8 (opt) recomandări de weekend

Redacția | 07 Mar 2014

Pop-up store, performance-uri new media, Khidja și Baris K, Otto Dix, The Bulldog Project, Mircea Cantor, Dan Sociu la Scrie despre tine.

1. Atelierele Pegas, Bumbag al Ramonei Manea, Cărtureşti, All Hollow Shop, Vika Tonu Design, Fabrik şi Florăria The Institute pun de-un pop-up store vineri, în Bucureşti, la The Institute. Se deschide la 16:00.

2. Aviz tinerilor artiști/studenți: vineri la MNAC, de la 18, au loc prezentările coordonatorilor Interface Culture Lab de la Linz și performance-urile new media ale celor 7 artiști veniți la USE AT YOUR OWN RISK

3. Zbânţuiala din centru poate să înceapă în Panic!, unde cântă, vineri seara, Sophisticated Lemons. Intrarea e gratuită. Tu să fii acolo pe la 22:00.

4. DJ-ul şi producătorul turc Baris K mixează pe 7 martie, de la 23:00, în Club Eden, alături de Khidja și Dragoș R, cu Dreamrec la proiecții. Evenimentul Confessions of a Turkoholic coincide cu petrecerea de lansare a noului EP al Khidjei, Mustafa & Abdul, ce va fi lansat oficial la începutul lunii. Intrare: 20 de lei.

5. Nu trebuie să ieşi din ţară ca să-i vezi lucrările. Otto Dix e la MNAR până pe 25 mai, cu o expoziţie de grafică din anii 1920-1924, la care ar trebui să-ţi iei şi vecina, şi bunica.

6. The Bulldog Project e o leapşă vizuală care s-a jucat cam aşa: Alexandra Seciu are un câine pe nume Lev. Alexandra a început 13 desene cu Lev, după care a rugat 13 dintre artiştii ei preferaţi să le continue. Rezultatul, acompaniat de cuvintele lui Julien Britnic, poate fi vizitat la Imbold, Galeria (Polonă, 40) până pe 12 martie.

7. Duminică la MNAC, Mircea Cantor deschide Camera de Oaspeți copiilor lui Pavel și Tudor. Vernisajul începe la ora 10:30 în prezența artistului: „Când am avut ideea cu Camera de oaspeți la MNAC pentru un an de zile, mi-am dorit ca printre primii mei invitați speciali să îi includ și pe copiii mei. Nu dintr-o mândrie părintească sau paternalism egoist, ci pentru că adesea ei au fost sursa mea de insiprație, sursa mea de curaj, îndrăzneală. M-au învățat cum să văd.”

8. Tot duminică, Vera Ion propune prima întâlnire din seria dialogurilor Scrie despre tine. La Awhere (Sf. Ștefan 21), ora 19.00, iar primul invitat este poetul Dan Sociu: „După 15 ani de alcoolism, am ajuns, la 29 de ani, în spital cu diagnosticul pancreatită necrotico-hemoragică.”
Pin It email