18 chestii de marţi până luni

Carina Cozminschi | 19 Dec 2017

O săptămână numai bună de făcut cadouri, de mers la film & teatru și să te încălzești, cum altfel, dansând.

Marți, 19 decembrie

[expo] Galeria Suprainfinit a poposit momentan în Piața Amzei, în locul fostului bar A1, unde până pe 23 decembrie mai poți prinde expoziția THE TWISTS AND TURNS OF THE SPECULATIVE STILL LIFE: WHAT WOULD CHARLES STERLING SAY? – o expoziție solo a colectivului Apparatus 22 care explorează calitățile „naturii moarte”.

[film] Cercul de film politic de la Macaz marchează centenarul Revoluției Ruse, cu un film la care Warren Beatty a lucrat vreme de peste un deceniu, câștigând la final Oscarul. Roșii spune povestea unui cuplu de jurnaliști americani care s-au aflat în Uniunea Sovietică în timpul Revoluției din Octombrie și au consemnat ulterior evenimentele. A fost un proiect la care regizorul a lucrat în detaliu, documentându-se cu grijă și inserând în film chiar și interviuri cu persoane care, cu cincizeci de ani în urmă, îi cunoscuseră pe cei doi jurnaliști. Mergi să vezi cum arată finalul unui proiect căruia, ca regizor, te dedici întru totul.

[film] Cineclubul FILM MENU revine cu Meet Me in St. Louis, un musical de Vincente Minnelli, pe care îl vom vedea de la ora 19:00, la Sala de cinema a UNATC. Mai multe despre film aici.

[concert] Am cam intrat în linie dreaptă spre Crăciun, dar dacă nu simți încă aerul specific, fugi la unteatru de la 20:30, unde Lucia are un concert special alături de fetele de la Muse Quartet. Împreună reușesc nu să cânte, ci să spună povești, care te vrăjesc iremediabil. Un pic de magie și un pic de girl power - fugi să guști din amândouă.

[concert] Tot concert, tot de Crăciun, se întâmplă la cinema Elvire Popescu - unde inconfundabila Maria Răducanu face echipă cu trei cu trei artiști care se plimbă între State si Berlin și până la București, să spună povestea Le Noël de la Rue. Muzica începe să se audă de la 19:30, tu fii sigur că o auzi din primele rânduri.

[concert] Dacă vă mai trebuie un motiv să mergeți azi în Control, pe lângă lichidele la jumătate de preț, aflați că o să se audă de la 21:00 un sound indie/garage rock cu tonalitățile anilor 60, venit tocmai de la Oradea. Baby Elvis au spectacol în seara aceasta și au pregătit un mic preview al albumului lor pe care îl scot în 2018 și pe care s-ar putea să îl pui pe wishlist-ul de anul viitor.

Miercuri, 20 decembrie

[poezie] La BEAT - bar umanist, e o seară ca o încercare de înțelegere a magnetismului care vine dinspre Marin Sorescu, care ne vrăjește cu lumea lui văzută de fiecare dată altfel. De la 19:00 se povestește despre el și din el, se recită și se ascultă despre poetul și omul Sorescu.

[teatru] La unteatru se joacă un spectacol despre ceva ce ne macină pe toți: trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane. Ce zile frumoase (r. Sanziana Stoican) e o adaptare a textului lui Samuel Beckett despre cum supraviețuim unei noi zile, despre cum rămânem vii până la sfârșitul vieții.

[party] Masteranzii și absolvenții de la Antropologie și Studii Vizuale și Societate dau mare bairam la Clubul Țăranului, frumos și kitchos ca în 2000. Party K lumea începe de la 21:30 cu muzici ca pe bunul și răposatul Atomic TV, cu buricul la vedere și mult gel în păr.

Joi, 21 decembrie

[teatru] Teatrul Luni de la Green Hours prezintă de la 20:00 un one man show al lui Alex Buescu - Opiniile unui Clovn (r. Anca Maria Colteanu), după un text de-al lui Heinrich Böll. Spectacolul face parte din seria evenimentelor europene dedicate aniversării a 100 de ani de la naşterea scriitorului german, fiind o poveste despre societatea germană văzută prin ochii unui colvn de meserie.

Școala de dramaturgie si scenaristică Scrie despre tine îi ajută pe oameni să-și găsească resursele și uneltele de scris și să-și valorifice propriile povești în texte care merită a fi jucate. Fac asta de câțiva ani și astăzi de la 19:00, acasă la ei - pe Căderea Bastiliei 56-58, scot o antologie care curpinde texte din anii trecuți - povești ale oamenilor care s-au perindat pe la ei.

[concert] La Control cântă de la 21:00 unul dintre cele mai mișto nume ale muzicii electronice românești - Golan. Sound-ul lor specific e precedat de trioul synthpop Omelette, care ne fac încălzirea. După ei și pînă dimineață, pentru cine mai stă în picioare, Priku & Vincentiulian sărbătoresc Crăciunul mai devreme.

Vineri, 22 decembrie

Noul val de artiști, designeri și ilustratori made in RO sunt de găsit vinerea asta la Hot Lagoon Fair, unde vei găsi printuri, fanzine-uri, tricouri, piese de ceramică, stickere, cărti poștale, genți, sacoșe, cărti de autor și multe alte chestii numai bune de făcut cadou. Îl găsești La Firul Ierbii (Splaiul Unirii, nr. 160).

[concert] După orele 22:00, la Apollo111 se lasă cu house cântat la drum machine-uri și sintetizatoare + vioară. Da, e vorba de un concert PC Harem. Intrarea: 15 lei.

[party] De vineri până duminică, de Ajun, la Expirat e party More or Mess Christmas - playground contemporan cu muzica pe care o ştii şi prieteni pe care nu-i ştii încă.

Sâmbătă, 23 decembrie

De 5 ani încoace, pe 23 decembrie are loc Turul Ghidat al Revoluției Române, un ghid care îți prezintă lucruri despre istoria recentă pe care nu o să le găsești pe Wikipedia. Mai multe detalii despre înscriere, aici.

[party] La The Urbanist (str. Căldărari, nr. 3) e party cu vibe-uri bune de la soundopamine și Nopame. Intrarea este liberă.

[party] Club Guesthouse nu ia pauză de sărbători: de pe 23 seara până pe 24 cam tot pe la aceeași oră, îi avem la butoane pe Steve O'Sullivan (live), SIT (Cristi Cons & Vlad Caia) și Andrey Kharitonov.

Duminică, 24 decembrie & Luni, 25 decembrie

Crăciun fericit!
Pin It email