9 (nouă) recomandări de weekend

Redacția | 29 Noi 2013

Alfabet, covoare persane, grădina Fluture, proiecții 3D, Tiger Lillies, Discoteca, Aqua Naru și Absolutely Fabulous.

1. The Type Collective au vernisat joi 26 Characters, o expoziţie care reuneşte 26 de artişti români, printre care Noper, Aitch, Saddo, Loreta Isac, Ioana Şopov. Fiecărui artist implicat i-a fost desemnată o literă pe care s-o prezinte în propriul lui stil. Alfabetul rezultat poate fi văzut la Imbold, Galeria (str. Polona, nr 40), până pe 6 ianuarie.

2. Proiectul Cărturești ROD lansează colecția de licență a Biancăi Georgescu, Qālicheh. Inspirația pentru condurii fermecați i-a venit din documentarul L'amour fou despre Yves Saint Laurent, unde i-a văzut casa din Marrakech. De la ora 16 la Cărturești Verona. Citește mai multe despre Bianca.

3. Tot vineri, de la 18:00, se inaugurează o grădină pe acoperişul Fabricii de Pensule din Cluj. Grădina Fluture este o grădină comunitară de 220 mp care permite atât activităţi de grădinărit urban, cât şi organizarea de evenimente, precum proiecţii de film. Avem la ce visa peste iarnă. 

4. Înapoi în București, vineri de la 18.30, în Bar A1 se lansează Jim curious, călătorie în adâncul oceanului, o carte mută realizată în tehnică 3D bicolor. În deschidere are loc o conferință de presă susținută de copii, apoi un concert solo Thomas Höfer (15 ani), o sesiune de autografe și dedicații de la autorul Matthias Piccard, și tot felul de proiecții 3D. De playlist se ocupă DJ Lucia Urdvardyova și o să fie punch și Haribo de pișcotat din plin.

5. Bastionul Măcelarilor din Baia Mare găzduieşte weekendul ăsta Zilele Filmului Rus, cu patru filme produse între 2010 şi 2012. Programul zice aşa: Scurte povestiri miraculoase (vineri), Armistiţiul şi Ispăşire (sâmbătă), Tigrul alb (duminică). Intrarea este liberă.

6. Inegalabilii, teatralii, macabrii The Tiger Lillies se instalează vineri seara pe scena din Control, să cânte despre alei întunecate, prostituate plictisite de păcat şi cadavre uitate prin vreun canal. Biletul costă 50 de lei (la bar), iar excursia e programată să înceapă la 22:00.

7. Sâmbăta asta e iar Discoteca în București, live formația Real B din Găești. În Club Eden, cam după miezul nopții, și în general până dimineața.

8. Tot sâmbătă, după 22:00, Iaşiul merge la concert la Art House Central. Aqua Naru şi The Digflo Band vor inaugura ElectroLive Session, o serie de concerte de muzică electronică. Biletul costă 20 lei până la miezul nopţii, şi 25 de lei, dacă ajungi duminică.

9. Duminică e Absolutely Fabulous fashion & vintage fair, o ocazie bună să-ți iei țoale de iarnă și să vezi InSpayer-ul (Batiștei nr. 24A). Colecții de iarnă semnate de designeri tineri, bijuuri vintage și cadouri de sărbători. Între orele 11 și 19.
Pin It email