7 chestii de luni până joi

Redacția | 30 Noi 2015

Cu atâtea filme (românești, dar nu numai) în săptămâna asta, cine nu se pune la punct cu cunoștințele cinefile de Ziua Națională n-are nicio scuză.

Luni, 30 noiembrie

1. Expoziția Deltacraft meșteșug + design contemporan - 11 meșteșugari din Deltă au lucrat împreună cu trei designeri și doi curatori la 13 obiecte pe care le mai puteți vedea până vineri la Galeria Galateca, de pe Str. C.A. Rosetti, nr. 2-4.

Marți, 1 decembrie

2. Ziua filmului românesc la Cinemateca Română - Cele mai importante filme românești mai vechi sau apărute acum câteva luni vin la Cinema Eforie și Cinema Union, într-un maraton care începe la 10 dimineața și ține până seara. În program: capodoperele clasice La Moara cu Noroc (r: Victor Iliu), Moromeții (r: Stere Gulea), Secvențe (r: Alexandru Tatos), Reconstituirea (r: Lucian Pintilie), Pădurea Spânzuraților (r: Liviu Ciulei), dar și filme recente, precum Acasă la tata (r: Andrei Cohn), Lumea e a mea (r: Nae Tănase), Box (r: Florin Șerban), București Nonstop (r: Dan Chișu), iar documentarul Youtube Bazaar al lui Dan Chișu va fi prezentat în premieră. Programul îl găsiți aici

3. Film #dinBasarabia - Pe 1 decembrie are loc și a 2-a parte a evenimentului de promovare a filmelor reprezentative produse în Republica Moldova, de la începuturi și până-n prezent. Proiecțiile vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, Studio Horia Bernea, iar pentru program intrați aici

4. KineDok - Bucureşti, unde eşti? - În aceeași zonă tematică este și documentarul București, unde ești?, al lui Vlad Petri, care realizează un potret colectiv al oamenilor care au ieșit în stradă la protestele din iarna lui 2012 și care va fi proiectat în cadrul KineDok, la Cinema Elvira Popescu.

Miercuri, 2 decembrie

5. CineMAiubit - Miercuri începe ediția a 19-a a Festivalului Internațional de film studențesc CineMAIubit, care va avea loc între 2 și 5 decembrie la UNATC. Festivalul se deschide începând cu ora 19, după care va urma primul calup de scurtmetraje de ficțiune. Pentru program intrați pe pagina festivalului.

Joi, 3 decembrie

6. Premiera scurtmetrajului „Paradaiz Beatbox Mașina” + Afterparty - Cei de la Paradaiz au aflat în Baia Mare, pe strada Horei, acolo unde Primăria a construit un zid care delimitează populația romă a orașului de „restul lumii”, că o parte din puștii din populația majoritar romă au o superpasiune pentru beatbox. Așa că au organizat un atelier de beatboxing coordonat de Tobias Hug, membru al Beatbox Collective și instructor profesionist de percuție vocală, iar Ira Merzlichin a filmat un scurtmetraj care documentează atât evoluția copiilor, cât și show-ul susținut de ei în comunitate. Proiecția va fi urmată de un party cu Ion din Dorobanți & Cosima von Buelow și Sillyconductor & RekAbu. Intrarea este liberă.

7. Persepolis - Despre avatarurile Iranului, din perspectiva unei fetițe - Fundația ICAR și Muzeul Țăranului Român prezintă a 4-a proiecție din cadrul proiectului SALUT - Suntem Acasă în Locul în Care Trăim, a filmului Persepolis, regizat de Marjane Satrapi după propriul roman grafic, în care propria copilărie și adolescență se împletesc cu istoria zbuciumată a Iranului. Un film de animație pe care nu trebuie să-l ratați, laureat al premiului juriului la Cannes, care începe la ora 18:30, la Clubul Țăranului (Intrarea Monetăriei, nr. 3). Intrarea este liberă.

Pin It email