7 (şapte) recomandări de weekend

Redacția | 29 Mar 2013

Local Jam la Fabrica, Alternosfera live, East European Comic Con, All Hollow cu Reptile Youth, plus trei.

1. Vineri seara, de la 21, e primul Local Jam la Fabrica, un eveniment +18 cu expoziţii, muzică live şi visuals. Vor fi pe scenă: Low Freq, Steaua de Mare, Silent Strike, Shadowbox & Aforic & Chimie, Șuie Paparude şi Ufe. Printre artiştii expuşi se numără:  Allan Dalla, Elena Greta Apostol, POTOP, Ortaku, The Typle Collective. Cu experienţe vizuale de Dan Basu & Schultz. Detalii aici.

2. Alternosfera au lansat luna asta albumul Epizodia, iar acum e rândul braşovenilor să audă piesele de pe el cântate live. Formaţia din Republica Moldova are concert diseară, la Rockstadt de la ora 9. Sâmbătă îi găsiţi la Buzău, în Cafeneaua Artiştilor, tot de la 9.

3. Sâmbătă, lăsaţi calculatoarele, luaţi-vă costumele şi zburaţi spre Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, unde pe 30 şi 31 martie se petrece East European Comic Con, prima ditai convenţie organizată în România. Vor fi zone pentru toate metehnele: anime şi manga, benzi desenate, boardgames, gaming. Va fi şi un concurs de cosplay. Dar, mai ales, vor veni John Rhys-Davies şi Finn Jones. Facem un Game of Thrones?

4. De la ora 19.15, la Cinema Patria din București are loc o proiecție specială După dealuri în variantă integrală, cu toate secvențele care nu au rămas în versiunea prezentată la Cannes. Proiecția are loc cu ocazia lansării ediției premium pe DVD a filmului. Primii 50 de cumpărători de la librăriile Cărturești Verona, Humanitas Kretzulescu și Librarium Bastilia primesc în plus și o broșură cu Îndreptarul de păcate, care nu știm ce e. Un DVD cumpărat = o invitație (se pot cumpăra direct și la Patria înainte de film), iar cei fără invitație mai au șansa să se strecoare, în limita locurilor disponibile.

5. Tot sâmbătă sunt 3 ani de Paspartu și cu ocazia asta se lansează și un nou număr al revistei Arte și Meserii. Toate astea în Alchemia, de la 20:03, c-un program intensiv de 3 ceasuri rele: de la expoziția foto Ultimul etaj- o cartare fotografică a Bucureştiului (Ştefan Ţuchilă), spectacolul Oracol, marca Lorgean Theatre - Teatrul de apartament și un concert We Singing Colors. Atenție, la intrare trebuie să predați un obiect care vă amintește sau vă duce cu gândul la Bucureşti.

6. Duminică iese pe piață și al treilea număr al revistei All Hollow, cu party în Control. RATB în deschidere și, mai ales, concert Reptile Youth. 25 lei intrarea cu revista la pachet. 

7. Dacă nu sunteți pe party mood duminică seară, performance-ul live audio-video Romanyeah al lui Cinty Ionescu e la Alchemia de la 20. Frame-uri și snapshoturi din (in)conștientul colectiv cu sample-uri de muzică românească cu Nicoleta Lefter ca performer, Mandela Gajol la instrumente și pe un sound design de Brennan Green. 58 de minute de Românie, 20 lei. 
Pin It email