta și Alt Om și bucate de la Bucateria.

[documentar] De la ora 21:00, la Manasia va fi proiectat, în cadrul Kinedok, documentarul Tourism! (r: Tonći Gaćina), despre viața pe Coasta Adriaticii, unde turismul dă peste cap viețile localnicilor (mini-cronica de la ultima ediție Pelicam)

[concert] Dacă vă era dor de Parov Stelar, aceștia vin la Arenele Romane, ajutați de Wax Taylor, Golan și Oktopus.

SÂMBĂTĂ

[fest] ONGFest e weekendul ăsta în Herăstrău, ceea ce înseamnă că ai parte de un Civic Break: poți să te pui la curent cu ce proiecte mai au ONG-urile tale de suflet, și care sunt cele pentru care ai putea să faci voluntariat, să donezi sau să te implici. 

BONUS: Cei de la Funky Citizens scot la vânzare câteva exemplare din superba constituție ilustrată pentru elevii de clasa a 7-a pe care tocmai au scos-o din tipar, și pe care, de ce să mințim, o vrem și noi. 

[fashion] Azi și mâine, la Detox+ Market e rost de costume de baie și ce-ți mai trebuie pentru vara asta (nu mare lucru în plus, la cât de cald se anunță). La A3, pe Mendeleev 29, te așteaptă costume de baie de la Skin Deep, mătăsuri colorate, genți cu frajuri și sclipici, printuri cu swag de la Bad Jubies Apparel, și other stuff. 

[teatru] La Odeon e premiera noului spectacol al lui Mihai Măniuțiu, Jurnalul lui Robinson Crusoe, un musical după Insula de Gellu Naum, la care cântecele sunt compuse de Ada Milea, scenografia e realizată de Adrian Damian, iar coregrafia de Andrea Gavriliu.

[party] Sâmbătă se inaugurează noua cafenea MNAC, după care tânjeam de atâta vreme. Muzica va fi asigurată de un DJ set Bica și Roman live, iar intrarea este liberă. Muzeul va putea fi vizitat până la ora 20:00.

[concert] La Arena Națională, Kings of Leon vin pentru prima dată în România, pentru a-și promova noul album Walls, iar LP cântă în deschidere. 

DUMINICĂ

[atelier] MNAC lansează programul Vacanța la MNAC, la care copiii, adolescenții și părinții sunt invitați să participe la activități care să-i apropie de diverse tehnici artistice. Duminica asta, de la 12:00 la 14:00, Aurora Király va ține un atelier de portret în arta contemporană. Biletele sunt 30 de lei, iar adulții ce însoțesc copii nu este necesar să achite valoarea biletului. Înscrierile se fac la info@mnac.ro și 021 318 9137 (secretariatul muzeului), în limita a 20 de locuri disponibile.

[documentar] Pe timpul verii, One World România la Școală dă drumul la o nouă serie de proiecții, în aer liber. Sezonul de filme „la curte” (curtea fiind pe str. Candiano Popescu, nr. 29) începe cu Raving Iran, unul dintre cele mai apreciate documentare de la ultima ediție a One World, despre doi DJ importanți ai scenei de techno din Teheran, care încearcă să se sustragă regimului și să facă muzică și petreceri în deșert.
Pin It email