17 (şaptişpe) recomandări de weekend

Ştefania Matache | 17 Iul 2015

Zile pline, cu un mare chef de umblat în București și prin țară.

1. La Simbio (Negustori 26), azi, 2NOIR își scoate hainele feministe de bun-simț la înaintare într-un pop-up shop. E de mers mai ales pentru că aduc piese din mai toate colecțiile de până acum, pe care poți să pui mâna acum la prețuri mai blânde cu buzunarul. Plus că poți să stai de vorbă cu fetele ca să afli povestea hainelor pe care, altfel, le-ai vedea doar într-un thumbnail.

2. Vineri, de la 13:00, la Muzeul de Artă Brașov, e vernisajul expoziției de desen Black Fire, a Adei Muntean. Pe scurt, „o radiografie vizual-plastică a dezumanizării individului în societatea contemporană, care are la bază conflictele interioare ale ființei provocate de contrastul imens dintre ceea ce omul își dorește, simte și percepe ca fiind adevărata împlinire și ceea ce mass-media cataloghează, acceptă și integrează ca fiind exemplu de succes universal valabil.” Și mai scurt: moarte, sex, război, sadism, extremism religios. De vizitat, până pe 13 septembrie. 
 
3. Se pare că vara ne face poftă de golit dulapurile proprii și de scotocit prin ale altora, așa încât în weekendul ăsta avem parte de patru târguri de chilipiruri: unul la Dianei 4, altul la Lokal și încă unul la Casa Universitarilor, sâmbătă. Duminică mai e unul la CROS Learning House (Intrarea Mihai Eminescu). De mers cu chef de tocmeală, înțolire și limonadă. 

4. Basm, festivalul de cultură alternativă, îi aduce weekendul ăsta la Bistrița pe Alexandrina, Robin & The Backstabbers, Zagar (Hu), Șuie Paparude, CTC și mulți alții. Irlo va desena câteva panouri la Pădurea Schullerwald (în care accesul la concerte și alte activități este liber), Oana Giurgiu vine cu Aliyah DaDa, dă fuga acolo.  
 
5. Caravana TIFF se pune în mișcare prin țară. Prima destinație, Oradea, la Șanțul Cetății, unde între 17 și 19 iulie e intrare liberă la cele mai cele filme din festival, la filme de Oscar și la câteva din cele mai cool producții românești recente. Altfel, dacă rămâi în București, mergi de vineri până duminică la Cinema Muzeul Țăranului tot pentru filme de la TIFF. 
 
6. Vineri seara, de la 19, la Galeria Tipografia se pregătește un performance numit In My Memory/Your History, care explorează legătura dintre memoriile individuale și istorie. După ce au expus în California, Paris și Amsterdam, Kayde Anobile, Alexandru Bălășescu, Sebastien Chauvin, Bianca Casas-Brullet, Lydia Nakashima Dagarrod, Guillaume Lassere, Beatriz Mejia-Krumbien, Susan Ossman, Ioana Păun, Ynia Love Petre, Priyia Srinivasan, Laura Ștefănuț și Natalie Zervou vin la București într-un ansamblu artistic multidisciplinar. 
 
7. Dacă ai chef de să stai degeaba la umbră, Terasa Baraka deschide vineri, de la 19, #ReggaeFriday cu muzică și atmosferă relaxată de la Cherasion.
 
8. E un weekend aglomerat la Colectiv, unde se întâmplă multe chestii. Vineri, muzică live de la Tom.A, Soundopamine, Ovidiu H și Nopame, care vin să lanseze primul lor videoclip. Sâmbătă e Breakin’ Factory, competiție de 3vs3 și 2vs2. Înscrierile încep la 14 și costă 25 de lei de bboy. Sunt bineveniți toți iubitorii de hip-hop, parkour, graffiti, kendama, pop-up stores şi artists merchandise. De la ora 20 e finala, pe care o încheie Macanache cu un live. Dacă vrei doar la concert, costă 15 lei. 
 
9. E weekendul Marea cu Sarea, undeva pe lângă Tuzla, cu muzică electronică, stat la cort și nisip în bere și în pleată. Muzică de la Giuser, Sublee, High Jet, Teluric, Twodoor, Sondopamine, Casetofoane și mulți alții. Intrare liberă.
 
10. În Aula Carol I de la Biblioteca Centrală Universitară are loc prima ediție a Conferinței Internaționale de Psihologie Judiciară și Expertiză Psihologică. Detalii.
 
11. Sâmbătă de la 18 la 21 ne adunăm în Parcul Izvor la Picnic Responsabil. E organizat de Grupul Quantic, plarformă ce-și propune să adune în același loc oameni cu chef de explorat, puși pe schimbare și creație. La picnic, ne așteaptă cu pături, hamace, de-ale gurii, muzică și joculețe întru tihna bună de weekend.
 
12. Noaptea de sâmbătă e rezervată pentru party-ul Local Gathering de la Swan Office Park (Șoseaua București Nord 15-23). De muzică se ocupă Lilith, Arapu, Matei Tulbure, Cap, Emi ∫, Zotist, Incolor și Deboot Studio. Intrarea e 30 de lei și se limitează la 500 de persoane. La afterul de la SoLemn dai 10 lei. 
 
13. La Fabrica Pionierul e petrecere în cinstea vacanței de vară, featuring mame și copii din comunitatea Rahova-Uranus. De la 20 ne propun o scenetă inspirată din atelierele de lucru de la Școala în stradă, un moment de improvizație al liceenilor, o dezbatere cu Frantul Comun pentru Dreptul la Locuire. Muzica o pune Miss Kittin de Rahova. Cu sprijinul Gazeta de Artă Politică și Centrul Claca.
 
14. Tot sâmbătă, de la 20:30, în A2 ne rupem pe manelectronice cu Raze de Soare, Ion din Dorobanți și Matteo Islandezu. Ai ascultat Vis împlinit, Regina Tristeții și Fereastra ușă la toate partyurile de apartament, acum ai ocazia să le asculți și live. Poate faci și o dedicație. Intrarea e 10 lei.
 
15. La Boheme Cafe & Bistro e weekend de filme cu vacanțe în Grecia pe acoperiș. Se proiectează Sejur cu surprize și Mamma Mia!. Costă 10 lei, cu rezervare în prealabil.
 
16. Asociația Bucureștiul Tinerilor organizează duminică, la Roaba de cultură din Herăstrău, un eveniment ce urmăreşte familiarizarea participanților cu obiectivele asociației, cu voluntarii și trainerii ei. Începe de la 9 și ține toată ziua cu program de ateliere, plus momente de improvizație și teatru, care vor să te-ajute la vorbitul în public și stăpânirea limbajului propriului corp. Intrare liberă.
 
17. Duminică seara e mai răcoroasă pe acoperiș la Deschis Gastrobar, unde se dansează cu Fouchat și Victor Stancov. Intrarea de 15 lei include și-o bere.
Pin It email