8 (opt) recomandări de weekend

Redacția | 25 Oct 2013

Şi-o porţie zdravănă de soare.

1. Pe o vreme perfectă pentru mers la mare, se desfășoară, la Constanța, Salonul Internațional al Benzii Desenate. Tema ediției e „Istoria în imagini”. Se vor lansa publicaţii noi, printre care numărul 7 al revistei Harap Alb continuă…, numărul 18 al fanzinului Comics, primul număr al revistei Școala de basm şi albumul Miskati intervine, apărut prima oară în Ungaria, în 1988. Cu invitați speciali și expoziții, la Muzeul de Artă, de vineri până duminică.

2. Festivalul Național de Teatru începe în forță pe 25 octombrie, la Odeon. Spectacolul de deschidere e Troienele, o producție a Operei Naționale Române Iași, regizată de Andrei Șerban. 

3. Din seria „nostalgii pe care nu le avem, dar ne plac”, Club Control pune la cale vineri Discoteca #4. Sorin Lupașcu, DJ-ul discotecii Ring din Costinești, vine cu discuri, benzi de magnetofon, casete și microfon, gata de un party ca studențeștile de pe plaja anilor 1980. Intrare: 15 lei.  

4. La Galeria Galateca din București, e rost de cumpărături de la designerii români. Designer's Drive In Fall Edition aduce sub același acoperiș 109, Adelina Ivan, Carla Szabo, Carmen Secăreanu, Ciprian Vrabie, Corina Vlădescu, Cristian Samfira, Irina Marinescu, Lady Magpie, Le Petit Indigent, Mona Velciov, Murmur, Patzaikin și Stereo Socks. Sâmbătă, de la 11 la 20 și duminică, de la 12 la 18.

5. Chiar dacă Films de Cannes e mai ales despre filme mişto de anul ăsta care în sfârşit ajung şi la noi, nu rata retrospectiva Maurice Pialat. Sâmbătă se dă À nos amours la Cinema Studio.

6. În paralel cu FNT, de pe 26 octombrie pe 1 noiembrie, teatrul tânăr de la Gala HOP se cocoață în Pod la Historia. Spectacolele încep la 21, iar un bilet costă 30 de lei (15, pentru studenți). Primul la rând e Pisica Verde, în regia lui Cristi Juncu, care a obținut vara asta premiul pentru „cea mai bună trupă” și premiul publicului pentru „cel mai bun spectacol”, la Gala Tânărului Actor.  

7. Sâmbătă, Barry Ashworth revine în România alături de Seanie T în formula Dub Pistols Soundsystem – kick punk peste relaxare reggae. Organizatorii propun să vii deghizat(ă) în victimă sau în atacator (cică ar fi rost și de premii pentru cei mai ingenioși). Costumat sau nu, party-ul începe la 22, iar biletul costă 25. La Colectiv, desigur.

8. Iașiul e plin de scriitori zilele astea, veniți cu toții la FILIT – Festivalul Internațional de Literatură și Traducere. Printre ei, Filip Florian, François Weyergans, Emil Brumaru. Și pentru că atâtea întâlniri cu scriitori fac poftă de citit, Salonul de carte Bookfest e deschis între 25 și 27 octombrie în Sala Pașilor Pierduți a Universității „Alexandru Ioan Cuza”.
Pin It email