16 (şaişpe) recomandări de weekend

Un festival de film, un târg, ceva petreceri, gata weekendul.

1. A 10-a ediție NexT International Film Festival a început joi și ne va ține agenda ocupată tot weekendul. Nu cumva să ratezi calupul II din competiția națională, sâmbătă, la 17:00, la Cinema Muzeul Țăranului. E cu Vacanță la țară și cu Lampioane Chinezești, o co-producție ICON Productions și SUB25, cu Ana Ularu, Crina Semciuc și Alexandru Pavel.

2. Weekend de scurte e și la Cinema Victoria din Cluj Napoca, unde, până pe 10 aprilie, se întinde festivalul internațional Cluj Shorts

3. Weekendul ăsta se strâng semnături pentru înființarea centrului comunitar #TheHouse, care-și propune, printre altele, să răspundă uneia dintre cele mai importante probleme ale comunității LGBT+ din București: nevoia de a fi împreună. Ești binevenit și cu idei, nu doar cu semnătura, de ce și cum ar trebui să se facă în oraș ca să fie mai bine. Voluntarii vor lua la rând toate cartierele din București în acest sens. Verifică traseul ca să afli când ajunge la tine în cartier.

VINERI
 
4. La Centrul Național al Dansului (Bulevardul Mărășești, nr. 80-82), de la 19:30, e premiera spectacolului Nud de femeie brunetă, un performance în care nuditatea e fetișizată prin posturile stereotipe ale feminității și reprezentărilor ei. Biletele costă 25 de lei la preț întreg și 15 pentru studenți. 
 
5. Neamțul Stimming vine la Kristal Glam Club (Bulevarul Elisabeta, nr. 34) cu un set live care pregătește lansarea albumului Alpe Lusia, sub labelul Dynamic Music. Asta înseamnă un set de house light și jucăuș, care amintește de atmosfera unde a fost creat, plutind prin Marea Nordului și Marea Baltică. Bilete la 30 de lei până în miezul nopții și 40 după. 

6. Dacă ești în Timișoara și nu ai vizitat-o încă, fugi de prinde Reality Check, expoziția Aurorei Király de la Galeria Călina. E despre limbaj ca artă, și despre intimitatea domestică a scrisului într-un modern înțesat de mesaje impersonale, e cu scris pe pereți și fotografie. Se încheie pe 9 aprilie.
 
SÂMBĂTĂ

7. Casa Universitarilor (Dionisile Lupu, nr. 46) găzduiește sâmbătă și duminică târgul V for Vintage, ediția de primăvară, cu libertate și coloare de anii 70. Între orele 11 și 20, cu 10 lei intrarea.

8. Vorbim despre fenomenul revenge porn sau cum devine corpul femeii bun public al internetului fără acordul ei. Atelierul, organizat de Centrul Filia, începe la 13:30 la Biblioteca Metropolitana (Tache Ionescu, nr. 4) și își propune să analizeze cauzele și efectele acestei forme de violență împotriva femeilor și să găsească și soluții. Partea practică e cu prezentarea cadrului juridic actual și proiecția de reportaje pe subiect.  
 
9. Caravana Docuart ajunge cu documentare românești la Cinematograful Sergiu Nicolaescu din Târgu Jiu, pe 8 și 9 aprilie. Sâmbătă, de la 17:45, nu ratați Roboțelul de aur, regizat de Mihai Dragolea și Radu Mocanu. Intrarea este liberă la toate proiecțiile.

10. Menajeria de sticlă la Point (General Eremia Grigorescu, nr. 10) de la 20:00, cu Emil Măndănac, Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Mihai Smarandache, în regia Alexandrei Penciuc și scenografia lui Tudor Prodan. Joacă de-a amintiri, anticipație și vis-trezie cu niște actori fresh, cu cea mai bună energie.

11. Un party Next IFF la Terra Events Hall (Strada Lacul Tei, nr. 1bis) cu muzică disco intergalactic anii 60-90, de la 21:00. Se începe cu o serie de proiecții, după care ne învârtim și noi în tandem cu planeta înspre ziua care urmează.

12. La J’ai Bistrot (Calea Griviței, nr. 55) Brugner pune muzică de anii ’90. Începe la 22:00, e cu intrare liberă și e cu dans, ce poți să vrei mai mult?

13. La The Institute (Știrbei Vodă, nr. 104-106), e rost de party crashing. Petrecerile Over & Over își propun să aducă în același loc artiști, oameni din industriile creative și din alte domenii conexe. Sâmbătă asta, de la 22:00, pun muzică Never Over & Kosak. Tu poți să mergi să te bagi în seamă, mai ales dacă te visezi publicitar și vrei să-ți faci loc printre ei.

14. La Guesthouse (Popa Nan, nr. 82), înapoi în București, e primul event din seria Nightshift, o serie de clubăreli care se întâmplă internațional. Mike Dunn, Romansoff, Captain Midnight și Tiptoe ne bagă în priză până duminică dimineața. 
 
DUMINICĂ
 
15. La Manasia (Stelea Spătarul, nr. 13), de la 18:00, se lansează piesă nouă de la Omelette, hit de vară, videoclip inclus, Kissing. Intrare liberă, terasă, bere rece, Peștepâine la tigaie.
 
16. La orele 15, la Care Cafe se proiectează Toto și surorile lui (2014, Alexander Nanau). Toto e un puștan din Ferentari, care trăiește cu cele două surori ale sale și învață să se descurce pe cont propriu, cât timp mama lor e în pușcărie.
Pin It email