Chestionar Iaşi: Cătălina Hirean

Cătălina Hirean | 21 Feb 2017

Cătălina are 28,5 ani, 3 pisici, un frate mai mic cu 12 ani, la fel de mulți ani de Iași și două birouri foarte mișto, care sunt de fapt baruri, unde lucrează ca PR, comunicare, evenimente, și-nvață să facă și cocktailuri.

O stradă preferată

Strada Mioriței. Pe jos e scris cu vopsea PĂSTRAȚI CURĂȚENIA, mai drăguț ca toate TE IUBESC-urile și VREI SĂ TE MĂRIȚI CU MINE-urile care s-au scris pe asfalt. Are o casă cu un gard înalt galben peste care atârnă în mai cireșele. În fiecare sâmbătă, între 08:00-09:00, doi bărbați mătură strada, supravegheați de o pisică.

Unde pierdeai vremea când chiuleai?

În liceu eram în Pașcani și jucam biliard la Planet sau la Relaxa. Eram foarte bună. În facultate, la mine nu se chema chiulit, se chema dus la serviciu sau dormit.

Un răsărit mișto în Iași

În Copou, vizavi de stadion, la Irina pe balcon, anul trecut, în octombrie.

O primă dată în Iași

De la primii pași, la primul inel de logodnă. E o listă prea lungă.

Un gust pe care-l asociezi cu Iașul

Red Bull. E mirosul meu preferat de toxic, după clasicul miros de marker permanent.

Cafeaua la prima oră în oraș o bei…

La biro’, aka Trumpets

O amintire dintr-un club/bar care nu mai există

Cred că era catalogat restaurant. Lucram acolo, primul job. M-am distrat așa de bine și eram destul de bogată. Eram fata aia de la facultate care are țigări. Eram somnoroasă și cineva m-a întrebat dacă avem ciorbă de burtă și eu i-am răspuns că nu, avem doar de piersici. Îmi vine să râd de fiecare dată când îmi aduc aminte. Voiam să zic perișoare.

Un loc secret pe care ești dispus să-l împarți

Am un loc secret de făcut plajă, la Bârnova pe lângă un deal și o pădure, un pic mai încolo de zona în care fac oamenii grătare. Nu am mai fost acolo de 5-6 ani. Sper să mai fie secret.

Un moment în care Iașul a fost violent cu tine

2008 de la un capăt la celălalt, culminând cu noaptea în care mi-am spart capul de un bord de mașină. N-are cum să fie mai rău.

Un moment în care te-ai simțit turistă în Iași 

Când am stat la hotel. E interesant să stai la hotel la tine în oraș, cu totul altfel ca-n alte părți.

Cel mai bun cocktail îl bei…

Tot la biro’. Se numește Byzantine, e și cu busuioc. E genial. M-au învățat colegii mei de la Trumpets să-l fac și sunt foarte mândră de mine pentru asta, așa că-l beau și acasă.

De unde îți iei de mâncare când ți se face foame în mijlocul nopții

De la magazinul non-stop de pe colț, se cheamă Flux, unde vânzătoarea-mi zice puiuț/iubita, depinde ce tură prind.

O stradă pe care ți-e frică să mergi

Noaptea, pe toate.

O casă în care ai vrea să stai

Orice casă cu grădină ca să pot avea câine.

Un loc pe care-l asociezi c-o fostă relație. Îl eviți? Mai mergi acolo?

Evit Copoul. Acum o sută de ani, pe când făceam foarte mult dating, mergeam în baruri tot pe acolo, la facultate tot acolo, stăteam tot acolo. Nu sunt neapărat foste relații, ci prea mulți băieți cu care am băut prea multe sucuri și cafele îmbrăcată frumos pe acolo.

O ruină preferată

Cinema Republica. S-a închis acum câteva luni. O să-l renoveze/modernizeze futurist probabil și n-o să-mi mai placă. Era 4 lei biletul la film.

O anecdotă c-un vecin

Aveam nevoie de apă foarte fierbinte. Știți când dai pe apă caldă și întâi curge apă rece și abia mai apoi fierbinte? Am dat drumul la apă să se încălzească, m-am dus pe balcon să fumez. Andrei mă întreabă dacă am lăsat apa să curgă că i se pare că aude ceva, răspund că nu, mă pun în pat [...] După o vreme îmi amintesc, mă duc calmă spre bucătărie, de sub ușă iese apă, pisicile dau târcoale. Deschid ușa, în chiuvetă era o oală care astupa scurgerea, INUNDAȚIE. Opresc apa, alung pisicile, mă apuc de strâns, termin.

Sub mine stă un domn care ne-a zis la un moment dat să nu ne mai fugărim prin casă noaptea (AM PISIKI, VECINU’). Mi se făcuse frică de ce o să zică dacă-mi bate la ușă, așa că m-am dus eu la el să-l întreb dacă e OK. Nimic, totul perfect. Urc la mine înapoi. În 5 minute sună cineva la ușă. Vecina de la 5 că-i curge apă în bucătărie. Păi… hei… cum? Că eu stau la 7. Inundația mea sărise un etaj. La o săptămână după, am reușit să fac inundație în baie și ea a venit iar la mine și m-a certat foarte tare. La o lună după, m-a inundat pe mine vecinul de la 8 care inițial m-a mințit că nu e de la el, iar eu, fraieră, am crezut că la toți sare inundația câte un etaj, și m-am dus la cel de la 9. Circuitul apei în bloc.

Un nume de stradă memorabil

Eternitatea. Pe care e cimitirul și vreo câteva zeci de firme de chestii pentru înmormântări.

Un loc public pentru sex

I’m an indoor cat.

O carte cu care asociezi Iașul

La capătul lumii și-n țara aspră a minunilor (Haruki Murakami). Pentru că fac 7 ore până la mare, 7 ore până la București, pentru că e destul de minunat aici, etc. Asta ca să nu răspund clasicul și neinteresantul Poezii – Eminescu, deși la asta mă gândesc prima dată. Nu-mi place Eminescu, dar îmi place Iașul.

Un film cu care asociezi Iașul

Mi l-a recomandat un prieten, Florin’s Act of Bravery. Are zece minute. Sigur înțelegeți de ce. Și e și cu steag la final, dar parcă de data esta nu mă deranjează. Avem multe steaguri în Iași.

5 locuri preferate prin care te găsim zilele astea

La Trumpets, la Treaz & Nu, la Tranzit, acasă, acasă. Nu prea mai apuc să ajung prin alte locuri.
Pin It email