16 (şaişpe) recomandări de weekend

Ştefania Matache | 11 Mar 2016

O droaie de party-uri, teatru și un pic de conștiință civică, tot ce trebuie pentru un weekend reușit.

VINERI

1. La Manasia, de la 21:00, se proiectează documentarul Balta Albă, despre muzicienii care vin din acest cartier al capitalei. După film, regizorul Silviu Munteanu stă la întrebări și pune muzică până dimineața. Intrare liberă.

2. Pofta de jazz se potolește cu un concert de-al lui Iordache. Biletele costă 35 de lei în presale și 45 la intrare. Îl găsim de la 22:00, la Jazz Pong, pe Șoseaua Olteniței, 103.

3 La Moebius Gallery (Mendeleev, nr. 2) se lansează primul episod din povestea How Deep Is Your Art?, semnată de artista Anna Khodorovskaya și curatoriată de Eugen Rădescu. Prima parte din solo show-ul rusoaicei, de văzut până pe 6 aprilie, are drept temă discuția despre felul în care elementele din zone estetice diferite, de la artă la viața cotidiană, se întâlnesc și se întrepătrund.

4 La Țigănci (Dacia, nr. 19) e locul în care se dă spectacol de muzică tradițională și poezie romă, începând cu orele 20. Shukar Giuvli e cu muzică, dans și povești ce-și propun să treacă de bariere etnice întru îmbogățirea de orizonturi. Intrarea e 30 de lei.

5. La Centrul de Teatru Educațional Replika (str. Lânăriei nr. 93-95) se joacă de la ora 19 spectacolul Dispariția de Alexa Băcanu, care urmărește modul de raportare la lume a 5 adolescenți, legați fără să vrea de un eveniment tragic: dispariția unui elev. Intrarea este liberă, cu rezervare la 0732 101860.

6. De astăzi intră în săli Son of Saul (r: László Nemes), unul dintre cele mai apreciate filme de anul trecut (pe lângă Grand Prix la Cannes a luat Globul de Aur și Oscarul pentru cel mai bun film străin), a cărui poveste urmărește o zi și jumătate din viața unui prizonier de la Auschwitz. Este un film necesar, pe care nu trebuie să-l ratați și care vă va oferi, poate, cea mai tulburătoare experiență dintr-o sală de cinema din ultima vreme.
 
SÂMBĂTĂ
 
7. Macanache urcă pe scena din Berăria H alături de The Putreds, într-un concert de derbedei. Biletele costă 20 sau 30 de lei, în funcție de categorie. După orele 22.
 
8. Fiastru și Rădescu vor să ne tocim pantofii, la Manasia, de pe la 21:00. Se anunță un meci în reprize de câte o oră, cu manele și tot ce e mai frumos. Intrare liberă.
 
9. Pojo pune iar muzică în Jʼai Bistrot, la cererea publicului. Data trecută a ieșit bine de tot, cu funkereli și muzică neagră, de data asta se anunță chiar mai bine. Intrare liberă.
 
10. Kasper Bjørke, Lulu Rouge și fjørdiskø înseamnă un super combo de muzică electronică cu iz scandinav. De la orele 23, în Control. Intrarea e 30 de lei.
 
11. În Fabrica, E.M.I.L. bagă punkereli de primăvară, alături de băieții de la Toy Machines. E parte a proiectului Dark Side Nights, de care o să mai auzim. Biletele costă 40 de lei.
 
12. În mansarda de pe Traian 107, adică la incubator107, se pune de un block party. Se începe ușor, cu niște demo-uri de graffiti în curte, de la ora 18:00, și se street-dansează până dimineața. Contribuție de 20 de lei.
 
DUMINICĂ

13. Muzeul Etnografic al Transilvaniei găduiește, până pe 24 aprilie, expoziţia de litografii L’air du cirque, în Sala Reduta (str. Memorandumului 21, Cluj-Napoca). Făcută în parteneriat cu Euro Art Luxembourg, expoziția cuprinde 84 de lucrări despre lumea circului, unele dintre ele fiind ilustrații de cărți sau de postere semnate de Henri de Toulouse-Lautrec, Pablo Picasso, Hermann Paul, Pierre Laprade, Luc-Albert Moreau, Jean Cocteau, Dunoyer de Segonzac, Izis Biedermanas, sau Camille Hilaire.
 
14. Funky Citizens înseamnă o mână de oameni care trezesc spiritul civic din cetățeanul contribuabil. Duminica asta, ne arată unde se duc banii din taxele plătite lunar. La ora 15 ne întâlnim lângă Cișmigiu și mergem într-o plimbare pe la principalele obiective în care s-au făcut investiții. După la Lente&Șotron, avem live cooking show, ca să vedem cum se coace un buget local. Detalii și înscriere.
 
15. La Teatrul Luni de la Green Hours se pune în scenă o reiterare a Mioriței, după imaginația și pixul lui Daniel Chirilă. E despre mituri, laitmotive și moarte, despre un dumnezeu umanizat și e spectacol în permieră. Prețul întreg e 30 de lei, dar se face pe jumate pentru studenți și alți nevoiași. Rezervare la teatru@greenhours.ro.
 
16. Discuții despre femeile politicului românesc se încing la Care Cafe, de la 15. Le pomenim pe Maria Rosetti, Adela Xenopol și alte feministe care au contribuit la mișcarea care le-a dat femeilor drepturi. 
Pin It email