17 (şaptişpe) recomandări de weekend

Redacția | 13 Feb 2015

Spații noi și gigea, o revistă 100% fără adulți, filme și multe chestii care (nu) au treabă cu Valentine's Day.

*NOI SPAȚII GIGEA*

1. Ieri s-a lansat Cărturești Carusel, o minune de librărie, pe Lipscani, unde trebuie să ajungeți cât mai curând. Dacă nu mergeți doar să căscați gura, întrebați și de Carte de artist: Ioana Nemeș, tipărită de Atelier Fabrik și lansată ieri la tipografie - este probabil cea mai frumoasă carte-obiect pe care ați pus mâna anul ăsta. Pictorialul nostru la Cărturești Carusel înainte să fie Cărturești Carusel. 

2. Dac-ați fost la Acuarela și la Plastilina, trebuie s-ajungeți și la Acuarela Bufet, braserie și iaurterie, care v-așteaptă de la ora 8 dimineața (!), pentru mic dejun (în sfârșit!). 

3. După 5 ani, Kombinat se redeschide într-o casă cu iederă de pe strada Pitar Moș. La parter este un magazin de slow shopping, cu haine și accesorii hand picked, cât și o zonă cu haine și accesorii de designer, handmade sau unicat, provenind de la creatori locali. Sufrageria de la etaj va fi un spațiu intim, cu autoservire, unde vei găsi ceaiuri, cărti, reviste, boardgames, free WI-FI și o selectie de viniluri noi și vechi, toate la prețul de 5 lei pentru 2 ore. Bine v-am regăsit!

BONUS: Nu e un spațiu, dar e și nou și gigea. Vinerea asta, de la ora 19, în A1, se lansează Plic, o revistă „meșterită în totalitate de un grup de tineri, fără implicarea niciunui adult.”

*FILME* 

4. Dacă sunteți prin Sibiu vineri seara (și mai prindeți bilete), recomandăm cu toate rândurile proiecția Stream of Love de la 19:00, la Cinemateca Astra Film. Info și rezervări: 0751.166.516. Despre film.

5. Io e Te e filmul ăla pe care l-a mai făcut Bertolucci după Dreamers, cu italianca asta mișto în rolul principal. Puteți să îl vedeți vineri la mansarda de la Bastilia unde va fi difuzat special pentru Andhra, fata cu genunchii visători. Tot pentru Andhra avem și această licitație minunată, care se termină în mai puțin de o săptămână.  

6. Un băiat întâlnește o fată, îi îndrugă vorbe dulci pe care ea nu le crede, dar ajung să-și petreacă noaptea pe străzile Madridului, flecărind despre viață, dragoste și alte chestii profunde, printre câteva minciuni bine plasate. Cei care la început se vor crede în fața unei comedii romantice vor fi luați prin surprindere deStockholm, filmul care a luat marele premiu la TIFF 2014 și care are premiera vineri, ora 20:00, la Cinema Studio.

***
Dacă chiar trebuie să vă petreceți sâmbăta en amoureux, nu-i nimic, există vinerea asta:


7. Pentru un chef mai underground, pe Doamnei 3, fostul St.Ink, vineri e seara vinilului organic, cu RotoPerCuTor. 10 lei intrarea. 

8. Tot viniluri sunt și la Dianei 4, doar că de data asta e vorba despre o porție sănătoasă de ska, new wave, punk și synth pop britanic. Intrare free

9. Pentru fanii și mai ales fanele alternative-ului (?) românesc, Club Colectiv găzduiește un dublu concert Pixels și TRAVKA, de la ora 21. 20 lei intrarea, cu warm-up și after de la Leo.  

10. Când au trecut 4 ani, nu știm, dar pentru aniversare Poetrip pregătește, cum altfel, o orgie, la care participă toți foștii lor toboșari, 7 la număr + vocea Alexandrei Andrieș de la Fanfara Extraterestră. Vom asculta în premieră și-un remix Khidja la Așa ceva. Eh, v-am convins? 10 lei intrarea, Club Control

11. Tipul ăsta, pe care-l știți poate din duo-ul de coldwave Lebanon Hanover, s-a apucat de un proiect solo mult mai dark, Qual (se zvonește că iubita lui a rămas însărcinată cu altul), cu care vine în Question Mark. Vineri, de la 21:30, cu Mes Quins în deschidere și 20 de lei donație pentru artiști. 

12. Fondatorul Thievery Corporation vine în Club Eden vineri, pentru un DJ set presărat cu rimuri de dans de peste tot. Îl acompaniază Khidja și Ufe&Zicu. Biletele costă 30 de lei și se găsesc la intrare, după ora 22.

13. Colectiva Vagenta participă în cadrul lunii LGBT cu Cabinet Portret, un experiment care explorează conceptul de androginism printr-o ședință foto deschisă. Oricine dorește să se joace cu propria imagine și să pozeze undeva la limita dintre masculin și feminin e așteptat la ODD (Str. Dr. Iacob Felix nr. 72A), între orele 13 și 6. Proiectul are loc pe durata a 2 zile (14-15 februarie). Mai multe detalii aici

14. Tot în cadrul lunii LGBT, sâmbătă, după ora 23, în Club XS (Bl. Gh. Magheru, nr. 52) are loc aniversarea unui an de Tomboy Party. În program avem drag, dans și coveruri live.

15. Brunch @ MNAC: sâmbătă, între 11 și 16, cu cafea, mâncare, supe de la OTA & băutură pe cea mai cool terasă suspendată din oraș, + intrare gratis la toate expozițiile din muzeu. #atât

16. Un spectacol de teatru care promite să vă dezmorțească: Familia Offline pornește de la o cercetare pe tema copiilor care rămân singuri acasă, având părinții plecați la muncă în străinătate și este jucat de copii. Puteți să-l prindeți sâmbătă, de la ora 19, la Centrul de Teatru Educațional Replika (strada Lânăriei 93-95). Intrarea este gratuită. 

17. Cine vrea și cadouri vestimentare poate găsește la Fashion Matters Fair, în The Tube (Lipscani 30-34). Program: 12:00-19:00, sâmbătă și duminică. Intrare liberă. 
Pin It email