7 chestii de luni până joi

Redacția | 18 Ian 2016

Vernisaje și concerte, cât vezi cu ochii.

Luni, 18 ianuarie

1. Luni, de la ora 18, la Tranzit (str. Gazelei nr. 44) are loc o discuție comunitară despre demersurile Bisericii Ortodoxe Române de a strânge semnături pentru introducerea în Constituție a unui articol care să definească familia ca fiind formată exclusiv dintr-un bărbat și o femeie. Atât membrii comunității LGBT, cât și aliații acestora sunt așteptați, pentru a discuta strategii și eventuale reacții.

Marți, 19 ianuarie

2. Crowd Control - Concert aniversar + Lansare de clip - Începând cu ora 21, trupa Crowd Control aniversează în Club Control 3 ani de existență, promovând totodată mixtape-ul Loud Blood Youth, un disc care conține colaborări cu Cristian Fierbințeanu, Secuem, Platonic Scale, Ilarian, MAD, Alien Pimp / SubJazz, IOZE, Droict, Costas Ivanov, Alin Zăbrăuțeanu, The Dream Diggers si The Ghost Of 3.13. Și nu uitați că după ora 22, băutura este la jumătate de preț.

Miercuri, 20 ianuarie

3. Nature v2.0 Nucleu 0004 - Nucleu 0000 este un grup mobil ce își schimbă denumirea cu fiecare eveniment nou și care își propune să strângă laolaltă artiști contemporani în tot felul de workshop-uri, intervenții în spațiul public, sau conferințe. Vernisajul Nature 2.0 va avea loc la Victoria Art Center, de la 18:00, iar artiștii implicați sunt Lia Bîra, Roberta Curcă, doamna Dia, Florin Frățică, Irina Maria Iliescu, Kiki Mihuță și Bogdan Olaru, Marina Oprea, Maciej Rerek, Rio Rio, Alexandra Terzi, Vangjush Vellahu.

4. Cristina David: Între totalul întâmplărilor din viața mea și suma lucrărilor mele nu există o funcție bijectivă - Ce-a de-a doua expoziție personală a Cristinei David va avea vernisajul miercuri, de la ora 19, la Galeria Ivan (Str. Dr. Dimitrie Grecescu, nr. 13). Aceasta se folosește de mijloace cât mai diverse, de la fotografie la performance, pentru a documenta și exprima viziunea proprie asupra lumii.

5. CSVD HD la Energiea, cu Sinboy - Lună de lună, Energiea ți-i aduce pe cei mai tari artiști vizuali, pentru un showcase și o discuție, iar acum este rândul lui Sinboy de a vă arăta ce a mai făcut în ultima vreme.

6. Şamanul Mut (sezonul III) - Episodul 3: Muzici de armâni fârşeroţi, ruşi lipoveni şi vlahi din Dobrudja Mare - Tot miercuri, în Control aveți episodul 3 din al 3-lea sezon de Șamanul Mut. Cei care au mai fost sigur o să vină, iar cei care nu l-au văzut niciodată n-au voie să-l rateze. Intrarea: 20 de lei.

Joi, 21 ianuarie

7. Lansare de carte - Despre Păpuși și Oameni - Despre Păpuși și Oameni este o publicație realizată de artistul Ciprian Mureșan, împreună cu editorul Alina Șerban și designerul Esra Oezen, care tratează dialogul dintre teatru și artă în lucrările lui Mureșan. Textele prezente sunt semnate de importanți curatori, dramaturgi, regizori, sau filosofi, precum Marius Babias și Silke Wittig, Gianina Cărbunariu, Florence Derieux, Miklós Erhardt, Alexandru Polgár, Iulia Popovici, Saviana Stănescu. Lansarea publicației în București va avea loc joi, de la ora 19, la Atelier Fabrik, de pe strada Ceremușului, nr. 3-5.
Pin It email