5 (cinci) recomandări pentru weekend

Redacția | 09 Noi 2012

Party-uri, teatru, filme.

1. Vineri, o piesă de teatru cu gagici, așa, ca warm-up pentru Chinawoman. Șarpele în iarbă, de Alan Ayckbourn, cu trei fete mișto - Anca Androne, Ioana Abur și Iulia Lumânare și machiaj de Diana Ionescu. Toate acestea în regia lui Emil Hoștină, care spune despre piesă: „Totul se petrece în grădina din spatele casei, o casă pe care o putem presupune încărcată de istorie. Fie şi de istoria de scurtă durată, dar crudă, a unei generaţii.(...) Cele trei actriţe îşi asumă cu devotament şi cu multă autocruzime, rolurile, deloc uşoare, deloc comode.” La Bulandra Izvor, zis și Liviu Ciulei, de la 20.

2. Chinawoman

3. Sâmbătă
lăsați orice altceva pentru un bal, pentru că e unul dublu. UNARTE și UNATC își unesc forțele pentru balul anului cu Dj FOOD și Dj Vadim (că parcă nu-l mai văzusem de ceva vreme). Prezentat de The Fresh, la Atelierul de Producție, preț 20 lei înainte, 30 la fața locului. Nu scrie dacă e cu dress code, dar să vă-mbrăcați frumos, că e bal.

4. Cel mai cool Festival de muzică clasică, SoNoRo, ne prezintă El Amor y la Muerte (sâmbătă) și From Russia with Love (duminică) în cadru fastuos (Cercul Militar București). Mult amor amor la ediția de anul acesta, și biletele sunt 20 de lei pentru elevi și studenți. Merită cu prisosință.

5. Sprechen sie deutsche sau nu,  filmele difuzate la Zilele Filmului German sunt subtititrate în română. Festivalul începe vineri și ține până pe 15 la Cinema Studio, cu 31 de filme de lung şi scurt-metraj. Temele sunt variate, de la „lumea modernă în care muncim“, viaţa în Germania divizată şi biografiile unor artişti, la femei, multe femei şi poveştile lor de viaţă (+ regizoare renumite, precum Helke Sander sau Elfi Mikesch, şi filmele experimentale ale unor regizoare tinere). Prețul unui bilet este de 10 lei, dar sunt și abonamente de 4 intrări la 28 RON.
Pin It email