USE AT YOUR OWN RISK

Redacția | 05 Mar 2014

Expoziție de artă interactivă, prezentări și performance-uri new media și o întâlnire între studenții facultăților din București și profesori de la programul de masterat Interface Cultures din Linz. 6 și 7 martie, la Victoria Art Center și MNAC.

Între 6 și 29 Martie, AVmotional organizează evenimentul USE AT YOUR OWN RISK. În program: o expoziție de artă interactivă, o serie de prezentări și performance-uri de artă new media și o întâlnire între studenții facultăților din București și profesori de la programul de masterat Interface Cultures din Linz.

1. USE AT YOUR OWN RISK, EXPOZIȚIE
6-29 Martie 2014
Vernisaj: Joi, 6 Martie, ora 19.00
Victoria Art Center, Calea Victoriei 12C, București

Artiști: Cesar Escudero Andaluz (ES), Davide Bevilacqua (IT), Alberto Boem (IT), Alessio Chierico (IT), Chiara Esposito (IT), Rosemary Lee (US), Jaak Kaevats (EE), Mihaela Kavdanska (BG), Veronika Krenn (AT) & Vesela Mihaylova (BG), Oliver Kellow (AU), Nina Mengin (AT), Ivan Petkov (BG), Marie Polakova (CZ) & Veselina Dashinova (BG/UK) & Jan Spurny (CZ), Maša Jazbec (SI), Ioan Cernei (RO), Fabrizio Lamoncha (ES).

USE AT YOUR OWN RISK este o expoziție de artă interactivă compusă din lucrări participante în 2013 la festivalul Ars Electronica și prezentată pentru prima oară în România. Toate proiectele au fost dezvoltate ca parte din programul de masterat Interface Culture Lab din cadrul Universității de Arta și Design din Linz. Expoziția conține 14 proiecte diferite ale unor artiști care sunt din sau lucrează în Austria. Acestea sunt realizate în medii diferite, de la artă multimedia și audio-video până la food art performance.

Expoziția este organizată de asociația AVmotional, București și Interface Culture Lab, Linz, cu suportul Universității de Artă și Design din Linz, Ars Electronica Center, Linz și Forumului Cultural Austriac, București.

2. INTERFACE CULTURE LAB - ÎNTRE ARTĂ, TEHNOLOGIE ȘI ȘTIINȚĂ
Prezentare a programului de Masterat. Întâlnire informală ăntre coordonatorii departamentului Interface Cultures și studenții interesați de domeniul Artei Interactive.

Vineri, 7 Martie 2014, 11.00-14.00
Victoria Art Center, Calea Victoriei 12C, București

3. PREZENTĂRI ȘI PERFORMANCE-URI MULTIMEDIA INTERACTIVE
Vineri, 7 Martie, ora 18.00
Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), etajul 4
Str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, Aripa E4

> Muzică Tangibilă, prezentare de Prof. Martin Kaltenbrunner, Interface Culture Lab, University of Art and Design, Linz
> Reevaluarea Artei Interactive, prezentare de Prof. Dr. Christa Sommerer, Președinte Interface Culture Lab, artist media recunoscut internațional, cercetător și pionier al mediului Interactive Art
> Ars Electronica, prezentare de Martin Honzik, directorul Festivalului Ars Electronica

Performance-uri interactive multimedia:
> 4th Skin, Mihaela Kavdanska (RO/BG) & Dolma Jover Agullo (ES)
> SculpTon, Alberto Boem (IT)
> Ursuppe, Alberto Boem (IT) & Davide Bevilacqua (IT)
> Data Slicer – Fruitfulness, Veronika Krenn (AT) & Vesela Mihaylova (BG)

Screening DVD Ars Electronica Animation Festival 2013

Bonus: 
OPENING PARTY cu Disco Sigaretta
Joi, 6 Martie, ora 22.30, Club CONTROL / Intrare liberă
Pin It email