7 chestii de luni până joi

Redacția | 16 Mai 2016

În ce cinemauri, teatre și galerii putem să ne băgăm nasurile săptămâna asta.

Luni, 16 mai

1. Documentarul Koudelka Shooting Holy Land îl urmărește pe legendarul fotograf Magnum Josef Koudelka în cei 4 ani pe care acesta i-a petrecut în Israel și Palestina, documentând conflictele dintre cele două țări. Acesta va fi proiectat în cadrul seriei Documentary Mondays de la Centrul Ceh, începând cu ora 20. Intrarea este liberă.

2. De la ora 19, la Centrul Cultural Replika (str. Lânăriei, nr. 93-95) se joacă Amintiri din Epoca de Școală, un spectacol regizat de Radu Apostol pe un text de Mihaela Michailov, care investighează amintirile noastre legate de experiența școlii, cu toate fricile și greșelile inerente, pornind de la experiențele personale ale membrilor echipei spectacolului. Intrarea liberă.

3. Filmul din Mansardă - Lunea asta, în mansarda de la Lente (str. Arcului nr.6) veți putea (re)vedea deja clasicul The Meaning of Life, al lui Terry Gilliam. Proiecția va începe la ora 20, iar intrarea este liberă, dar pentru a vă asigura că prindeți loc ar trebui să faceți rezervare la cafea@lente.ro.

Miercuri, 18 mai

4. Au trecut (deja) 15 ani de la Marfa și Banii, filmul de debut al lui Cristi Puiu, care a marcat și apariția așa-numitului „Nou Val”. Grădina cu filme - Cinema & more (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7) lansează seria de proiecții de filme românești cu el, miercuri, de la ora . Intrarea este liberă. Rezervările se fac pe parcursul zilei de 17 mai la telefon 0744 723462.

Joi, 19 mai

5. Joi va avea loc la Universu (str. Școalei, nr. 8) o expoziție colectivă de pictură, fotografie, grafică, instalații, desen și colaje, în cadrul festivalului internațional de filme făcute de adolescenți Super, a cărui nouă ediție se va lansa pe orbită vineri. Tema expoziției este Suprarealism, iar vernisajul începe de la 18:30 și va avea în program inclusiv o piesă de teatru și niște DJ adolescenți.

6. Galeria Eastward Prospectus (str. Plantelor, nr. 20) va avea joi, de la ora 19:00, vernisajul primei expoziții solo din România a artistei Tania Mouraud. Aceasta are loc la mai puțin de un an de la retrospectiva pe care Centrul Pompidou i-a dedicat-o. Expoziția se va putea vizita până pe 31 iulie.

7. Quiz Night la Lente & șotron - Dacă ești o enciclopedie ambulantă și n-ai apucat până acum să-ți folosești toate informațiile pe care le deții, vino joi la Lente & șotron, de pe Pache Protopopescu, nr. 20, pentru a-ți arăta mușchii la o seară de quiz-uri. Poți să vii împreună cu gașca, iar pentru rezervare scrie la mihai@lente.ro.

BONUS: 
„Vila cu clopoței” a doctorului Nicolae Minovici a fost numită de către acesta și „vila neodihnei”, pentru că mergea acolo ca să lucreze la proiectele sale. Consolidată, reabilitată și restaurată în perioada 2014-2015, clădirea se redeschide miercuri, la 110 ani de la construcție, cu o expoziție de istoria medicinei – „Frații Minovici – pionierat medical și univers spiritual” –, realizată de Muzeul Municipiului București în parteneriat cu Institutul Național de Medicină Legală „Dr. Nicolae Minovici” și Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” al Academiei Române. Adresa: Str. Nicolae Minovici 1, București. Vernisajul începe la 18:30.
Pin It email