8 (opt) recomandări de weekend

Redacția | 13 Sep 2013

PLAI, Balkanik Festival, lansare Decât o Revistă, deschidere Colectiv, Bonobo live, dans, dans, dans.

1. Cu târg şi ateliere meşteşugăreşti, cu baticuri colorate şi scuipători de flăcări, cu concerte Fanfara Ciocârlia (vineri), Alexander Bălănescu Quartet (sâmbătă), Kottarashky & The Rain Dogs (duminică) şi încă alţii minunaţi se întâmplă weekendul ăsta, la Grădina Uranus, Balkanik Festival. Biletul pe o zi costă 50 de lei. Abonamentul, 150. Reduceri de 50% cu carnetul de student/elev.

2. Festival e şi la Timişoara, şi anume PLAI. Vin Zaz, Patrice, Vieux Farka Touré, Baba Zula, Nuevo Tango Quintet şi Maia Vidal, la Casa Filmelor se dau filme româneşti, iar campingul e inclus în abonamentul care de azi costă 100 de lei. 

3. Decât o Revistă #13 se lansează pe un norocos 13 septembrie în Control. Se ocupă de cântece și descântece Violent Monkey și Moebius, iar de dans și antren, trioul de DJ Discotecă. Intrarea să tot fie liberă de la 20 încolo.

4. Cine nu rămâne la Discotecă poate merge să-l vadă pe Wankelmut la deschiderea Colectiv, noul spaţiu de destrăbălare artistico-urbană din Bucureşti. Pe Tăbăcarilor 7, în incinta fostei fabrici Pionierul, la doi paşi de Timpuri Noi. 

5. Expirat se întoarce din Vamă şi dă petrecere de redeschidere vineri şi sâmbătă, de la 22. Şi nu oricum, ci inaugurând un proiect marca Cristian Corvin – 30 mp de perete de club la care au lucrat peste 100 de ore Sweet Damage Crew, Kitra și Ortaku.

6. Sâmbătă, de la 20, e Jazz du Jardin în Bucureşti. GrădinAcuarela provoacă la un show electro jazz cu influenţe pop, raggae şi dub cu cântăreaţa italiancă Mila, alături de Paolo Profeti - sax şi Sorin Romanescu - chitară. Biletul costă 20 de lei. 

7. Pe 15 septembrie, de la ora 19, cei care se opun proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană revendică din nou strada şi vor marşa din Piaţa Universităţii spre cartierele Tineretului şi Timpuri Noi. Cu voie bună şi vânt în bannere. 

8. Nici duminica nu se adoarme devreme. Arenele Romane îşi deschid pe seară porţile pentru Bonobo & full band, aflaţi în turneul de promovare a albumului The North Borders. La intrare, preţul unui bilet va fi de 70 de lei.
Pin It email