6 (şase) recomandări de weekend

Redacția | 20 Iun 2014

Electric Castle, scurtmetraje românești, Noaptea Institutelor, Noaptea Studiourilor, avem treabă.

1. Să răsune-n toată țara. Electric Castle a început ieri cu Die Antwoord și Subcarpați, dar mai are-n teacă Thievery Corporation, Bonobo, Dub FX și toate chestiile de care e frumos să ai parte la un festival. Urmărește Facebook-ul SUB25 pentru notițe și fotografii de la fața locului. 

2. UNATC București şi Film Menu prezintă vineri 20 iunie, de la ora 19, 13 scurtmetraje româneşti realizate în ultimul an de cineaști și cineaste aparținând mai multor generații. De la Cristi Puiu, Adrian Sitaru, Radu Jude, la Raya Al Souliman, Tudor Cristian Jurgiu, Matei lucaci-Grunberg și Nicolae Constantin Tănase, 3 calupuri de scurtmetraje care te pun la punct cu producția locală în materie de filme scurte. Primul calup începe la ora 19 și între fiecare e o discuție cu echipele filmelor, până bine după miezul nopții. 

3. Noaptea Institutelor Culturale, noaptea aia cool de dinaintea tuturor Nopților, începe vineri, devreme. La 17:00 poți merge la Centrul Cultural Turc pentru o lecție demo de limbă turcă. Jazz și bere Nenea Iancu te așteaptă la liber (de la 20:30 la 21:30) la terasa Chez Elvire din curtea Institutului Francez. La 22:15, se proiectează La grande bellezza la Spațiul Public European. La miezul nopții, se lasă cu gulyás în curtea Institutului Maghiar. Și câte și mai câte, să ajungă până dimineața.

4. Iar dacă te mai ține, pe 20 iunie e și Noaptea Studiourilor Foto. 20 de studiouri din București așteaptă vizitatori și îmbie cu mini-workshopuri, demonstrații foto, sesiuni de machiaj și de fotografie. Plus un concurs la care poți câștiga o cameră foto, un seminar foto sau un scanner. 

5. Dacă n-ai văzut încă Al Doilea Joc al lui Corneliu Porumboiu, ai ocazie s-o faci la lansarea celui mai recent număr al Decât o Revistă, care se întâmplă sâmbătă, la 13:00, la cinema Elvira Popescu. Intrarea costă 20 de lei și include revista, care include un articol mișto despre puștii care locuiesc și se antrenează la școala de fotbal a lui Gică Hagi. 

6. Mai ai weekendul ăsta la dispoziție să vezi expoziția de coperți clasice remixate de Julien Britnic Biblioteca pentru toți, în cadrul ceainăriei Cărturești Verona. Hituri de Facebook dar și noutăți Penguin, o programă de B.A.C. pop-art la română pentru generațiile MTV și tumblr. Până pe 25 iunie.
Pin It email