5 cadouri de designer pe care ţi le poţi face weekendul ăsta

Redacția | 16 Dec 2017

Nu da ochii peste cap, nu te împingem spre vreun mall. Ți-am făcut lista de cumpărături pe care sigur ai vrea să ți le așezi sub brad și pe care le găsești tot weekendul la Made in RO #10.

Târgul de design românesc o să aibă loc la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii nr.165, lângă stația de metrou Timpuri Noi) și o să aducă la un loc, la fel ca în fiecare an, 65 de designeri de produs, de bijuterie și fashion din toată țara.

QUICK PICK 

1. CERAMIC SPARROW

Designerii ceramiști Ceramic Sparrow vin și anul acesta la Made in RO cu piese care își propun să reinventeze geometria, să pondereze unghiurile drepte cu rotunjimi line – hei! – care să te ispitească să le ții în mâini. Preferatele noastre din colecțiile lor de anul acesta sunt ceainicul pictural Malevich (creat special pentru Made in RO), și globurile din porțelan inspirate din piesele decorative ale culturii Iznik.

2. ANIMA

Noul brand Anima vine pentru prima dată la târg cu o colecție de lumânări create manual și care ne-au făcut să visăm la leneveală cu un pahar de vin alături. Ai de ales dintre 12 arome diferite, de la vanilie la whiskey, vărsate în suporturi de ciment cu forme rotunjite sau chiar modelate în cranii geometrice.

3. ARTEFACT ROOM 

Designerul de bijuterie Ana Marchetanu și a ei Artefact Room jonglează cu reinterpretări, adaptări și puncte de vedere distincte prin noua ei colecție, Subroutines. Ana ne-a povestit mai multe: În exterior, prinderea atașată îi conferă categoria obiectului: poate fi broșă, inel, cercei ori pandantiv. În interior, chitul poate fi colorat cu pigmenți și texturat cu particule din unul dintre cele trei metale ori chit de altă culoare. E un pseudo-algoritm procedural, în fapt autorul decide, în fiecare etapă, mutarea cea mai avantajoasă estetic. 

4. RUSBO DESIGN

Un alt new entry în playlistul Made in RO, designerul Bogdan Rusu și brandul Rusbo Design ne-au făcut să îi punem imediat pe lista de must haves. Sunt jucării din lemn foarte cool, care formează colecția Toys For Boys și își propun să învioreze atmosfera jucăriilor specific românești fără să le facă alambicate.

5. ATELIERUL DE PORȚELAN

Ne întâlnim la jumătatea drumului dintre Grinch și Rudolph și îți propunem și câteva dintre piesele cu care vine Atelierul de porțelan la Impact Hub Bucharest. De exemplu, cerceii Firicele, care se inspiră din încâlceala elementară a fiecărei zile, deci pe care poți să-i porți chiar și în noaptea de Revelion – ce-i mai încâlcit? Sau, mbineee, globurile din porțelan pentru brad, cu formă clasică, dar cromatică snappy.

***
Ediția #10 a Made in RO este găzduită de noul Impact Hub, mutat de curând la Timpuri Noi, la doar o stație de metrou de Km 0 al capitalei. Detalii, aici
Pin It email