19 (nouăşpe) recomandări de weekend

Paul Alexandru | Redacția | 07 Noi 2014

Teatru independent, Jack White, muzică indie și electro, Temps d'Images, „jur pe roșu”.

București:

1. Patimile Mariei intră de azi în sălile de cinema. Interviu aici cu actrița de 14 ani care joacă rolul principal, cel al adolescentei ultra-catolice care se hotărăște să facă sacrificiul suprem pentru o cauză nobilă. 

2. Vineri, la The Institute, în cadrul Frontline Club Bucharest puteți vedea primii* documentarul Zug in die Freiheit/Train to Freedom, despre cei 25 de ani fără zid pe care îi împlinește Berlinul. Proiecția este urmată de o dezbatere la care participă ambasadorul Germaniei in Romania, jurnalistul Liviu Tofan și Laura Stancu, director Arhiva Centrală CNSAS. *documentarul va fi reluat în cadrul Cinepolitica EXTRA TIME 

3. FNT-ul s-a terminat, dar FNTi-ul continuă. Din programul de weekend al spectacolelor de teatru independent din toată țara strânse în centrul Bucureștiului, recomandăm, non-exhaustiv: 

Vineri, 7 noiembrie: 19:30 - În 4D | producție Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca | Regie: Ovidiu Caița | TNB Sala Media // 21:45 : Omul pernă | producție UNATC | Regie: Florin Ion Grigoraș | Godot 
Sâmbătă, 8 noiembrie: 19:00 - Statuia Libertății | producție Contemporanis, Iași | Regie: Alexandru Arion | Godot 
Duminică, 9 noiembrie: 19:00 - Advertego | producție Varoterem Projekt, Cluj-Napoca | Regie: Botos Bálint | TNB Sala Media

4. The Boxer Rebellion, una dintre cele mai apreciate trupe indie din Marea Britanie, vine @Colectiv pe 7 noiembrie, de la 21, în cadrul unui nou eveniment Deck Sounds. Velosonics în deschidere. Biletele costă 50 de lei în presale sau 60 de lei la intrarea în club.

5. Duo-ul minimal synth-experimental Keluar cântă pe 7 noiembrie, de la 21:00, în Question Mark, cu Temple Invisible și Abator Industries în deschidere. Biletele la intrare: 20 de lei. Dacă o să-ţi placă la concert, poate vrei să-i vezi pe Keluar şi în rol de DJ-i. Pe 8 noiembrie, după 22:00, Zoè și Sid vor pune muzică în Underworld, la party-ul Synthesis

6. Tot vineri este clubăreală mare la Halele Carol. La aparat vor veni Tube & Berger, NTFO, Victor Stancov și Fouchat. Bilete se mai pot lua în avans cu 25 RON sau 30 RON de la fața locului.

7. Dacă aveți frați mai mici sau veri în vizită cu care nu știți ce să faceți în weekend, sâmbătă, 8 noiembrie, de la ora 11.00, Sala Atelier a Muzeului Antipa găzduiește programul Mașina Timpului, în care se învață mici și mari despre Da Vinci. 50 lei (1 adult + 1 copil), înscrieri la telefon 021.305.60.31 sau pe e-mail florentinap@antipa.ro.

8. Neil LaBute a fost invitat anul acesta al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ocazie cu care a susținut un atelier de dramaturgie cu tineri scriitori români care, împreună cu el, au creat de la zero o serie de monoloage pe tema singurătății. De ce n-o facem în drum?, regizat de Neil LaBute, regrupează textele a 9 autori - Neil LaBute, Claudia Postelnicescu, Bogdan Georgescu, Alexandra Pâzgu, Andreea Borţun, Eugen Jebeleanu, Radu Dragomirescu, Csaba Szekely, Alex Popa, interpretate de câțiva dintre cei mai cunoscuți actori ai noii generații - Conrad Mericoffer, Radu Iacoban, Cristina Florea, Ionuţ Grama, Corina Moise, Liviu Romanescu, Eliza Păuna, Alexandru Ion, Cosmina Stratan). Premiera, sâmbătă de la ora 19, la Teatrul Act

9. Contează! Votează!: toți cei care au fost la vot pe 2 noiembrie pot arăta buletinul cu abțibildul de vot ca să se bucure de un concert gratuit și apolitic la Halele Carol, sâmbătă. Pe scenă vor urca Robin and the Backstabbers, Luna Amară, R.O.A., ZOB, Toulouse Lautrec și Agora. Se lasă cu after party: UNU’, Not So Common Dj, The Basstard și alții. Petrecerea începe la 19.

10. Cuantune păstrează tradiția și vine pentru a treia toamnă consecutiv la Clubul Țăranului. Combinația lor de jazz, hip-hop, soul, electro și chill out vrăjește oricând pe oricine. 8 noiembrie, de la 21, 25 lei, preț care include primul album al trupei.

11. Armin van Buuren, legendă a genului trance, va fi sâmbătă prezent la Romexpo. Evenimentul face parte din turneul de promovare al albumului Intense și va ține 6 ore, începând de la ora 20:00. Bilete se mai găsesc cu 170 RON pe Eventim.

12. Pe 8 și 9 noiembrie, a 13-a ediție V for Vintage umple de haine și accesorii Casa Universitarilor (Dionisie Lupu 46). Tema e Lucky 13, dress code-ul purtător de noroc e „jur pe roșu“. Se lasă superstițiile și 10 lei la intrare.

13. Câștigător a 8 premii Grammy Music Awards, Jack White (!) va concerta în premieră în România duminica asta, la pavilionul Romexpo din București. Bilete se (mai) găsesc pe myticket.ro, de la 157 RON în sus.

În țară:

14. A 7-a ediție a Temps d'Images a început ieri la Cluj, cu tema Ce ne hrănește? Weekendul e full de expoziții, performanceuri și proiecții, la Fabrica de Pensule, Casa Tranzit sau la Cizmărie. Sâmbătă, între 14 și 16, hop in la Ce ne hrăneşte în Cluj?, un tur interactiv care va parcurge trasee personale ale unor locuitori ai orașului, de la arhitecţi, istorici și artişti la bucătari, vânzători ambulanţi și persoane fără adăpost. Programul complet.

15. Arhanghel'SK-ul celor de la Robin and the Backstabbers ajunge vinerea asta și în The Shamrock Pub din Ploiești, de la ora 20. 

16. Festivalul Filmului Francez e pe terminatelea, weekendul ăsta mai sunt filme la TimișoaraCluj și Sibiu: nu le ratați pe cele venite sub egida Cahiers du Cinéma

17. Târgu Mureș: The Model va ține un set de 5 ore la Carioca Club vineri seară. The Model nu este un nume nou pentru nici un clubber modern, căci a promovat muzica electronică românească pe tot continentul. 10 RON până-n ora 12, 15 RON după.

18. Iași: Cyclic Night pregătesc o noapte întreagă cu muzică electronică de calitate, la Palas Mall. Invitați: M.A.N.D.Y., Izhevski, Mano&Azteca. Dan Basu se ocupă de visuals. Sâmbătă, ora 22, 20 RON un bilet în avans, 25 RON acolo.

19. Duminică, de la 17.30, la Teatrul Vasilache din Botoșani are loc o reprezentație a spectacolului work-in-progress Teatrul Drepturilor Copiilor, al Mihaelei Michailov, care pune pe masă, printre altele, un drept al copilului deseori ignorat prin părțile astea, și anume cel de-a fi consultat în legătură cu decizii de viață care îl privesc direct. 
Pin It email