7 (şapte) recomandări de weekend

Redacția | 15 Mai 2014

Romanian Design Week, Photo Romania Festival, Autor, Noaptea Muzeelor, treabă serioasă.

1. Urmează zile intense în Bucureşti. Romanian Design Week se deschide pe 16 mai, iar expoziţia principală de la Palatul Camerei de Comerţ reunește 150 de designeri și mai mult de 350 de lucrări. Evenimente dedicate vor tot fi în toate părţile, deci nu lăsa programul necitit.

2. Tot vineri începe, la Cluj, Photo Romania Festival şi, odată cu el, se vernisează o mulţime de expoziţii foto. Un proiect al lui Thomas Câmpean în Kenya, o utopie adolescentină de Joost Vandebrug, fotografii tinere din Polonia şi Macedonia, fotografiile de modă ale finlandezului Juha Mustonen sau ale Roxanei Enache sunt câteva din lucrurile care pot fi văzute la festival.

3. Comics& metal: vineri se lansează Pillowzoid, un studio foarte tânăr de ilustrație și design grafic, cu banda desenată AD-23. Asta se întâmplă în Panic!, la pachet c-un concert de muzică live susținut de trupele de stoner rock, Pseudonoise și No One Cares.

4. Autor, târgul de bijuterie contemporană, va sclipi pe 17 şi 18 mai la Sala Dalles, cu peste 60 de expozanţi, dintre care mai bine de o treime sunt străini din Europa, America şi Asia. Programul e de la 11:00 la 21:00 (sâmbătă) şi de la 11:00 la 20:00 (duminică). Biletul costă 10 lei.

5. Tot weekendul ăsta, parte din RDW, e și a IV-a ediție Made in RO – Târg de design românesc, la Impact Hub Bucharest, pe str. Halelor nr. 5 (Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc). Prețuri de târg și accesorii pentru o casă ca-n reviste, toate 100% design românesc.

6. De Noaptea Muzeelor sunt atâtea de văzut că nu știm de unde să-ncepem. La București, ne-au făcut cu ochiul Pensionatul domnesc de fete - un tur ghidat al Școlii Centrale, World Press Photo, că e la 2 pași de Camera de Comerț unde e desfășurarea de forțe de la RDW, și o vizită în turn la Foișorul de Foc. Noaptea Muzeelor e în toată țara și programul complet îl găsiți aici.  

7. După 22.00, la Poarta Ecaterinei din Braşov, Depoul de artă urbană pune la cale Muzeul de 12 ore, o expoziţie de artă contemporană, fotografie, pictură, design şi sculptură. Vor expune: Andreea Chirică, Loreta Isac, Roxana Ené, Andrei Nicolescu, Adrian Serghie, Alina Andrei, Alexandra Zidariu, Daniel Roşca, Diana Popescu, Airam Maria, Maxim Ivănescu, Mathilda: 'Cause I feel it, Veronica Deneanu, Amme, Maria Niţu, George Roşu.
Pin It email