24 (douăşpatru) de recomandări de weekend

Redacția | 03 Iun 2016

Teatru, gourmet, piscină, VOT.

1. Bookfest 2016 te așteaptă tot weekendul la Romexpo cu puzderie de cărți de luat în vacanță, lansări, discuții cu scriitori și alte evenimente literare, dar nu numai: diseară poți să prinzi o proiecție liberă a filmului Son of Saul. Nu rata standurile Hecate, Nemira (Autobiografia lui Charles Chaplin), Vellant, Publica și Humanitas Fiction (focus Israel, Amos Oz ftw) . 

2. La Cluj continuă TIFF. Norocoșii au văzut deja și Câini și Sieranevada și pe Sophia Loren, iar festivalul mai are surprize - de ajuns să-și bage unghia-n gât cine are bac sau sesiune sau muncă.

3. Romanian Design Week
e și weekendul ăsta, iar din programul intens, spicuim concertul trupei indie The Youngest of My Sons, vineri de la 19, la Point (intrare liberă), emoji-uri tradiționale românești și beat-uri tropicale la LANA X BRITNIC COCOJUNGLE PARTY, URBN Supply CO, sâmbătă de la 8 (free drinks & new clothes) sau muzica lui Corvin Cristian, arhitectul care a dat Atelierul Mecanic, Papiota și Energiea și care face pe dj-ul sâmbătă la Point, de la 14 la 20, cu intrare liberă. 

4. Bucharest Gourmet Festival înseamnă aproximativ 2 hectare în zona drive-in din Băneasa Shopping City, unde, între 3 și 5 iunie, se vor reuni restaurante, bistrouri și baruri mișto din București și de prin alte județe ale țării., featuring also, printre altele, Chicineta (Oana Titică). Evenimentul va fi împărțit în zone precum Fine Dining & Urban Contemporary, World of Beers, Grill & BBQ, Street Food, Deli Market sau Ice Cream & Sweets Corner. Subcarpați, Urma, Toulouse Lautrec, Yellow și We Singing Colors sunt doar câțiva din responsabilii cu concerte. Biletele costă 15 lei pentru o zi sau 30 de lei pentru abonament.

VINERI

5. Cum poate să fie un roadtrip de Revelion între un publicitar și o ONG-istă, altfel decât un Blue Valentine românesc, cu artificii? Azi de la 19 are loc avanpremiera spectacolului Artificii la Teatrul de Comedie - Sala Nouă (Sfânta Vineri). Artificii este după un text dezvoltat de Irina Dobriță la atelierele Scrie despre Tine, adaptat pentru scenă împreună cu regizoarea Elena Morar și câștigător la COMEDIA ȚINE LA TINEri, ediția a VI-a, 2015. 

6. Tot teatru, tot despre cupluri, dar cu mai multă dramă e spectacolul Before Breakfast, adaptare după Eugene O'Neill a regizoarei Alexandra Popescu, zisă Popescu. De la ora 20 la teatrul Bulandra Izvor, în cadrul Laboratorului de noapte. 

7. Dacă vrei design românesc în casă, treci azi pe la yard sale-ul Dizainăr (Puțul cu Plopi 17, zona Cișmigiu). Începând cu ora 14:00, vei găsi o selecție de obiecte la preț special. De la 19:00 până târziu, se va lăsa cu un Cumpăr design [party] RDW 2016. Intrarea este liberă.

8. Revolution Festival începe azi la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Vreo 60 de artiști vor concerta pe cele șapte scene, printre care: Juliette & The Licks, formația lui Juliette Lewis, Black Sun Empire și Skunk Anansie. Plus Black Metal Karaoke, restaurantul Baradis, DJ playback show, Barbar shop unde să-ți faci creastă, o zonă cu show-uri de circ nocturn și concerte de electro-swing. Biletul pe o zi e 100 de lei, iar abonamentul e 130.

9. Dacă ești în Piatra Neamț, una dintre corespondentele noastre din oraș are concert în Pub KM 0 (Piața Ștefan cel Mare). Delia cântă la voce/nai în formația Myopia, iar după ei urmează și Sub Pod. În program: jazz, funk, rock, suport pentru artiști recomandat de 10 lei. Go Delia! 

10. În seara asta, în Guesthouse din București (Popa Nan 82) e party Color, cu moomin, Jeremy Underground, Swayzak, Personne. Ca să întri îți trebuie un card Color, de care faci rost cu un mail la contact@coloring.ro și de 25 de lei.

11. În Piața Unirii din Iași începe de azi expoziția Pasaj: proiectele multimedia ale studenților de la Foto-Video și Artă Murală de la Universitatea de Arte „George Enescu”. Detalii, aici. 

SÂMBĂTĂ

12. Festivalul Internaţional al Filmelor de Foarte Scurt Metraj TRÈS COURT se desfășoară în toată lumea în această perioadă, iar la Timișoara, pe 4 iunie, de la 15:00, la Ambasada (str. Anton Seiller, nr. 2). Accesul este liber. Filmele sunt grupate în patru secţiuni: Familială (pentru copii peste 7 ani), Paroles de femmes (cu şi despre femei), Naţională (filme realizate în România) şi Internaţională (filme de pe tot globul).

13 - 14. Ne era cam dor de un yard sale, la fix pentru cel de weekendul ăsta de la Mântuleasa 40. Love Yard Sale e pentru haine care merită să mai fie iubite, în loc să fie uitate într-un colț de dulap. Intrare liberă, și sâmbătă, și duminică. Tot prin zonă, mai e un yard sale pe str. Zborului nr.2, la Jacques Pot, sâmbătă și duminică între 10:30 și 18:00, cu prețuri mici-mici. Ei zic că fac special o limonadă excelentă, dacă vreți ceva mai hardcore și prindeți barmanița cu părul roz, go for a Long Island. 

15. Grădina Botanică din București își deschide porțile pentru un Teddy Bear party de după-amiază, promițând o stare de euforie pe zi fierbinte, într-un decor magic. Mark Lower, Soundopamine, The Model, MoonSound și Ok Corral vor fi acolo pentru tine, iar dacă plouă va fi cort. Biletele costă 30, 40 sau 45 lei, în funcție de cât de rapid te miști. 

16. Și azi și mâine, colectivul de la Cazza Villains ne invită la Playa Verde (Bucureștii Noi), din motive de soare, piscină, mâncare, muzică și graffiti. Muzica se oprește doar duminică între 06 și 14, în rest se aud din boxe non stop Dj Vasile, Akim Hash, Petra Acker / Tzuc, Macanache, Cazza Villains freq, GOOD LIFE freq, Andreiu, Kosta / AWD House (sâmbătă) și Voi Cu, Costin Rp, Vlad Dinu și Paul Agripa duminică. Adresă și detalii. [Later edit: petrecerea s-a anulat din cauza vremii și urmează să fie reprogramată.]

17. De la 21, în Control cântă Blazzaj. Jazz alb, băieți sunt cool, berea o să fie rece, ce să mai ceri.

18. La Macaz (Moșilor 106), de pe la 22 se dă un party cu Chloyrs, The Holy Fix și Utopus, o prăjeală pe tema emotional overlay. Se dă tare și pe vizual, cu intrare liberă.

19. La Fabrica e cântare Firma, Mazdrunka, Rockabella și Gray Matters. Se începe la 21, cu intrare de 30 de lei.

DUMINICĂ

20. First things first.
 Ne trezim, mâncăm (sau nu), bem cafea (sau nu), dar sigur mergem să votăm. Pentru orașul pe care ne-ar plăcea să-l avem și pentru că nu are rost să ne plângem că nu-i bine, dacă nu facem gestul ăla esențial și simplu de a pune ștampila. 

21. Pe Terasa Monteoru, de la 14:00, se întâmplă Sneakers & Burgers II, un eveniment dedicat duminicilor lejere. Organizatorii au pregătit ceva surprize în colaborare cu Vans și PORC. 

22. Înapoi la Timișoara, vernisajul expoziției Dada, adică Nu! Are loc la Fundația Triade (Calea Martirilor 51/45), odată cu decernarea premiilor Juventus, pentru lucrările unor artiști tineri. Intrare liberă, de la ora 11.

23. În București, la Centrul de Teatru Educațional (Lânăriei 93) e avanpremiera spectacolului Versus România de Ioana Păun. E povestea unui tânăr de origine arabă (interpretat de Zory David) care dă în judecată statul român pentru că a fost închis și torturat pe nedrept într-o închisoare secretă CIA din București, ca suspect de terorism.Texte: Smaranda Nicolau // Scenografie și video: Mihai Păcurar // Investigație: Andreea Câmpeanu // Artist Asociat: Toma Dănilă. Intrarea este liberă.

24. Sfârșitul zilei ne găsește la Manasia, unde așteptăm cu ochii în proiecție și cu berea în mână rezultatele alegerilor locale. După, bem de bucurie sau de supărare, dar bem sigur. Să nu cumva să nu votați, am mai zis asta? 
Pin It email