17 (şaptişpe) recomandări de weekend

Redacția | 19 Mai 2017

Bucharest Pride, Noaptea Muzeelor, teatru și câteva concerte.

VINERI

[haleală] La Verde Stop Arena (str. Barbu Văcărescu, nr. 162-164) se lasă cu relaxare la iarbă verde, festin culinar (pe bază de burgeri) și concerte, la cea de-a doua ediție Burgerfest

[expoziție] La Galeriile Krețulescu, de pe Calea Victoriei, nr. 45 începe Art Safari. Până pe 18 iunie ai la dispoziție 5 etaje de expoziții ale unor galerii de artă din România și nu numai te așteaptă. În plus, vei putea vedea cea mai mare expoziție Ștefan Luchian din ultimii 50 de ani.

[party] Festivalul Femei pe Mătăsari pune de un silent warm-up party. Ești așteptat în grădina secretă, unde vei primi niște căști. Muzica vine de la John Riley, Abasc Hub, BubbleBoy, Ioana Cristina Casapu, Ligia Keșișian, Lord Rage și Sound of Eko.

[teatru] Vineri, sâmbătă și duminică, la Macaz se joacă 90, spectacol nou-nouț, o investigare a perioadei post-socialiste, pornind de la amintirile personale și poveștile de familie ale membrilor echipei spectacolului: David Schwartz, Alexandru Fifea, Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban. Spectacolul începe de la ora 19:00, iar intrarea este liberă, pe bază de rezervare. Vineri, după 22:00, e și party cu muzică de tranziție.

[teatru] ROVEGAN e un storytelling colectiv după o documentare amplă în județul Vaslui pe tema migrației motivate de sărăcie spre occident. La Centrul Replika, după ora 19:00.

[party] La Kran e Queer Night, cu Barbara Hoffman, Diwa și Utopus, iar dress code-ul e #futurelove. Be there or be square.

SÂMBĂTĂ

[bucharest pride] Săptămâna Pride se termină sâmbătă cu Marșul Diversității. Se pleacă de la Arcul de Triumf, după ora 16:00. Petrecerea de după e în Control, cu Paula Rusu, Chlorys, Admina și Silva Rymd.

[rdw] Romanian Design Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative din România ne ține ocupați de pe 20 până pe 28 mai. Expoziția centrală e într-un spațiu nou, de pe str. Grigore Cobălcescu, nr. 45 - fost depou de taxiuri - și reunește anul acesta 200 de lucrări semnate de 150 de designeri și arhitecți. 

[rdw] Eveniment colateral cu RDW, la Galeria Imposibilă / Terasa Monteoru sunt prezentate instalații și intervenții new media, iar pe seară e party cu Ada Kaleh, Nu Zau și Sublee.

[expoziție] La Mezanin (în Palatul Universul, corp B, la parter) e expoziția capsulă Diploma Selected, născută din dialogul artistic dintre 13 profesioniști din industriile creative și 14 proaspeți absolvenți ai facultăților vocaționale. De vizitat tot până pe 28 mai.

[expoziție] La Muzeul Colecțiilor de Artă e expoziția Obiecte grăitoare a lui Ștefan Câlția, care celebrează 75 de ani ai artistului. În afară de unele dintre cele mai importante picturi ale acestuia, vei mai putea vedea și obiecte personale colecționate de acesta de-a lungul timpului.

[bucurești] Sâmbătă e și Noaptea Muzeelor: În fața MNAC-ului vor fi proiecții de film de artă din arhivele muzeului, iar expozițiile muzeului sunt deshise publicului pentru vizitare, la Antipa se va face colectarea entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale, sub coordonarea specialiștilor din muzeu (!), iar după ora 22:00 se pot intercepta liliecii din grădina muzeului cu un detector cu ultrasunete, iar A.R.C.E.N. organizează o noapte albă în Cartierul Icoanei, cu tur ghidat în galeria istorică a Școlii Centrale, dans în grădina interioară, teatru și multe alte surprize. Pentru programul complet al muzeelor și evenimentelor, intră aici.

[party] Revista Subcapitol și festivalul de film Super pun de un party pentru colaboratori, prieteni și necunoscuții care vor să-i cunoască. De muzică se ocupă Laurențiu Paraschiv.

[concert] În așteptarea Outernational Days, băieții de la The Attic au pregătit o nouă superseară, de data asta în clubul Kran. Trio-ul Hailu Mergia din Etiopia, Adrian Minune cu formația și Paradaiz SNDSTSM, după orele 21. Yeap, it's real.

[concert] „Trupa de patinaj guvernamental de performanță universală OMELETTE vine la Macaz pentru un spectacol cultural artistic, cât și de divertisment.” scrie pe pagina evenimentului din seara asta de la Macaz, de după ora 22:00. Orice-ar fi, să fii pregătit de dans frenetic.

DUMINICĂ

[teatru] La Teatrul Apollo 111, ziua începe la 11, cu Tărâmul din Globul Fermecat, un spectacol pentru toată familia și continuă cu un atelier de gătit pentru cei mici, organizat de Mini Zucchini. Prețul unui pachet spectacol + atelier este de 60 de lei.

[expoziție] Începând cu ora 18:00, la H'art Appendix (Calea Victoriei, nr. 91-93) e finisajul expoziției Profana Comedie a lui Ion Bârlădeanu, o colecție de colaje suprarealisto-absurde care fac haz de necaz. 
Pin It email