8 chestii de luni până joi

Redacția | 30 Mai 2016

Săptămână asta avem TIFF-ul, dar și destule evenimente pentru cei care rămân în București.

Luni, 30 mai

1. TIFF-ul continuă până la sfârșitul săptămânii cu superfilme și concerte. Dacă sunteți deja în Cluj, nu ratați proiecția specială de luni La Passion de Jeanne D'Arc al lui Carl Dreyer, la Biserica Romano-Catolică, unde filmul va fi acompaniat live de pianistul operei din Paris. Și tot luni puteți vedea și Hitchcok / Truffaut (r: Kent Jones), un documentar despre discuțiile dintre cei doi importanți regizori. Programul complet îl găsiți pe site-ul festivalului

2. Amerika / Documentary Mondays - Amerika (r: Jan Foukal) este un documentar care prezintă poveștile lui Bára, fiica unor imigranți cehi din Canada și ale lui Honza, un cântăreț praghez care visează să ajungă la New York. De la ora 20:00, la Centrul Ceh (str. Ion Ghica, nr. 11). Intrarea este liberă.

3. Rooftop Cinema: Pelicam la București - De la ora 21:00, la DESCHIS Gastrobar (Splaiul Unirii, nr. 160) veți putea vedea Tristia: A Black Sea Odissey (r: Stanislaw Bucha), câștigătorul competiției Black Sea Docs, la ediția Pelicam de anul trecut. Intrarea este liberă, dar se face pe baza unei rezervări din cauza numărului limitat de locuri. Numărul de telefon pentru rezervări este 075DESCHIS.

4. Filmul din mansardă: Eraserhead - Filmul de debut al regizorului cult David Lynch este o incursiune angoasantă în viața unui proaspăt tătic. Cine nu l-a văzut până acum nu are voie să-l rateze, cu atât mai mult cu cât va fi proiectat în mansarda de la Lente (str. Arcului, nr. 8), începând cu ora 20:00.

5. Povești Dictate - Lunea asta, la Teatrul Replika (str. Lânăriei, nr. 93-95) se va juca de la ora 19:00 spectacolul În cuvintele tale de Peca Ștefan (regia Radu Apostol), despre o fată de 11 ani care încearcă să se împace cu moartea surorii ei mai mici. Intrarea este liberă, pe bază de rezervare.

6. Lexi @ Monteoru - De la ora 19:00, la Terasa Monteoru (Calea Victoriei, nr. 115) veți putea vedea o expoziție foto a Alexandrei Ștefănescu, una dintre colaboratoarele Plic, o revistă.

Joi, 2 iunie

7. Concert A Hawk and a Hacksaw în Control - Duo-ul A Hawk and a Hacksaw, denumit astfel după o replică din Don Quijote, care va concerta și sâmbătă la TIFF, vine joi în Control, unde va purta spectatorii într-o epopee muzicală din alte timpuri.

8. Joi are loc, în cadrul Romanian Design Week, Noaptea Studiourilor de Arhitectură. Vă recomandăm să vizitați Latitude53 (Bulevardul Hristo Botev, nr. 27), un birou de arhitectură deschis anul ăsta de 2 tineri care vă vor povesti cum un astfel de model de business poate fi și sustenabil. Evenimentul are loc de la ora 20, iar berea Grolsch este din partea casei.
Pin It email