18 (optişpe) recomandări de weekend

Redacția | 10 Iun 2016

Weekendul ăsta stăm numai p-afară, cu Street Delivery, party-uri și beri și terase.

STREET DELIVERY 

1. Deja de 2 ani, Street Delivery este mult mai mult decât festivalul nostru de stradă preferat, pentru că se dedică unor teme precise care ne aduc mai aproape de propriul nostru oraș. Ediția asta, de pildă, poartă numele de Meserie! și aduce laolaltă makerii din noua generație (designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecți, artiști 3D, programatori) și meșteșugarii tradiționali (cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, șelari, ceaprazari), ale căror ateliere au tot dispărut de pe străzile Bucureștiului post-Colectiv, care să-nvețe unii de la ceilalți și să lucreze cot la cot. Altfel, activitățile pe stradă sunt cu duiumul, cum ne-am obișnuit. Cei de la MATKA ne invită în Grădina de Discuții și Creație, la sugestii pentru transformarea spațiilor de învățământ, pe care le putem și pune în practică, fiecare cu skillurile lui, la Atelierul de Meșteșugărit, apoi avem spectacolul-colaj de film şi muzică Puzzle - un experiment suprarealist de reconstruire a coloanei sonore live pentru trei filme-reper ale avangardismului european (Ballet mécanique (1924), r. Fernand Léger & Dudley Murphy, Un chien andalou (1929), r. Luis Buñuel,  Entr’acte (1924), r. René Clair) ne vârâm în casa umblătoare reconstituită de cei de la MȚR și, dacă vrem să ieșim cu capul mai plin, participăm și la dezbaterea Frontline Club Bucharest pe tema Arta de protest. Mai e de mers și la finala Red Bull BC One România Cypher 2016, în Grădina Icoanei, duminică de la 20:00, la care se alege cel mai bun b-boy de la noi, ca să-l trimitem în Japonia să ne reprezinte. În rest, la capitolul muzică avem un soundtrack pe cinste, cu trupe numai bune de chilluit - Temple Invisible, Omelette, Makunouchi Bento (cu visuals by Vali Chincișan), Fluid, Messer Chups (RU), Karpov not Kasparov, A-C Leonte, Somnoroase Păsărele, Macanache, RoadkillSoda acoustic sau Tony Baboon. Șiiiii cea mai vestea bună e că Street Delivery e în același timp la București, Timișoara și Iași

VINERI

2. De la 19:00, clujenii au parte de trei vernisaje la Fabrica de Pensule. Galeria Plan B a pregătit un duo show cu Cristian Rusu și Teodor Graur. Superliquidato deschide No Actual Continuum in This Referent, a artistei Andreea Ciobîcă. Lateral ArtSpace găzduiește expoziția de grup Fete cu idei [Băieți și picturi], cu lucrări ale artistelor bucureștene Liliana Basarab, Ioana Gheorghiu, Aurora Király, Delia Popa și Raluca Popa. Pornind de la o idee a artistului englez Giles Eldridge și dezvoltată pe parcursul unor discuții cu Delia Popa, proiectul prezintă câteva aspecte vitale ale practicii artei contemporane din scena bucureșteană de azi și încearcă să analizeze în ce fel este ea diferită de cea din Cluj.

3. Hedwig trece printr-un sex change și se acomodează la viața de femeie. Povestea o aflăm la Point (Eremia Georgescu nr. 10), vineri de la 21:00, într-un spectacol de Iris Spiridon. Biletul e 50 de lei. 

4. Dacă ți-e dor de Bobby, mergi la Cinemateca Eforie (Eforie, nr. 2) de la 20:00. Ca P.S. la Festivalul Filmului European se proiectează Hotel Dallas, un mockumentary slash musical slash comedie cu fenomenul Dallas la români în anii ’80. Apare și Patrick Duffy. 

5. La Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (Mihail Moxa nr. 5) de la 17:30 avem o discuție despre supereroi și cultura vizuală, de la Superman la Deadpool. Înscrierea o faci printr-un mail la office.cesi@gmail.com. Participarea e gratuită.
 
6. La Manasia poți să vezi primul meci din Campionatul European, cu România și Franța. Proiecție la terasă, bere, frumos. De la 21:00.

SÂMBĂTĂ
 
7. Sâmbătă de la 15:00 se iese în Piața Univeristății, din cauza suspiciunilor de fraudă electorală din sectorul 1. Există dovezi că franțuzoaica Clotide Armand ar fi pierdut alegerile cu niște ajutor de la prietenii din PSD. BEC nu vrea să reia numărătoare, așa că ieșim. 

8. Vedem Șușanelele nr. 7 la A3 (Arthur Verona, nr. 2) de pe la 19:00. Cel mai recent episode se cheamă The Girls și e despe comunitatea queer din București, cu cinci personaje de generații și de medii diferite - Madame Clarance, Ro Q Doc, Anda Buzedulci, Palomus și Daria - care vorbesc despre luptele și reușitele lor.  
 
9. Party pe zi la Grădina Botanică, până la 22:00. Bagă Jacques Greene, Public Lover, Bogman și Amber Amber. Accesul e pe bază de invitație, afli cum să faci rost de ea de aici.
 
10. Arena DnB revine cu primul party pe vara asta, la Arenele Romane. Vin Rene LaVice și Feint. Pe lângă party, mai e și concurs de graffiti, cu tema Fight Back. Bilete cu 20 de lei în avans și 30, la ușă. 
 
11. Grădina de la J'ai Bistrot (Calea Griviței, nr. 55) se deschide și cu ocazia asta se dă un party cu Matze, Rolf li Costițe. Adică un hibrid bbq-party, numai bun pentru nopțile de vară. 
 
12. Ada Milea cântă sâmbătă la Unteatru (Sfinții Apostoli nr. 44) și duminică la Green Hours (Calea Victoriei 120) de la 21:00, respectiv 22:00. Ne era dor de Apolodor și de frații lui din Labdrador, dar și de Ada în București.
 
DUMINICĂ

13. Până pe 19 iunie, poți vizita la Muzeul de Artă Cluj-Napoca O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei II, expoziție montată de Assamblage – Asociația Națioanală a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, cu sprijinul AFCN. Inspirată de tezaurul dacic, expoziția reunește creațiile a 45 de designeri români.

14. Pe 11 și 12 iunie, Bonțida își face încălzirea într-ale festivalurilor de vară cu Barock Fest. Dacă ai drum pe-acolo, trage cu urechea și la atelierele pregătite de Cooperativa Agricolă Miere de Câmpie, Fundația CIVITAS și Civitas Consulting. Duminică, de la 14:00, la standul CIVITAS, se discută despre cum se poate scurta lanțul de la producător la consumator, pentru ca produsele fermierilor să ajungă pe mese mai repede, mai proaspete și mai OK pentru toată lumea.

15 - 16. Nicecream ne scoate-n parc, de pe la un 14:00. Lângă lacul din Parcul Carol, băieții aduc muzica și chill-ul. La Point, pe de altă parte, pune muzică Ana Ularu. Aceeași oră, cu intrare liberă.

17. Capete înfierbântate, spectacol de Mihaela Michailov de David Schwartz, se joacă de la 19:00 la Macaz (Moșilor nr. 106). E despre evenimentele din iunie 1990, văzute din perspectiva actorilor sociali implicați, cu punctele lor de vedere uneori contradictorii și imposibil de uniformizat. One man show-ul cu Alexandru Potocean, pe muzica lui Cătălin Rulea, a fost construit după o documentare pe mai multe planuri (interviuri cu martori, presa scrisă, rapoarte ale diferitelor instituții și organizații, dezbateri, discuții publice, ateliere). Biletul e 20 de lei sau 10 lei, redus pentru elevi și studenți.

18. La Arcub (Lipscani, nr. 84-90), de la 20:00, se joacă București. Instalație umană, performance cu o mână de actori tineri care construiesc din propriile experiențe un București subiectiv, cu bune și cu rele. Biletele sunt 50 de lei sau 25 de lei, redus pentru elevi și studenți.
Pin It email