16 chestii de marţi până luni

Redacția | 09 Ian 2018

O săptămână întreagă plină de evenimente unul și unul.

Marți, 9 ianuarie

[film] I Am Not Your Negro, unul dintre cele mai bune documentare ale anului trecut, și posibil ever, are o proiecție specială în seara asta la Macaz, de la 19:30. 

[teatru] La TNB, Sala Atelier, de la 19:30, îi puteți vedea pe scenă pe Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Ana Ciontea și Gheorghe Visu, în spectacolul Umbre, de Marilia Samper, în regia lui Vlad Cristache. 

[teatru] Nicoleta Lefter Aleargă din nou în spectacolul adaptat de Silvia Călin după romanul omonim al Ana-Mariei Sandu, la Green Hours, de la ora 20:00. 

Miercuri, 10 ianuarie 

[muzică] Acum doi ani am rămas fără Bowie. Iulian Morar ne dă întâlnire cu  Ziggy Stardust, Aladdin Sane, The Thin White Duke, Pierrot și Meta-Bowie în Club Control, plus că n promite c-ascultăm și B-sides și live-uri nemaiștiute. 

[istorie] De la ora 19.00, la Teatrul Evreiesc de Stat, se discută o temă istorică mai puțin cunoscută: participarea voluntară a evreilor români în războiul civil spaniol. Spectacolul-lectură și discuția fac parte din Ticun Olam – program de teatru coordonat de David Schwartz și Andreea Vălean.

[film] Cineclubul FIM MENU e up for the challenge și săptămâna asta, cu filmul Cenușa timpului (Dung che sai duk), de la ora 19:30, în Sala Cinema a UNATC. Intrare liberă. Mai multe despre film, aici.

Joi, 11 ianuarie 

[teatru] Tudor Lucanu tocmai a montat Împăratul muștelor la Teatrul Excelsior, cu o distribuție fresh din care fac parte câțiva actori foarte tineri pe care îi știm de la Ideo Ideis, cum ar fi Vlad Ionuț Popescu, sau care au ajuns deja pe ecrane (Ștefan Iancu). Se joacă joi de la 17:00 și vineri de la 19:00. 

[expo] Why Go Outside When Everything Happens Inside My Head? Andreea Chirică le spune ca nimeni alta. Autoarea minunatelor romane grafice Year of the Pioneer și Home Alone are expoziție la Galeria Creart, din piața Lahovary. Vernisajul e de la 19:00, curator Eugen Rădescu

[film] Primul Cineclub Queer pe 2018 are loc de la ora 19:00, la Cinema Union. Filmul este Advise & Consent (r. Otto Preminger), iar după proiecție va avea loc o discuție cu Georgiana Madin și Andrei Luca.

Vineri, 12 ianuarie

[party] Nu cumva să ratezi Regele Moare de Eugène Ionesco, montat la TNB. Interpretările lui Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț nu au cum să te lase neatins.

Sâmbătă, 13 ianuarie

[atelier] MOViEs On e un atelier de dezvoltare personală prin film susținut de criticul de film Iulia Blaga și Florentina Beznea, psiholog cu formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală şi psihodramă. Sâmbăta asta, de la ora 9:30 se va vedea (și discuta) Amour (r. Michael Haneke). Atelierul are loc la Centrul Inspirațional Art 36 de pe strada Popa Rusu nr.16A, sector 2 (în spatele Bisericii Armenească) și costă 60 de lei. Înscrierea se face în prealabil, printr-un mesaj privat.

[party] Sâmbăta asta e din nou mare bairam la Club Sims (str. Mihail Moxa, nr. 20). Dress code (recomandat/opțional): training; muzică: nebunia regelui iar dans? din plin.

[party] Revelionul vechi se sărbătorește la Macaz, cu muzici de prin balcani din anii '80 până azi.

Duminică, 14 ianuarie 


[teatru] Crezi că răul se moștenește? Andreea Borțun debutează ca regizoare c-un spectacol despre legătura organică cu locurile din care venim, care spun multe despre cele în care vom merge. Cosmina Stratan și Alexandru Ion sunt cei doi frați înstrăinați care se regăsesc pe vremea protestelor, iar Oana Barbonie se ocupă de toată partea vizuală. La unteatru, de la ora 19:00. Bilete.

[teatru] Mioritza, a treia parte din trilogia Tristory, propune o reinterpretare a baladei si trebuie neapărat văzută. Textul original este remixat si jucat de una dintre cele mai fresh și în vervă echipe de tineri actori. De la ora 20:00, la Teatrul Luni de la Green Hours.

Luni, 15 ianuarie 


[expo] Ziua Porților Deschise pentru Fotografie are loc simultan la Palatul Cantacuzino din București, Casa Memorială „George Enescu” din Sinaia și la Tescani - Secţia „Dumitru şi Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu”. Accesul pentru vizită şi fotografie va fi gratuit între orele 10:00 – 17:00.
Pin It email