9 (nouă) recomandări de weekend

Redacția | 06 Iul 2013

Filme sub cerul liber, ţoale una şi una, B'ESTFEST, jazz & more.

1. Vineri le propunem braşovenilor romanţă sub clar de lună cu Moonrise Kingdom. Caravana Metropolis aduce între 5 şi 10 iulie un ditai ecranul în Piaţa Sfatului şi câte un film în fiecare seară, de la 21:30. Urmează: A Royal Affair, The Hunt, Twice Born, Superstar şi Poziţia copilului.

2. Nicio grijă, că avem filme în aer liber şi la Bucureşti. Ambasadele Germaniei, Elveţiei şi Austriei au dat mâna cu MŢR şi, de pe 4 pe 7 iulie, invită lumea la cinema de vară. Fiţi în curtea muzeului la cel târziu 21, ca să prindeţi locuri. 

3. Clujul se culturalizează vineri seara pe terasa Casino din Parcul Central. La 21:30 începe cine-concertul Die Abenteuer des Prinzen Achmed, primul lungmetraj de animaţie acompaniat de Filarmonica de Stat Transilvania. Intrare liberă.

4. Spre Parcul Central e de mers şi sâmbătă, între 14 şi 20, când ni se pregăteşte un teaser FânFest cu expoziţii foto şi de artă protestatară, atelier de confecţionat instrumente muzicale pentru copii, jonglerii şi slackline, percuţii şi capoiera La 8 distracţia se mută în Gambrinus Pub, unde se va proiecta documentarul grecesc Vâlva neagră din Roşia Montană. După aia, concert Ada Milea deschis de Mihnea Blidariu (Luna Amară) şi Andrei Puiu (Mushroom Story). După aia, party.

5. Între 5 şi 7 iulie e B'ESTFEST Summer Camp. Vor urca pe scenă Nas, Texas, The Heavy, va fi muzică românească la greu (Toulouse Lautrec, Les Elephants Bizarres, Gojira & Planet H, Partizan, Subcarpaţi), va fi chiar şi bazar. Pe islazul din comuna Tunari, se ştie.

6. La Timişoara e JazzTm, un festival de trei zile care marchează debutul candidaturii oraşului la titlul de capitală europeană pentru anul 2021.

7. Sâmbătă, de la 12 la 8 seara, e rost de cumpărături la Fashion Garage Sale – 70% OFF Summer Edition, un târg cu piese noi şi vintage, și consiliere de imagine de la stiliști antrenaţi la cursurile DallesGO. Adresa: Str. Ion Oteteleşanu, nr. 2, et. 2, în Bucureşti.

8. Şi mai avem cu modă, tot de la 12, tot în Bucureşti, dar duminică. În Club Fabrica se organizează târgul Fashiongraphy. Intrarea e liberă, iar periplul printre standuri (posibil până la 11 noaptea) va fi ritmat de Dj Eko. Treceţi şi pe la masa Ramonei Manea, că aveţi ce vedea.

9. Încă un pretext de ieşit din Bucureşti: duminică, de la 16, Imbold, Galeria vă invită să vedeţi sculpturile Mishei Diaconu la Mogoșoaia, la Galeria Foişor. Orchestra inimilor sfărâmate cuprinde o serie de lucrări și instalații inspirate de muzică, teatru, senzualitate și fluiditate. 
Pin It email